Ako reagovať na nevhodné poznámky doktorky?
Dnes som bola na vyšetrení a doktorka si ma merala, vážila atď a pri mojej výške zrazu povedala, citujem "to koľko meriate, veď ste ako chlap". Úplne som onemela, inak meriam 176 čo mi teda ako nejaká extra výška nepríde a som štíhla. Navyše to povedala takým až výsmešným tónom, urazilo ma to. Sestra sa zasmiala, no vôbec som sa tam necítila príjemne. Vy by ste jej niečo povedali?
Ak toto nie je vymyslena tema, tak mne to pride, ze lekarka chcela byt vtipna, zrejme jej sposob vyjadrovania, ked sa sestra zasmiala, a ty to zbytocne prezivas. Ked sme mali novacikov na oddeleni v byvalej robote a mali spolupracovat s inym oddelenim, kt.boli podla mna super a taki vtipalkovia, dobre sa s nimi robilo, tak ti novacikovia ich humor zobrali osobne a na poradach si o tych kolegov z ineho oddelenia dost utierali huby. Neskor ked ich spoznali, tak si nazor upravili. Zrejme si naucena na nejaky styl a ten jej ti nesadol, ini by to mozno hned tam obratili na srandu.
@jaskolka nemyslím si. Povedala som,že myslia si,že ju mám zväčšenú. On na to,no máte taký chlapský krk,ale nemusíte sa báť, veľkosťou je úplne v poriadku,môžte byť spokojná. Podľa mňa nič také hrozné nepovedal a nebudem sa urážať pre nič. Keby som mala všetko brať tak vážne, tak chodím každú chvíľu urazená 😂
@autor ved ona musí tolko ludí vidieť každý deň toto by ju vôbec nemalo zaskočiť🙂 ja tiež pracujem s ludmi ako dytočná doktorka a mne sa veru zdá dneska tá výška čo máš ty už normálka.Dosť je vysokých žien čo má 175 a viac ako volakedy už to berem aj ja ako normálku.Ja som zasa krpec čo má ledva do 160 cm a keby nemám v robote štekle a šaty aby som vyzerala elegantnejšie a staršie tak neviem ako by ma brali.Lebo ked som v teniskách a športovom tak mi všade iba tykajú😀 a berú ma za nejakú pubertiačku.Ja by som jej odsekla že sú na svete aj vyššie ženy a žijú a existujú🙂
Vysoke zeny su ako modelky, vysoke nad dajme tomu 175 cm. Asi pani ma 150 cm a kazdy od nej vyssi je ako chlap. Bola to z jej strany netaktna, nelogicka a neprofesionalna poznamka a vyjadrila jej vnutornu nespokojnost samej so sebou. To je to ked je mudra, ma naucene vedomosti, ale iq priemerne...podla mna je to netaktne a nie vtipne ako niektore pise, pacient a lekar maju mat profesionalny vztah a taketo trapno vtipne poznamky sa tam nehodia.
@domka222 však ok, ty si typ, ktorý by sa neurazil. Ale 100 iných ludi by sa to napríklad dotklo alebo by sa ohradili, alebo by nič nepovedali, ale ich názor na doktora by bol, ze je to neprofesionálny buran.
Pretože jednoducho taky typ poznámok sa nehodí v styku s cudzími ľuďmi. Všetko sa dá povedať aj inak a človek, ktorý robí s rôznymi ľuďmi, by si na také veci mal dať extra pozor, keďže nikdy nevieš, kto ma akú povahu, ako je citlivý a ako to pochopí respektíve nepochopí.
pane bože človek toho nahovorí. To fakt toto riešiš? Mojej dcére zase ortoped povedal, že má nohu ako Popoluška - 34ku. A teraz čo? Nemám problémy vyrobím si ich?
@tiika práce o to však ide, ze nikdy nevieš, s kým máš "do činenia" kto ma akú povahu, aký prah tolerancie, co si prežil a podobne. Keď robím s ľuďmi, tak si musím proste zvlášť dávať pozor, co a ako komu poviem.
Od zdravotnikov sa čaká, ze budu jednoducho profesionáli a takéto poznámky sa skrátka nehodia, pokiaľ teda fakt dotyčného pacienta dobre nepoznám,a viem s istotou, ze to vezme ako žart.
Aj my sme mali na oddelení ľudí, ktorí už boli "starí kozaci" a vedeli sme, ze sa s nimi dá vtipkovat,aj možno dvojzmyselne a podobne.
Ale keď prišiel bežný pacient,tak nikdy si nikto nič také nedovolil.
mala si jej poznamku hned okomentovat, ze ako sa to ona, pani Mudr., sprava k pacientom....by si videla zmenu, ona si to mozno ani neuvedomila....vzdy sa treba ozvat...
@lubina preboha ozvať sa za takéto kraviny? Veď to myslela so srandy, niektorí sú už tak precitlivelí a vzťahovační.
Vysoké štíhle ženy sú elegantné, atraktívne a sexi, sama mám 177cm a nechcela by som ani o cm menej, a ešte k tomu majú poväčšine krásne štíhle nohy 🤩Poznámka doktorky bola úplne mimo, z môjho pohľadu tým dala jasne najavo, že nie je vysporiadaná so svojim vzhľadom a výškou a možno mala pocit, že tým, že sa pokúsi zhodiť Teba, sa bude na chvíľu cítiť lepšie, je to však len ilúzia. Keď budeš prikladať menšiu alebo žiadnu váhu názorom druhých ľudí a ich frustráciám a komplexom, bude Ti lepšie. Lebo z mojho pohľadu máš dokonalú výšku 😉
@jaskolka toto si presne trafila, taketo veci sa ma osobne nedotykaju, so svojou vyskou som maximalne spokojna, vyrovnana. Ale u mna sa ten clovek proste zaradi do kategorie hlupak a neprofesionalny buran. Mna na tom nema co urazit, ale dotycneho uz neberiem ako rovnocenneho partnera.
Tak este nejaka tetka z lazov co vysoku zenu nikdy nevidela, ale lekarka? To potom komentuje vsetky odchylky, aj krive nohy, tucne brucha, kratke nohy, vypulene oci a riedke vlasy? To kde sme?
Vo fastfoodoch maju skolenia ako sa spravat ku kolegom a zakaznikom, ziadne narazky na vzhlad, postihnutia, vek...maju eticky kodex.
A prides k lekarovi a tam primitiv. Jasne ze to ludom prekaza.
@ibatanecnica u lekara mas pocitovat doveru, si tam velkarat vyzlecena, chora, mozno mas zle vysledky.
Tam nema miesto nic taketo.
V Tescu v kase keby ta okomentoval pokladnik? Alebo ze ake velke alebo male topanky si kupujes? Ze male nohy na zene vyzeraju ako keby bola kriplik? Ze moj skolkar ma cislo topanok 34 a je chore, ked to ma dospela zena? Vazne si zvyknuta na taketo reci?
Akoby niekto mohol ovplyvnit vysku ci dlzku chodidiel.
@babulkomale nikto nikomu nepovedal že je to choré alebo že je niekto kriplik. Neviem prečo to takto hrotíte. Niekto povie niečo mierne a už sa ľudia urážajú.
Nebuďte príliš vztahovačna, toto vás fakt urazí?
Ja mám 177 a podľa mňa na ženu je to dosť výška nenosím vôbec opätky lebo naozaj takmer každý chlap je nižší česť výnimkám, doktorka len poznamenala a mala pravdu v dnešnej dobe si chlapi krpati 😂
@zuzubb007 Ako ktorí, ja mám v blízkom aj širokom okolí takmer všetkých chlapov vysokých- nad 185cm, čo sa mne osobne tiež mimoriadne páči a takmer všetci sú z vysokých štíhlych žien paf😉Opätky nosím s radosťou, to sú moje dlhé štíhle nohy este viac sexi😉Moju výšku naposledy komentovali spolužiaci na ZŠ, čo je už 20 rokov dozadu, odvtedy nikto negatívne, ženy sú v dnešnej dobe oveľa vyššie ako kedysi a ja osobne sa stretávam len s obdivnými pohľadmi a komentármi. Od žien aj chlapov, mám výšku presne ako Ty. A zároveň by som si nikdy nedovolila komentovať nikoho nižšieho ani vyššieho odo mňa..Veď to je fakt cez čiaru. Buď niekoho pochválim, keď sa mi páči, alebo som ticho..Dnes však od mnohých ľudí ťažko čakať nejakú úroveň a ani vzdelanie a postavenie nie je zárukou..(viď doktorka).
@ibatanecnica myslim, ze prave doktorka by mala byt empaticka voci pacientom a nerobit poznamky o vzhlade cloveka, ktore sa ho mozu dotknut....neviem, ci by sa doktorke pacilo, keby ze tam pridem a poviem jej, ze sa mi nezda, ze je nejaka mala alebo chuda alebo podobne....
@lubina a možno by sa na tom akurát tak zasmiala. Ja už neviem ale človek len niečo podotkne možno aj v rámci srandy, žiadne urážky tam nevidím, žiadne hrubé osočovania, slová a ľudia sú už tak precitlivení, že si všetko pripúšťajú. Možno si doktorka ani neuvedomila, že niečo takého , obyčajná poznámka by mohla dospelú ženu tak vykoľajiť.
@ibatanecnica zrejme to nemyslela zle, ale ano clovenak sa to moze dotknut, hlavne u doktorky, u ktorej sa casto vyzliekame. Podla mna by proste doktorka nemala komentovat vzhlad pacienta. Hlavne vysku, ktoru clovek nema ako ovplyvnit....
@lubina teiž si myslím, že to nemyslela zle, ale tak sme ľudia, lekár nelekár. Celý deň keď pracuješ s ľuďmi, preberáš všeličo, rozprávaš sa o všetkom možnom, utrúsiť sem- tam nejaké reči. Ja si skôr myslím, že niektorí ľudia by si nemali niektoré veci tak pripúšťať k srdcu.
@ibatanecnica dakedy to mozno prezujes a nepripustis si to a dakedy mas mozno horsi den a vtedy sa ta to dotkne, navyse, ak sa aj sestricka zasmiala....
@ibatanecnica je to skôr o tom, ze sa to jednoducho a skrátka nehodí, takéto vyjadrovanie v ambulancii. Nejde možno ani tak o to, že to konkrétne autorku urazilo, a ze si to berie veľmi osobne, ale o to, že takéto reči všeobecne nepatria do styku s cudzou a neznámou osobou.
Pomyslela by som si, sprostá lekárka. Dodatočné sa už nedá povedať, lebo bude tvrdiť, že nič nepovedala a budú z toho len nepríjemnosti. Pripravte si odpoveď do budúcej preventívky. Ale asi by si zaslúžila povedať, že nevhodné hodnotenia nech si necháva pre svoju dcéru a vnučku keď nejaké má. Úrad na dohľad nad zdravotou starostlivostou poriesi vašu písomnú sťažnosť...aj to je cesta. Lebo takto hodnotiť je cez čiaru.
@ibatanecnica no výška ako chlap povedať mladej žene je poriadne cez čiaru. Niekto z toho môže dostať aj depresiu...nezlahcujte!
@mantilka pane bože , už tu robíte z komára somára, kedysi ľudia neboli takí upätí, normálne spolu komunikovali, sem-tam utrúsili poznámku, pobavili sa. nikto nič neriešil. Teraz sa všetko dotkne každého. NIekedy si netreba všetko pripúšťať a komentáre brať s rezervou.
@derdia a čo je na tom také poburujúce. To je akoby niekto niekomu povedal že na fotke vyzeráš pevnejšia ako si v skutočnosti. To fakt sa človek už za všetko uráža?

@jaskolka súhlasím, je v poriadku sa ohradiť, povedať to, čo píšeš, ak ta take cosi trapi.
Zároveň nie každého sa takéto niečo dotkne. Môže sa však stať, že niekto udrie na nejakú našu citlivú strunu, niečo nespracovane, vtedy to vnímame citlivejšie.
Ale za kazdu cenu riešiť niečo len preto, že sa to tak nemá, nema podla mna zmysel. Ozvať sa však treba v ozaj dôležitých veciach. To vnímam trochu už ako povinnosť, myslim pri tom na seba i na ostatných.