Ako riešiť akné pred menštruáciou vo veku 30 rokov?
Ahojte,
mám skoro 30, no pred každým menzesom bojujem s akné na brade, ako nejaký teenager. 😤 Dokonca sa akné objaví vždy na tom istom mieste. Vždy sú to 2-3 červené, veľké, zapálené a boľave vyrážky cez pol brady, ktoré zmiznú až po menzese a dlho sa hoja... navyše mám bledú pokožku, čiže to vôbec nevyzerá dobre.. 😓
Mám prosím začať u kožnej či gynekológa ? Alebo ak máte skúsenosti s produktami, ktoré fungujú, budem rada. 🙏🏻
Mala som to iste. Pomohol mi zinok.
Ahoj. Riesila si ten problem? Ja to mavam tiez ale vsimla som si ze ked som mala obdobie ze som nejedla hluposti tak sa mi nerobili.. moze to byt tym ze mame v strave vela sacharidov.. mne sa to dlho nerobilo..asi 2 roky..a teraz to zacalo znova ale teraz mam tych vyrazok asi 10 a kym zmyznu, bum zas mam dostat kramy a robia sa nove..citala som ze to moze byt hormonalna nerovnovaha ktora je taktiez sposobena vysokym prijmom sacharidov..takze ja skusim carnivore dietu a vylucit aj mliecne, to mi stale pomoze na vsetko len nikdy nevydrzim dlho, ale aspon sa mi vycisti plet a skusim vynechat sladkosti.. bylinkarka mi po porode kazala jest vceliu matersku kasicku na upravenie hormonov tak skus aj to ak chces ..1 tbl.denne 🙂 napis ako si na tom, nechcem byt zla ale trosku sa mi ulavilo ze v tom nie som sama ❤️

Odporúčam návštevu dobrého dermatológa, sú rôzne riešenia pre hormonálne podmienené akné. Väčšinou sa jedná o prípravky na recept. Čo by som ešte vyskúšala je suplementácia kvalitných probiotík, najma s obsahom týchto kmenov: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus plantarum.