Ako riešiť alergiu na kozmetické zložky?
Ahojte vy co ste zistili ze mate alergiu na niekore zlozky kozmetiky ako ste na to prisli? Boli ste sa vysetrit u alergologicky alebo vylucovacou metodou? Ja cca posledne 4 roky riesim rozne kozne problemy s prestavkami. Myslela som ze stres alebo strava su na vine ale uz ma aj testovali na kvasinky a tam nebol problem. Zacala som si viac vsimat ze po telovych mliekach komercnych, nie tych z lekarne ako bioderma, ma svrbi pokozka. Taktiez z deodorantu dermatitida sem tam tak zrejme to bude reakcia na kozmetiku. Ale neviem ci ma zmysel ist za alergologickou alebo jednoducho prejst na hypoalergennu kozmetiku
ja reagujem na roznu kozmetiku, ani srnka netusi, co mi vadi, no vyslovene nemusis mat alergiu.
je tu moznost, ze tvoja pokozka je v tkaom stave, ze citlivo reaguje na kde co. ja som napr amlaproblem s niektorymi kremami na tvar pred ms. mimo toto obdobie mi nevadili. cize hormony spsoobili zmenu stavu pokozky a preto reagovala.
co sa tyka drogerkovej kozmetiky, nic tma nemozem. mne tie telove mleika pridu slabe, neostria a tiez ma svrbi pokozka, ale nie hned, az ked sa vstrebu. celkovo ma teraz vela ludi problem so svrbenim koze a teda ak sa osetrujes niecim nevhodnym, tka sa tento jav samozrejme neodstrani.
ja mamnajradsej an telo lekarensku kozmetiku.
na tvar pouzivam bud lekarensku,a lebo korejsku,a lebo prirodnu. co je sranda, niektore kremy mi tiez v niektorych obcobiach vadia, v inych nie. neviem aksoi najst neico univerzalne.
@nynia ja som skusila Mixa krem,lebo ho nejaka youtuberka odporcila, ze je clekom fajn. no ds a hroza. nemozem.
minule som si kupila ocny krem v Douglase a tiez uz mam z neho pocit, ze to nie je ono.
ja uplne milujem Arganovy rem Nobilis Tilia skusala som aj ine tejto znacky, este taky protivraskovy je fajn, ale Arganovy je lepsi, no ostatne mi nesedia vobec. no tym, ze obsahuje oleje, cez leto ho nemozem. mam zmiesanu plet.
cez leto mi zas vyhovuju vcelku korejske gelkremy.
@ace123 a netvrdim, e len hormony, ale moze tych okolnosti viac.
reakcie mojej koze vyzeraju vyslovene ako alergia, ale alergia to nie je. keby bola, mala by som to vzdy.
a co sa tyka telovej kozmetiky, tma je problem s komercnou kozmetikou ten, ze nepremasti dikladne kozu. dehydrovana koza svrbi. cize to moze byt sposobene len dehydrataciou koze.
ja uplne bezne mavam na tele vysyp, az zihlavku. ked sa nakremujem, prejde to. len sa musim osetrovat neicom poriadnym, nie tymi smejdami z drogerky. nech hladam akokolevek, v drgerke prodte nemaju nic, co by mi vyhovovalo. snazila som sa hladat, ale nic, ani jeden jediny produkt, ktory by vyzeral slubne.
ja bezne mavam obycajny vysyp, zihlavku a svrbenie. ked si kozu dobre premastim kvalitnym pripravkom, dostatocne pijem a nemam nejake obdobie, ktore by moj organizmus prehnane zatazovalo, tak to prejde a zmizne.
a teda co som si vsimla, horsie je to ked malo pijem a vypijem viac kavy. to je koza uplne presusena.

Aj ked pojdes za alergologickou vysledok bude rovnaky nepouzivat kozmetiku ktora ti sposobuje alergiu. Skus derma kozmetiku a uvidis ako ti sadne a tiez nemusi kazda... Ja pouzivam Uriage, cez sviatky som urobila vynimku a kupila som Mixu a to ako sa mi vyhadzala plet som nechapala 🤦🏼♀️ celkovo vyber spravnej kozmetiky, ktora sadne je ako vyhra v loterii 🤣