Ako riešiť často nafúknuté brucho?
Ahojte ako riešiť nafúknuté brucho? Nieke to mocc extra no cítim to často. Kúpila som si supergreens, ale to asi nepomôže
Musis len zistit co ti to sposobuje
Skús kefír.
@minenkaa no len to že ako
Pis si dennik ,co ked,kedy jes ,kedy si nafuknuta,v akej casto cyklu si,ci si mala stres,napriklad moze ta nafuknut aj ked rychlo vypujes studenu vodu ,horucu kavu
@minenkaa nafúknutá som po každom jednom jedle hocikedy
Tak skus enzymi na travenie,,pomalsie jest,menej jest ,ako casto jes
@minenkaa jem tak 5/6x denne, malé porcie. Vyvážene jedlá. Jem dosť pomaly, priateľ vždy na mňa čaká aj 10 minút kým dojem
Tak skus jest dva krat do dna.mne napriklad toto viac vyhovuje ako casto krat ,vlastne cely den jes
@minenkaa no to mne nevyhovuje, keď jem malo krát za deň je mi na odpadnutie
Smer obvodak, on ta nasmeruje dalej
@guudy obvodačka mi povedala že som precitlivelá a mám ist na masáž a do sauny 🙃
Tak potom ries u lekara
Eliminacna dieta sa pouzva na urcenie toho co sposobuje problemy
https://www.medirex.sk/blog/eliminacna-dieta-po...
@viestta písala som že je jedno aká to je potravina, po všetkom som nafúknutá
Tak presne toto je na eliminacnu dietu, zacina sa varenou ryzou a mrkvou, postupne sa pridava a zistuje co sposobuje problemy
Skus uźivať fenikel to je na to učinné
Môžeš mať nedostatok kyselín a tráviacich enzýmov v žalúdku, jedlo tam kvasí, to nafukuje. Kefír podporuje trávenie, prečistí tráviaci trakt a ozdraví črevnú mikroflóru, obsahuje probiotika, enzýmy aj kyseliny... tiež kiwi, citrón, ananás...
Môžeš mať nejakú alergiu alebo intolerancie na mlieko, lepok a to je vo väčšine jedál, takže máš problémy neustále.
Mne tak bolo zle z mlieka a chleba ešte ma aj celé telo svrbelo.....jednoducho som prestala jesť mlieko, mliečne výrobky, múku jem uplne mininálne ...už si ani nepamätam kedy som bola nafúknutá. Skús bezlaktozove jedla, obmedz múku a uvidíš.
Mozes len hadat, sla by som k dr. Ja som bola takto nafuknuta pri Sibo.
Odporucam preliečit Hylakom forte. 3x denne 1polievkova lyžica pred jedlom. Mne to velmi pomohlo.
Na to je gastroenterolog, nie MK
Ja po všetkom čo má kvasinky ....kvások, droždie....proste všetko čo kvasi. Najhoršie pečivo a pivo. Alebo aj keď dlho nejem a potom sa najem hocičo tak ma zduje. Tiež nemám alergie ani intolerancie

Ja som mala nafuknute z intolerancii na lepok. Takze najlepsie je to riesit z dr. alergo/gastro a na zaklade vysledkov vybrat vhodnu liecbu resp. prevenciu.