Ako riešiť kŕče a bolesť ruky pri práci na počítači?
Ahojte, chcem sa spýtať skôr na skúsenosti s niečím podobným. Moje zamestnanie si vyžaduje prácu na počítači, píšem, ale tiež pracujem veľmi často a veľa s myšou. Asi pred rokom mi začali bolesti lakťa, z vnútornej strany. Bolelo to najmä keď som dlhšie pracovala, predpokladala som, že je to z toho. Po lete to však ustúpilo. Teraz mi však začali občasné bolesti zápästia a, čo je hlavné, niekoľkokrát denne mi kŕč zovrie prsteník a prostredník a skrúti mi ich smerom ku dlani. Väčšinou sa to deje keď niečo chytím a teda aj ich pohyb je smerom k dlani, ale často je to aj len tak, keď nič nerobím. Je to nepríjemné, mám problém ich vystrieť, ak mám niečo v ruke, spadne mi to a je to aj bolestivé. Samozrejme po sviatkoch sa chystám k ortopédovi (asi). Tak nejak si myslím, že môže ísť o karpálny tunel, ale chcem sa uistiť, či nemá niekto podobné skúsenosti a nemôže ísť o iný problém. Prípadne ako sa rieši karpálny tunel? Je nutná hneď operácia? Prípadne ako to odstrániť, alebo zmierniť, samozrejme okrem oddychu od myši. Ešte doplním, že ide o pravú ruku - na nej sa to deje, na nej ma bolel ten lakeť a ňou pracujem s myšou na pc. Ďakujem za každú radu alebo skúsenosť.
Pozri si na Google porodnicka ruka. Či to nie je niečo také
Karpalny tunel asi… treba na vysetrenie. Zatial skus pracovat s ergonomickou mysou (ja s inou uz ani nemozem) a nasadit Milgammu N.
@simsalabim Má ju manžel, keď som s ňou skúšala pracovať, bolela ma z toho šialene ruka už po pár minútach v časti medzi zápästím a lakťom. A čím dlhšie som s ňou pracovala, tým bola bolesť intenzívnejšia. Neviem prečo.
@hedviga2 neskáču mi kĺby, ani nepukajú. Iba ten kŕč a bolesť.
@gubcikova toto asi nebude ono, pri tej pôrodnickej ruke sú v kŕči palec a malíček. Mňa to chytá práve len na prostredník a ukazovák.
Ja tak trpím 3.r...prave teraz som mesiac po operácii lakťa ,ale neskutočne to boli ...snáď mi to rehabilitácie rozhybu a budem ok ..
@raportka a čo to prosím bolo? Ten karpálny tunel? Prípadne pred operáciou nebola šanca riešiť to inak?
Bol to tenisový lakeť ...a 2.4..idem na druhú ruku ,jasné že skúšali konzervatívnu liečbu,ale nič nezabralo

Karpány tunel-trpnu prsty, alebo to boli v lakti. Skôr artróza, alebo šľachy v mieste dlaní, vtedy bolia a “skáču, pukajú” malé kľby ruky. ???