icon

Ako riešiť náročnú diagnostiku zdravotných problémov?

29. dec 2023

Dobrý deň, zažili ste niektorá, ze vaše zdravotné problémy boli náročné na diagnostikovanie, resp. sa nenachádzal v top 5 najčastejších diagnozach v danom odbore ?
Každý lekár sa ma snaží zbaviť, nikto sa nechce ponamahat a zamyslieť. Ochota si prejist CDcka s MR alebo CT je nula bodov. Len si ma prepinkavaju ako horúci zemiak.
Výsledok: ja neviem čo to je (v ordinácii 20 minút), dajte si guajacuran (neviem načo).

daniela2202
29. dec 2023

My to prežívame už 2 roky a nikoho nezaujíma, či vládzeš chodiť do práce a máš z čoho žiť

mamina7070
29. dec 2023

sak ti daju nejaku spravu a 20 minut je celkom dost wxistujubplatene portaly kde nahras spravy a CT a MRI a dignostikuju ta lekari z celeho sveta za poplatok

diagnose me daj si do google

deti95060810
29. dec 2023

tiež odporúčam zahr. lekárov, popr. vybehni do ČR, alebo Rakúska..

autor
29. dec 2023

@mamina7070 za 20 minút sa ledva otvori MRko.
Viacerí lekari povedali, že popis radiologa nestačí (sú vseliaky), a kľudne polku zabudne.

simca06022011
29. dec 2023

Toto bohuzial zazivam dlhodobo... aj ked niekde nieco lekar najde, dalsi to odpinka. A vlasnte, ved je to jedno, ich nic neboli ani netrapi. Skoda slov... :D

mamina7070
29. dec 2023

tak neviem ja si na notebooku otvorim MRI vysledky do minuty a lekar este za menej (ja chodim na MRI kazdy polrok) a neurolog vzdy pozera snimky (ma ho priamo v systeme

simca06022011
29. dec 2023

@mamina7070 v zivote ZIADNY lekar kde som bola neotvoril ani jedno MRI, CT.. ani nic. max prebehnu popis co donesiem.

mamina7070
29. dec 2023

@simca06022011 tak asi chodis k blbym lekarom moj to robi vzdy
ja popis ani nemam v ruke idem do dr magnet a potom na kontrolu k lekarovi snimky mu pridu
a vzdy mi ukaze na snimku stav nalezu atd

miskakyska
29. dec 2023

Baby onkológ vidí tiež snímky, či sa drží popisu od radiologa?
Vždy sa ho to zabudnem spýtať 🙄

simca06022011
29. dec 2023

@mamina7070 ja som bola uz aj u neblbych aj blbych aj vsetkych hadam co su siroko daleko v okoli a nikto to nepozeral, 80% lekarov si nepozrie ani len karty (ktore vyzaduju priniest samozrejme). A je uplne jedno ci je to v hodnoteniach top lekar, alebo nie. A kazdy jeden. Ci ORL, ci neurolog, ortoped... mudrovacky som pocuvala na to cas maju, ale pozriet sa do toho cas nemaju. Ale fakt je, ze kopa z nich by tam nevidelo viac ako trebovany radiolog... proste nerobia to. A presne preto, maju plne ambulancie chorych, a takych co chodia po lekaroch hore dole.. lebo na liecbu a dignostikku kaslu.
Standardne sa ide na MRI, potom popis bd sa vyzdvihne, alebo posielaju emailom. Posledne vysledky mam ja v emaily, lekarke som preposielala, do karty vytlacala...

mamina7070
29. dec 2023

zasa na druhej strane radiolog je lekar ktory denne dezi v rukach xy snimok co popisuje za mna je erudovanejsi na popis

mamina7070
29. dec 2023

@simca06022011 to neni standarne min v bratislave kde je dr magnet nie posielaju sa snimky priamo do systemu

simca06022011
29. dec 2023

@mamina7070 ako povies :D

mamina7070
29. dec 2023

@simca06022011 ja pisem ako to mam ja u svojho neurologa unktoreho som v dispenzari uz niekolko rokov 😉

luccija
29. dec 2023

A čo Ta trápi?guajacuran je na uvoľnenie svalstva zvykne pomoct, ak nemáš posunuté platničky Max Ti povedia rehabilitácie, masáže a cvičiť do konca života.Ved zober výsledky s navstiv iného lekara

autor
29. dec 2023

@luccija trápia ma bolesti v 3 bodoch, mandla, ucho, hlava. Náročné na diagnostiku. Orl, neurolog, zubár sa nevedia dohodnúť kam so mnou, každý posiela inde, len z dôvodu neotravujte ma, ja neviem.

@mamina7070 to mas šťastie, ešte som nezažila neurologa, ktorý otvorí CD, ledva si prečíta záver z vyšetrenia.

mamina7070
29. dec 2023
autor
29. dec 2023

@mamina7070 ak nič nevydá tak skúsim, ale je to dosť draha záležitosť

isis234
29. dec 2023

objednaj sa cez www.topdoktor.sk neurologivi. Ten pozrie CD z vyšetrenia. Mne aj ukázal aj povedal kde je problém. Vyriešil.

autor
29. dec 2023

@isis234 máš konkrétne meno ? Čo som bola u odborníkov vrátene neurológa, tak ani ho nehlo pozrieť CD.

marianarem
29. dec 2023

@mamina7070 Presne tak, radiolog nie je len na robenie snimok, ten je trenovany na to, aby vedel, co presne vidi. Mne nepripada zvlastne, ak si iny lekar pozrie len spravu od neho. V tych spravach byva jasne napisane, ci tam je alebo nie je nejaky nalez.
Autorka, bohuzial je velmi vela diagnoz, na ktore su lekari zatial kratki. Ja som to videla vo svojom okoli x-krat a aj u seba samej. Jeden priklad z viacerych, mala som raz chronicky zapal mocovych ciest. Vybrala som ATB, opakovane mi boli robene kultivacie u obvodnej aj u urologa, sono tiez, urolog volnym okom videl, ze mam zapal, ale absolutne sa neprislo na to, ze preco. Zmizlo to o niekolko mesiacov po operacii polypu na maternici. Tiez nie je jasne, preco. Podobne problemy som uz mala aj s travenim, s niekolkomesacnym kaslom, s kozou...A mna praveze lekari vzdy poctivo vysetrovali, aj po znamosti niekedy a nic sa nenaslo. A casom to vzdy nejako (rovnako zahadne) zmizlo.
Medicina aj moznosti diagnostiky sa zatial dostali len po nejaku uroven. Vieme toho ovela viac ako pred 100 rokmi, ale aj ovela menej ako o 100 dalsich rokov.
Kazdopadne dufam, ze tebe diagnozu najdu alebo ze aspon zmizne tak ako u mna.