icon

Ako riešiť nespavosť počas dojčenia staršieho dieťaťa?

sisa232
12. apr 2025

Zdravím chcem sa spýtať či ste aj vy mali problém z nespavosťou počas kojenia ....mala ma síce už rok aj pol zachviľu ale poslednú dobu vôbec neviem normálne spat ....neviem vôbec z coho (ako človek sa poháda atd ..) a co mam robiť . Ďakujem vopred za odpovede

majamat
12. apr 2025

neviem co si myslela tym, ze sa clovek pohada. ako po hadke?
to je jesane, ze nemozes spat, ved si rozrusena.

a ak vyslovene len pocas dojcenia, tak to je proste vyrusovanie. clvek tazko spi, ked ho neico vyrusuje. toto by som za nespavost nepovazovala. to su proste vonkajsie vplyvy, co ti spanok ovlyvnuju,. jedina moznost je, odstranit vonajsie vplyvy, alebo ak chces stale dojcit, tak vydrzat.
no dieta je uz velke, aj sa dojci cez den, ok, ale v noci by ste s tmy uz skoncit mohli. je na tebe, ktoru moznost si vyberies.

no samozrejme ak si 1,5r nadstavena urxitym sposobm, moze nejaky as trvat, kym sa preorientujes. ja som dcere odsavala, chodila som spat neskoro a skoro som vstavala. ked sme s tm skoncili, nevedela som spavat, budila som sa skoro, alebo som nevedela vecer zaspat.

na to aby mal clovek dobry spanok, su dolezite urxite pomienky. aj pravidelnost, aj nadstavenie, aj pohoda pred spanim a aj spanok v noci - nie ponocovanie, atd. urxite sa toho najde viac.

zobaka
12. apr 2025

lebo si vkuse budena, je na tebe ci to chces dalej znasat, aby si sa nedostala do chronickej nespavosti, lebo to je peklo, v tomto veku uz kojena byt nemusi