Ako riešiť pretrvávajúce problémy s nízkym tlakom?
Dobrý deň.
Moja dcéra ma nízky tlak a bohužiaľ jej stav sa moc nezlepšuje. Pred troma týždňami mi odpadla v obchode. Keď boli Vianoce išli sme na pohotovosť, pretože celý deň jej bolo na odpadnutie. Pani doktorka povedala, že jej nič nieje, len nižší tlak. Odvtedy jej býva každý deň zle. Niekedy je len slabá, niekedy unavená a niekedy sa jej točí hlava. Bojím sa, pretože mi už párkrát odpadla. Boli sme aj u obvodnej, brala jej krv a keď prišli výsledky povedala, že všetko je v poriadku. Povedala, že ma každý deň ísť na prechádzku, pravidelne papať, viac zeleniny, ovocia, piť viac vody. Všetko dodržiavame čo pani doktorka povedala a dnes mi skoro zas odpadla. Chvala bohu, že sme boli doma a mohla si ľahnúť do postele. Keď ideme do obchodu ani tam dlho nemôže zostať lebo hneď cíti, že čoskoro odpadne (vadí jej viac vydýchaný vzduch, vôbec jej nerobí dobre teplo, nemôže sa ani sprchovat v teplej vode)
Máte niektorá taktiež s týmto ťažkosti a ak áno čo vám pomohlo? Ja si už neviem rady. Bojím sa ju vôbec niekam pustiť samu. Vždy to príde tak odrazu. Dcéra ma 19 rokov a chodi na VŠ. Onedlho ma skúšky, ale tvrdí mi že stres moc zo školy nepociťuje. Keď to všetko prišlo tak odrazu Ach..
Tento problém riešime od 18 decembra (keď prvýkrát odpadla) na pohotovosti boli cez Vianoce a k obvodnej sme išli 27 decembra. Neviem či iba zbytočne stresujem a musíme byt trpezlivejšie, kým sa výsledok dostaví. Neviem si naozaj rady.
@mamina7070 nieje to vymysel, sama mam take problemy. Prvykrat som odpadla ked som mala cca 15 rokov a doteraz mam take tazkosti
@draculla ja nespochybnujem odpadavanie pri nizkom tlaku tiez som to mavala ale to co udava ako nizky tlak nie je nizky tlak
a uz vobec nie tlak ze nevie sama ist na wc a ved to je dospela kocka tak kelsik banan vodu do kabelky a ide a nie pohotovosti s tlakom 105/
@tramtada31 no aj ona to už vie, jej sa všetko musí prejaviť odpadávaním. 😃
@mamina7070 my sme nešli na pohotovosť s tým že ma tlak 105 🙂
Ja mám tep aj 50 a som ok . Tlak zvečša 90/60 alebo 95 /55 žijem som tu a neodpadavam . Možno tá psychika robí svoje
@mamina7070 my sme sli ma pohotovosť s tým, že sa zobudila že jej je zle a jej je na odpadnutie a nevedela sa ani postaviť. Do autá sme ju museli odniesť aby sme sa na pohotovosť dostali. Tam jej tlak odmerali a povedali že to je tlakom
@sense prepáčte ale nevedela som že musím napísať celú jej históriu čo ako kedy ide k lekárovi. Od mala sme behali k neurológom pretože mala epilepsiu (teraz epilepsiu vylúčili) pretože bola na EEG vyšetrení cez leto kvôli vodičskému. Toľkokrát sme spomínali že odpadava za nejaké veci a vždy odpovede - stres, u doktorov odpqdava lebo sa boji ihiel, odberu krvi, odpadla keď sa na biológii učilo ľudské telo lebo jej to nerobili dobre, mám tu napísať každý dôvod prečo ako kedy odpadla ?
keď sme povedali pri čom odpadla, čo sa dialo, vždy povedali že ju nemajú kam posielat že to ma lem v hlave. Len teraz jej povedali ten tlak. Dcéra proste na všetko “reaguje” odpadnutim.
Ja som lem spomenula že od malička odpadava preto vie že kedy to na ňu ide, že ten pocit pozná, nič za tým viac nebolo myslené 🙂
Ahoj. Mne pomáha na nízky tlak hroznový cukor. Takmer okamžite. Takže ho mam stále pri sebe. Poznám tiež ten pocit keď vojdem do obchodu dostanem tlak do hlavy hlavne v okolí spankov a je mi zle.
Presne pre toto som zacala v 17tich pit kavu….povedali mi, ze bud kava alebo kofeinove injekcie 🤷♀️. Uz mam 42, takze to bolo davno, ale nizky tlak sa neberie ako choroba, aj ked je to neprijemne…. Este zvyseny pohyb mi pomahal.
@ratka800 nie ale prepáč najprv píše odpadla ako veľká a potom píšeš ze odpadáva odmala. Mohla si to napísať hneď že odpadáva od mala, pochodenychmate všetkých lekárov a nikdy príčinu nenašli.
A keďže teraz píšeš ze odpadne keď vidí injekciu, odpadne v škole keď sa učia o tele, tak zrejme to bude len psychosomaticke. Ale keby ti napíšem ze mozno by ste mohli skúsiť psychológa tak budeš reagovať rovnako podráždene hoci sa ti človek snaží pomôcť. Pekný den
Tiež sa pridávam k ostatným ženám, ten tlak čo si opisovala, absolútne nie je nejaký nízky, je trošku nižší, ale absolútne to nie je dôvod na odpadávanie. Ja mám cez 40 rokov a mám tlak 9/60 úplne bežne a neodpadávam. Proste treba sa niecim zamestnať, veľa pohybu, nech ti pomáha v domácnosti. A tiež si myslím, že je to psychika a aj ju trošku viac ofukuješ. Takto sa ja nevyjadrujem ani o svoje 11 ročnej dcére, ze papa. A o dospelej slečne, ktorá menštruuje hovoriť, že papá, to je viac ako infantilne.
Tak je skôr neuroticka nemyslím to v zlom má taku náturu príde stres, nepríjemná situácia a zloží sa
Vtedy to na pohotovosti museli nejako uzavrieť tak povedali tlak...ale nie je chorobne nízky Skôr tak zle reaguje je taká kvetinka nie všetci sú odolní a zo železa
@ratka800 velmi divne slovo "papat" pri dospelej zene. Tlak nema taky nizky, moj muz mava bezne taky a obcas aj ja. Co mne robieva problem, je skor to, ze mavam tiez vyssi tep. Uz ked mam nad 90tep a do tpho nizsi tlak, necitim sa dobre.
Dceru by mali poslat pre istotu na kardiologiu, na holter aspon 24 hodinovy ( mala som taky a uzavreli, ze psychika - ano, mala som vypatie v praci vtedy) a aj na neurologiu ci k ortopedovi, aj chrbtica vie narobit veeela problemov! Az sa to vyluci, moze sa to uzavriet ako pychika. Ono mozno nemusi mat pocit, ale podvedomie je svina!
A mozno by mala viac jest. Je fajn, ze jedava 5x denne, ale mozno potrebuje vacsie porcie.. Vahu ma za mna dobru.
@pictbridge hroznovy cukor som este neskusala. To je zaujimavy typ. Vyskusam.
@betulinka1 taktiež aj keď náhle klesne cukor mavala som to v tehotenstve velmí rychlo pomáha.
Každopádne asi ho nemá teda taký príliš nízky len na to tak asi jej telo reaguje. Neviem. Ale ďakujem za každý názor 🙂 o 5 dni ma prvé skúšky a uvidíme teda ako jej bude po skúškach možno to bude hlavne aj ten stres.
A je pri nižšom tlaku normálne mať vyšší tep? Keď vstáva ma tep aj 110 potom keď sa ukľudní je to od tých 60-90 niekedy 95 a pri chôdzi niekedy aj 120. Raz mala aj 130. Začali sme chodiť na každodenne prechádzky ktoré trvajú tak 45 minút približne, niekedy hodinu. Príde vraj strašne unavená a zadychana a necíti sa dobre asi to bude len predsa tou kondíciou či ?
ukazujú jej to smart hodinky.

@draculla asi len naozaj musi hľadat, skúmať čo jej pomôže.