icon

Ako riešiť pretrvávajúce problémy s nízkym tlakom?

ratka800
1. jan 2024

Dobrý deň.
Moja dcéra ma nízky tlak a bohužiaľ jej stav sa moc nezlepšuje. Pred troma týždňami mi odpadla v obchode. Keď boli Vianoce išli sme na pohotovosť, pretože celý deň jej bolo na odpadnutie. Pani doktorka povedala, že jej nič nieje, len nižší tlak. Odvtedy jej býva každý deň zle. Niekedy je len slabá, niekedy unavená a niekedy sa jej točí hlava. Bojím sa, pretože mi už párkrát odpadla. Boli sme aj u obvodnej, brala jej krv a keď prišli výsledky povedala, že všetko je v poriadku. Povedala, že ma každý deň ísť na prechádzku, pravidelne papať, viac zeleniny, ovocia, piť viac vody. Všetko dodržiavame čo pani doktorka povedala a dnes mi skoro zas odpadla. Chvala bohu, že sme boli doma a mohla si ľahnúť do postele. Keď ideme do obchodu ani tam dlho nemôže zostať lebo hneď cíti, že čoskoro odpadne (vadí jej viac vydýchaný vzduch, vôbec jej nerobí dobre teplo, nemôže sa ani sprchovat v teplej vode)
Máte niektorá taktiež s týmto ťažkosti a ak áno čo vám pomohlo? Ja si už neviem rady. Bojím sa ju vôbec niekam pustiť samu. Vždy to príde tak odrazu. Dcéra ma 19 rokov a chodi na VŠ. Onedlho ma skúšky, ale tvrdí mi že stres moc zo školy nepociťuje. Keď to všetko prišlo tak odrazu Ach..
Tento problém riešime od 18 decembra (keď prvýkrát odpadla) na pohotovosti boli cez Vianoce a k obvodnej sme išli 27 decembra. Neviem či iba zbytočne stresujem a musíme byt trpezlivejšie, kým sa výsledok dostaví. Neviem si naozaj rady.

Strana
z3
jazula
5. jan 2024

@ratka800 Ja mam vacsinu zivota nizky tlak (v lepsom pripade cca 100/70) a vysoky tep, vacsinou 100-110 v klude. Mam ale aj vysoku nadvahu. Ked som mala fakt ze super kondicku (po 2 rokoch pravidelneho kondicneho treningu s trenerom) moj kludovy tep bol nad 80. Bola som s tym aj u kardiologa, vysledok bol, ze u mna je vysoky tep fyziologicky=ok.

ninakajka
5. jan 2024

@ratka800 ja mam tiez nizky tlak a mne pomaha mineralka Fatra, rano vzdy 1,5 dcl, pripadne aj cez den. Mozno to stoji za vyskusanie.

Strana
z3