icon

Ako riešiť priečne ploché nohy a mozole?

29. aug 2024

mam odmalicka priecne aj pozdlzne ploche nohy. a najma kvoli tej priecnej klenbe sa mi robia fakt tvrde mozole v strede pod prstami, cela ta plôška. pravidelne pemzujem, natieram,.. rozmyslam, ci sa to da nejak operovat?

pribinak
29. aug 2024

Vložky v topánkach máš? Nepomáha ti to?

autor
29. aug 2024

@pribinak mam, moc nie. Mam aj take tie "so srdieckom". Ja to mam odmalicka proste, cely zivot som limitovana ake topanky si mozem kupit. Zabky som v zivote nenosila, ani baleriny. Tak ci sa to nejak operativne neda poriesit. Ja mam totiz nohy ploche aj priecne aj pozdlzne

pribinak
29. aug 2024

Toto má moja kamoska, na 3 prstoch sa jej neustále robia pluzgiere až do krvi
Dáva si robiť vložky na mieru. Žiadne topanky na vyššom opätku, žabky? Umrela by po 3 krokoch

gemerka17
29. aug 2024

Aký stupeň plochonozia máš? Ako často cvičíš a rehabilitujes?

monika4487
29. aug 2024

a vlozky na mieru? skusit ist k nejakemu ortopedovi co ma podoskop, aby vam spravil vlozky na mieru?

autor
29. aug 2024

@gemerka17 to vobec neviem. Cvicila som cely zivot, ale po porode, resp. po tehotenstvach, ako som pribrala - a dlhsie davala dole, sa to este akoby zhorsilo. Skusim tie vlozky na mieru

nika501
29. aug 2024

Operácia na korekciu plochých nôh je možná, ale zvyčajne sa odporúča len v prípadoch, kde konzervatívna liečba nebola úspešná alebo kde je stav veľmi závažný a spôsobuje výraznú bolesť alebo problémy pri chôdzi.

Pokiaľ ide o priečne ploché nohy (kolaps priečnej klenby), ktoré spôsobujú tvorbu mozoľov, existujú rôzne metódy na zmiernenie príznakov pred zvážením operácie, napr. Ortopedické vložky, fyzioterapia, vhodná obuv, ...
### Operačná liečba
Ak tieto metódy nevedú k zlepšeniu a problémy pretrvávajú alebo sa zhoršujú, môže byť indikovaná operácia. Cieľom operácie je často korekcia postavenia kostí a zlepšenie funkcie chodidla, aby sa obnovila klenba a zmiernili symptómy. Po operácii je zvyčajne potrebná rehabilitácia, aby sa dosiahol optimálny výsledok.

Pred rozhodnutím o operácii je dôležité konzultovať váš stav s ortopédom, ktorý vám na základe podrobného vyšetrenia navrhne najvhodnejší postup.

gemerka17
29. aug 2024

To by trebalo dať vyšetriť a áno mať vložky na mieru a chodiť k fyzioterapeutovi, ktorý sa tomuto venuje je jednoznačne voľba číslo 1. Vložky na mieru odporúčam od Formthotics. Fyzioterapeuti, ktorý s tým robia majú aj podoskop, vedia lepšie zhodnotiť plochú nohu ako ortopéd.

kikusenka1
29. aug 2024

@nika501 len škoda ze je to len dočasne. Žiaľ to sa nikde nepise