icon

Ako riešiť problém so zápchou?

2. sep 2025

Ahojte
Uz niekoľko dní chodím na wc tak ze moja stolica je vo velmi málom množstve... Pred par dňami som mala problémy s trávením vynechala som 2 dni po sebe jedlo a najedla sa neskoro... Potom som jedla az vecer a citila som ako ma zacalo pobolievat brucho. Na druhý deň uz ma bolelo brucho aj zaludok prelezala som v posteli cely deň... Strasne som bola nafúknutá budila som sa v noci ze ma bolí skoro všetko tie vetry nešli von. Najhoršie je že mám zápchu a stale je stolica iba po troške nikdy sa mi to nestalo... Skusila som vypit rano na lacno 150ml saratice ale nič... Na druhý deň som si dala lactulosu ako prehanadlo nič... Bola som u dr moc okej crp okej zajtra jej budem volať ohladom stolice... Mali ste niekto podobný problém? Ja pred tym nikdy v zivote velmi ma to desí neísť na normálnu stolicu niekoľko dni...

mila06
3. sep 2025

@anonym_autor treba upravit stravu vela tekutin pocas dna ,nalacno teplu vodu, lyzicu olivoveho oleja atd najdes vsade rady na nete, vlaknina v strave. A ja ked nemozem ist pouzijem glycerinovy cipok. Poradila mi sestricka v porodnici po porode som mala aj ja zapchy.

autor
3. sep 2025
@mila06

@anonym_autor treba upravit stravu vela tekutin pocas dna ,nalacno teplu vodu, lyzicu olivoveho oleja atd najdes vsade rady na nete, vlaknina v strave. A ja ked nemozem ist pouzijem glycerinovy cipok. Poradila mi sestricka v porodnici po porode som mala aj ja zapchy.

@mila06 ďakujem za odpoveď... Co je ale zvlastne zapcha je tvrda stolica vsak? Ale ja ked uz idem na wc tak moja stolica je normalnej konzistenciie nieje tvrda je normálna ale vo velmi velmi malom množstve...

anonym_1ece1a
3. sep 2025

@anonym_autor skus vlakninu psylium, probiotika a ak tak fruktolax. Vlaknina dva objem stolici.

marusiao
3. sep 2025

daj si lyžičku oleja

autor
3. sep 2025
@anonym_1ece1a

@anonym_autor skus vlakninu psylium, probiotika a ak tak fruktolax. Vlaknina dva objem stolici.

@anonym_1ece1a vlakninu mam jablka, vcera na ranajky sim si spravila kasu z ovsených vločiek a po tom som vzdy sla na zachod ale vcera nic... Dnes rano som bola konecne ale nebolo to ako zapcha ze tvrda stolica skôr riedsia a oed som si pred toaletou chytala brucho tak som na lavej strane v podbrušku citila hrboľ potom som to uz nenahmatala aj citim taky tlak v podbrušku

autor
3. sep 2025
@anonym_1ece1a

@anonym_1ece1a aj probio uzivam

anonym_1ece1a
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_1ece1a vlakninu mam jablka, vcera na ranajky sim si spravila kasu z ovsených vločiek a po tom som vzdy sla na zachod ale vcera nic... Dnes rano som bola konecne ale nebolo to ako zapcha ze tvrda stolica skôr riedsia a oed som si pred toaletou chytala brucho tak som na lavej strane v podbrušku citila hrboľ potom som to uz nenahmatala aj citim taky tlak v podbrušku

@anonym_autor skus tonpsylium v kapsuliach nestoji to vela, mne to pomaha v tychto pripadoch, treba vtedy viac pit