icon

Ako riešiť problémy s pokožkou a lupinami?

thirstymonk
18. apr 2024

Čauko. Vopred upozorňujem, že som chlap (keďže ten piktogram pri mojom mene je tu asi pre srandu králikov...) a mám určité problémy s pokožkou.

1. Lupiny - celý život som mal lupiny. Pomohla mi až terajšia barberka, ktorá mi odporúčila "Šampúch s ichtyolom", alebo niečo také. Síce to smrdí jak mokrý asfalt, ale toto mi pomohlo tak, že aktuálne nemám v hlave jednu jedinú lupinu
2. Ďalší problém mám s pleťou a to medzi obočím, pod očami (v oblasti okolo nosa) a potom celé okolie úst. Aj tu som skúšal podobné mydlo s ichtyolom, ale bohužiaľ to nemá efekt. Uznávam však, že toto som nerobil až tak pravidelne. Pri lupinách bol efekt takmer okamžíty, za týždeň som mohol ísť prehrabovať vlasami do reklamy na šaumu. Na kožu to vplyv nemalo
3. Tento problém so ksichtom som riešil aj s kožnou. Dala mi na to dajaku mastičku, ktorá mi pomohla asi na dva, až tri dni. Potom už nie. Zistil som, že známy má podobný problém a nazval to nejakým divným názvom "Sorea", alebo nejako tak. Viem, že ten názov vo mne evokuje nejakú šitnú turistickú ubytovňu v chorvatsku. Ževraj to je nejaká kvasinková infekcia, alebo niečo také a je to vraj celoživotné a neliečiteľné, dá sa to len zmierňovať.
Neviete mi niekto s týmto pomôcť?

Na vlasy používam presne toto: https://www.ecolife.sk/sampony-sampuchy-c112/sa...
A mydlo na fejs toto: https://www.ecolife.sk/sucha-pokozka-c176/priro...

doris11
18. apr 2024

@thirstymonk nemyslíš náhodou seboreu?
Mám známeho ten to má tiež cely život, zlepší sa mu to trocha cez leto a dosť mu pomaha kúpanie v mori, len to asi neni úplne dobrá rada, keďže kúpanie v mori sa nedá praktikovat každý týždeň .

thirstymonk
autor
18. apr 2024

@doris11 Ano, asi toto myslím. Znie to presne jak názov nejakej turistickej ubytovne 🙂 Ďakujem, pogooglim si o tom niečo ;)

ns994
18. apr 2024

Tiez ma napadla Seborea. Na taketo kozne problemy su dobre aj rozne mastisky z konope.. ja sice nemam seboreu ale atopicky som mala od mala a teda mne nepomohlo nic.. len to suche miesto stale mastit a mastit a kortikoidy ( sem tam ten mokry afalt niekedy zabral 🤣) a Holtov krem ( smrdi rovnako a mozno horsie) a solutio Jarish.. inak nic.. joj a eliminovat stres a efste po tehotenstve to nastastie uplne vymizlo 🤣

aurinia
18. apr 2024

@thirstymonk seboreu mam aj ja. Pomaha mi kvalitna kozmetika La roshe a Bioderma. Kremy s konope tiez zaberaju. Šampon s konope. Zhorsenie mam ak jem sladke, a v obdobi na jar a na jesen.

thirstymonk
autor
18. apr 2024

@ns994 Ten Jarish už som niekde počul... jarišova voda... to bude to, nie?

ns994
18. apr 2024

@thirstymonk ano presne to

viestta
18. apr 2024

@thirstymonk SOREA su celkom slusne hotely na Slovensku (len ti doplnim vedomosti)

ns994
18. apr 2024

Este ma napadlo.. teraz citam ze aj okolie ust.. mne sa tak okolo ust a oci vytvoril ekzem ked mi zistili intolerancie.. ked som vysadila problemove potraviny pomohlo to..nie dokonale ale bolo lepsie podstatne

aurinia
18. apr 2024

@thirstymonk mas slabu imunitu kože. Musiš pouzivat pripravky bez farbiv, von. Kvalitnu kozmetiku pre problematicku plet. Šampony, kremy, sprchače. Brat vitaminy skupiny B, dlhodobo. Vynechat sladke a kvasne potraviny. V članku sa dozvieš ze ide o boj s kvasinkami. Clanok si preloz do SK, prehliadac ponuka tieto služby. https://poliklinika-mazalin.hr/blog/seboreja-de...

thirstymonk
autor
18. apr 2024

@ns994 Lenže ja som mal alergicke testy ani nie pred pol rokom a na potraviny nemam vôbec žiadne alergie ani nič

ns994
18. apr 2024

@thirstymonk to je dobra sprava. No ono ťažko povedať ze co to.. mozno je to seborea alebo ekzem napr u mna to spustal stres jesen hormony jedlo sladke... asi by som skusala mastit ta bioderma co tu bola spomenuta je super.. mne velmi pomohla..koza nebola sucha a napnuta a zaroven som nemala pocit ze mam na sebe kilo masti.. obklady jarisom ale to nikedy dost stipalo sle mne pomohlo..konopne masti. Imunita-citala som odborny clanok kde bol pisany vitamin D a probiotika na kozne problemy a telo hydrovat zvonka zvnútra. Pripadne este ta kozna doktorka. Pisal si ze si u nej bol.. mozno by som este skusila nech da nieco ine tych masticiek je milion alebo porobi testy/stery

marcellka32
18. apr 2024

Skús na pol roka piť aloe Vera

aurinia
19. apr 2024

@thirstymonk ak ti robili testy z krvi ...intolerancie neukažu, intolerancia na laktózu sa robi dychovym testom, celiakia najlepsie zo vzorky z gastroskopie... Pozri na nete protizapalovu stravu. Skus sa jej držat. Musis pochopit ze problem je v nutri a mastička ani šampon ju nevyriesi. Vyriesi ju len po estetickej stranke a docasne.