icon

Ako riešiť reakciu po uštipnutí ovadom?

mattuliatko30
20. júl 2025

ahojte prosim vas kolko asi potrva po ustipnuti ovadom reakcia a zacervenanie prva foto v priebehu hodiny druha je teraz po jednom dni.co odporucate davat?zatial som mazala len fenistil gel,cibulove zabaly a gafrova mast s ichtamolom

Ako riešiť reakciu po uštipnutí ovadom?Ako riešiť reakciu po uštipnutí ovadom?
stellarstar
20. júl 2025

Fenistil kvapky alebo antihistaminikum nemáš doma?

jana_eyre_2
20. júl 2025

Treba na hrubo octanovu masť, na to sáčok a na to obväz.. (ten sáčok aby sa to vpijalo len do kože a nie obvazu )taktiež nejaké vnútorné antihistaminiká - aspon volnopredajne.. pri mojom mužovi mám s tým bohaté skúsenosti 😏 máš to troška krajsie po jednom dni, ale nič moc.. fenistil nepomáha, je to slabé, maximálne na komára..

Ak ti to neodpuchne do zajtra tak aj lekár.. môjmu mužovi sa to minulý rok zapálilo, skoro mu praskla noha ako tonmal napuchnuté.. každý rok ho nejaký stipne ale minulý rok to bolo najhoršie, dva týždne musel brať antibiotiká, bol aj na sone žil a musel si pichať fraxiparin.. mal totiž z toho infekciu v nohe, čo byva občas pri ovadoch pretože lietajú najmä z kráv..

biba_18
20. júl 2025

ja si to vždy ľadujem, veď to bolí jak sviňa… a octanový zábal… fenistil aj zbytočne skúšať, to nie je alergická reakcia. prejde to tak do týždňa…
pokiaľ sa ti to vyslovene zapáli, že začne hnisať alebo že aj zajtra po studených obkladoch to bude horúce tak lekár, dostaneš atb… ak to bude ustupovať tak to trvá asi týždeň kym to prestane otravovať ( svrbieť, štípať, bolieť…)

viestta
20. júl 2025

Ja by som s tym sla na pohotovost nech mi pichnu hydrocortizon

akika722
20. júl 2025

Ja by som tiež šla nech mi niečo pichnú
Brutal opuchnuté to máš

maminkadeticiek
20. júl 2025

Ja by som sla s tymto uz na pohotovost.Toto podla mna nie je zdaleka normalna reakcia ale dost prudka.Co ak bol ten sviniar niecim nakazeny...

anonym_9ab34c
20. júl 2025

@mattuliatko30 ja som s takym isla na pohotovost. Nikdy nevies na com bol pred tym ovad na akej zveri. Toto bie je normalna reakcia. Tak do dvoch cm sq da ale toto bol jedovaty ovad.

trinita20
20. júl 2025

Treba ísť na pohotovosť,aby sa Vam to nezhorsilo. Mňa pred 4 rokmi ustipol ovad do ruky, vecer som mala ruku opuchnutéu a ťažkú ako z olova , išla som na pohotovosť. Nepamätám si ci injekcne alebo tabletkami to riešili. Pamätám si,že v priebehu týždňa mi ruka odpuchala. Skore zotavenie prajem

kacena4
20. júl 2025

smer dr evidentne tam mas zapal. treba atb asi

maca1984
20. júl 2025

Takto to mám vždy keď ma štipne ovad
Naposledy včera ( stehno som mala raz také )
Ale zopár rokov dozadu mi v lekárni poradila toto..
A to máme odvtedy my doma stále.
Aj včera pomohlo

subartic
20. júl 2025

Môj syn má podobnu reakciu na ovada, ale minulý rok ho pohrýzol vonku v spacáku pavúk a týždeň na internom .Zimnica , triašky , teploty. Lýtko mal dvojnásobné , na chirurgii mu to potom narezali a čistili , antibiotiká dostal a pichali mu nejaké injekcie. Dva krát bol na kontrole ciev dolných končatín .

mattuliatko30
autor
23. júl 2025

dakujem pekne za rady ,nakoniec to ustupilo ,mazala som len fenistí gelom a davala tabletky od alergie
je tam edte vidiet ,kfe bol ten flak tak dufam ,ze to bude ok a nic nenastane uz,len to miestami svrbi a flak trosku scervenie ked so to poskriabem