icon

Ako riešiť suché miesta na tvári?

87modrykonik
30. mar 2025

Ahojte, prosím Vás, robia sa mi suche miesta na tvári, natieram to olejmi, krémy používam, ale nič nepomáha.. neviete co na to ?? Aj pokožku vo vlasoch mam úplne suchu. Samé lupiny a suche miesta. Ďakujem. Prikladám.foto. ale neviem, či je to dobre vidieť.

Ako riešiť suché miesta na tvári?Ako riešiť suché miesta na tvári?
denkabemommy
30. mar 2025

@87modrykonik možno seborea? V každom prípad na suchú pokožku olej nepatrí!! Nikdy. Oleje nijak suché miesto nehydratuje, práve naopak 🙈

87modrykonik
autor
30. mar 2025

@denkabemommy fakt ? Ďakujem, som myslela , že práveže premasti 🤭

denkabemommy
30. mar 2025

@87modrykonik v oleji nie sú žiadne hydratačné zložky, takže nemá moc ako pomôcť, skús neparfumované krémy -bioderma atoderm, eucerin atopicontrol ale ak je to vo vlasoch choď radšej ku kožnej Dr

mima172
30. mar 2025

@87modrykonik Dovolím si nesúhlasiť s denkabemommy. Olejom, prírodnej kozmetike som sa aktívne venovala, vzdelávala sa v tejto oblasti niekoľko rokov. Jedna klientka mi poslala foto veľmi podobnú tvojej, bola to psoriáza, u nej sa zhoršovala vždy v zime a tiež keď mala viac stresové obdobie. Odporúčam kvalitný ricínový olej, vyber akýkoľvek, len pozeraj zloženie, žiadne aditíva len 100% ricínový olej. Masíruj si ním aj pokožku hlavy pred umývaním, uvidíš zmeny už po pár použitiach 🙂 Vplyvu na vlásky sa neboj, bude pozitívny, keďže sa používa aj na stimuláciu vlasových folikulov, keď majú baby problém s padaním vlasov.

tinuskatinkatina
30. mar 2025

Ja mám seboreu..presne to isté som mala 🙂 na vlasy používam šampón Vichy dercos … je skvelý 🙂 momentálne je naňho akcia na notine…a na pokožku používam detské hydratačné mlieko Bioderma ABC derm hydrant… je to ale veľmi subjektívne 🙂 lebo naozaj každému sadne niečo iné.. ale ja som niekedy preplakala kvôli ložiskám vo vlasoch… mokvalo mi to tam..a ten šampón bol jediné,čo ma zachránilo.. 🙂