icon

Ako riešiť ťažké akné na chrbte?

paula577
6. aug 2025

Ahojte,prosím poraďte,neviem si už rady . Trápi ma akné na chrbte,velke hnisavé bolestivé vyrážky.

pininka1
6. aug 2025

Smer kožná, mala som aj ja hrozne akné. Nepomáhala žiadna liečba, az tabletkova. Vybrala som dva cykly a odvtedy mam pokoj

paula577
autor
6. aug 2025

@paula577 Neviem si s tym rady uz naozaj veľa rokov a nič mi na to nepomáha. Nemáte niekto niečo naozaj overené prosím?Už toľko peňazí som minula a stále nič. Hanbím sa nosiť tielka v lete ,chcem sa toho na čisto zbaviť. Prosím poraďte 😭🙏

paula577
autor
6. aug 2025
@pininka1

Smer kožná, mala som aj ja hrozne akné. Nepomáhala žiadna liečba, az tabletkova. Vybrala som dva cykly a odvtedy mam pokoj

@pininka1 Ja som tam bola uz asi 5x a stale mi dava nejaké masti nič viac a uz som jej 3x povedala že chcem nejaké tabletky ale nepočúva ma😔

simsalabim
6. aug 2025
@paula577

@pininka1 Ja som tam bola uz asi 5x a stale mi dava nejaké masti nič viac a uz som jej 3x povedala že chcem nejaké tabletky ale nepočúva ma😔

@paula577 zmenit koznu.

earlgrey
6. aug 2025

Hormonálny profil si si dala urobiť?

buberova
6. aug 2025

Vyradiť mlieko?

uriva
6. aug 2025

Mala som,nepomáhalo mi tiež nič. Horm.profil nič neukázal. Obézna som ani zďaleka nebola nikdy,takže tiež nič, kožná už zúfalá ako ja. Tak som sa naštvala a fakt bola absolútne zásadová: na sebe čo najviac iba bavlnené veci,žiadne umelé materiály. Na slnko som chrbát nevystavovala,do bazénov chodila max trikrát v lete. Chrbát si každý deň vždy raz,niekedy aj dvakrát denne opláchla v Bioderme: https://www.bioderma-sk.com/nase-produkty/sebiu.... a natrela Biodermou: https://www.bioderma-sk.com/nase-produkty/sebiu.... Obmedzila vysoký príjem sladkého a tukov -toto bolo asi najhoršie,ale tak o cca polku sa mi podarilo. Nenosila čierne a tmavé oblečenie,lebo býva napustené farbou,tak aby som telo nedráždila. Plus si dávala rukavice,keď som čistila kúpelne a riad,lebo koža prenáša to,že ju podráždiš a udrie to na najslabšom mieste/tak mi vravela kožná/. A prestala som spávať na chrbte a čo najviac na boku/to tiež chvíľu trvalo a nespavala som úple dobre,kým som sa naučila. Toto som robila pol roka a nemám nič. Konečne! Občas,keď beriem ATB,tak sa to vie vrátiť,ale že 10 vyrážok,to je nič. Stále si ale pravidelne chrbát umývam tými Biodermami,ale tak 2-3x týždenne max. Ostatné nejako už nesilím,občas. Áno,stálo ma to dosť peňazí, tie Biodermy stoja dosť a vydržali tak mesiac a pol, a dosť režimu a odriekania,ale zabralo to. A konečne som minulé leto dala bikiny namiesto celozahaľujúcich tankín. Ja som spokojná.

pininka1
6. aug 2025
@paula577

@paula577 Neviem si s tym rady uz naozaj veľa rokov a nič mi na to nepomáha. Nemáte niekto niečo naozaj overené prosím?Už toľko peňazí som minula a stále nič. Hanbím sa nosiť tielka v lete ,chcem sa toho na čisto zbaviť. Prosím poraďte 😭🙏

@paula577 zmeniť koznu, aj mne pomohla až druhá a tabletky roacutan. Mne žiadna zmena jedla, ani antikoncepčné tabletky nepomohli, ani sestre.

tanyan
6. aug 2025

Ak nepomáha starostlivosť zvonku, tak môže byť príčina vnútri. Skús úpraviť stravu (znížiť príjem cukru a tuku), podporiť trávenie (probiotiká, pitný režim)...
Ono je to celkovo zlé miesto čo sa týka prístupu aj pri umývaní - ťažšie sa nanáša mydlo, ťažšie sa oplachuje a potom to môže byť nedostatočne očistené od bežného denného zaťaženia alebo od mydla.
Skúšala si na vysušenie aktívnych ložísk detský púder so zinkom po sprche?

procrastique
6. aug 2025

Najefektívnejšie riešenie je liečba isotretinoinom.

procrastique
6. aug 2025
@paula577

@paula577 Nie každý lekár sa vzdeláva a je vzdelaný v danej téme a nie každý vôbec chce nastaviť medikamentóznu liečbu. Ešte zváž výmenu lekára...

AK nevieš, ktorý napríklad liečbu isotretinoinom využíva, môžeš sa v miestnej lekárni spýtať, že či ti vedia lekárničky povedať, ktorý lekár predpisuje liečbu týmto liečivom. Následne ho môžeš vyhľadať a stať sa jeho pacientkou.

Často takto postupujú aj pacienti, ktorí chcú vyskúšať biologickú liečbu... popýtajú sa v lekárni, ktorý lekár často predpisuje napr RINVOQ a idú sa opýtať, či nemá ešte voľnú kapacitu na nového pacienta.

vikusa18
6. aug 2025
@pininka1

@pininka1 prosim ta aku tabletkovu liecbu?

lenkakoc444
6. aug 2025

@paula577 moj priatel mal tiez roky vyhadzany chrbat. Vysadil bielkovinu kravskeho mlieka a obmedzil tuky a po par tyzdnoch sa mu to vycistilo. Tak skus to mozno to pomoze

pininka1
6. aug 2025
@vikusa18

@pininka1 prosim ta aku tabletkovu liecbu?

@vikusa18 ja som brala roacutan

saxana000
6. aug 2025

A slniecko ti nepomaha?ja mavam chrbat v zime hrozny a dekolt tiez ale po par navstevach kupaliska sa mi pekne vycisti..v zime zvyknem obcas presvietit infralampou