Ako riešiť zápchu a kedy vyhľadať lekára?
Ahojte
Už som fakt zúfalá, skúšala som všetko ako jesť viac vlákniny, slivky, ovsené vločky, viac tekutín, čaje, ľahšie cvičenie, mlieko, masáže, teplý kúpeľ... Prehanadiel sa bojim, to si fakt do seba nebudem pchať. Čo mi ešte môže pomôcť? A kedy ísť k doktorovi?
ak sa ti to opakuje pravidelne a bezne veci co inym zaberaju tebe nie ako pises, moze to byt daco vaznejsie, urcite necakaj a chod s tym k lekarovi. Mna zapcha raz za cas a vzdy zaberaju susene slivky. Mozes mat vyrastky v creve resp zhrubnutie ktore zabranuju normalnemu vyprazdneniu sa, 5 dni je ozaj vela. Mne sa stalo ze som sa nevy***la 3 a pol dna a to som tak stresovala ze co sa deje a nehovorim o tom aka som bola zduta bolesti neprijemne. Vyhladaj gastro 🙂
No ako ?pomohlo niečo?
Jednoznačne zaječická horká. Dva deci a je po probléme. Ale treba byť doma v pohotovosti 😁

Na zapchu je dobre psylium,ale napr.aj chia semienka.
Pri oboch mat ale napamäti ,ze funguju iba s dostatocnym mnozstvom tekutiny/chia nasaju az 9 nasobok vody!!! /
Bez tekutiny by ta mohli este viac bloknut.
Treba si to vopred namocit/v kasi vode,stave...a ked trochu nabobtna,zjest
Overene je aj lanove semienko:
Namocit lyzicu CELYCH semien vecer do pohara vody/mlete su na dostatok vlakniny a zivin,ale pri zapche treba praveze cele-oni z teba vyjdu ../
Rano budu nabobtnane,aj z vody bude taky sliz...
Vsetko-semena aj vodu vypit!!!
A dostatok tekutin je jasne..
Mozes este skusit...
Ale po 5 dnoch by som uz ja bezala do lekarne pre nieco ozaj odbirne.
S tymto nie su zarty