icon

Ako riešiť zdravotné problémy s opakujúcimi sa príznakmi?

kajka2022
1. jan 2025

Ahojte ja už som na prášky ako stále chorá už 4 mesiace smrkám,kašlem jeden deň druhý nie a zasa a zasa stále sa mi zapcháva nos ledva dýcham keď kašlem mi to tam píska na pľúcach a furt nečo každý den 😭vyšetrenia v poriadku iba na Orl.vybočená prepážka takže podľa papierov zdravá ako ryba a ja sa cítim strašne😭

slaviivals
1. jan 2025

@kajka2022 mas nejake lieky na alergiu?

denisa_deniska
1. jan 2025

@kajka2022 u imunológa si bola?

pralinka86
1. jan 2025

Ak píska na plucach, tak to chce alergologicke vysetrenie..

marhulka13
1. jan 2025

@kajka2022 vitaj v klube

haggard_222
1. jan 2025

Okrem imunoalergológie radím doplniť si vitamín D. Je to najdôležitejší vitamín a v zime sa netvorí a jeho príjem v bežnej strave je nedostatočný. V lekárni majú sprej v dávke 10000 UI, 2 mesiace každý druhý deň. Nemusíte sa báť predávkovania, je to veľmi nepravdepodobné, aj keď oficiálne sa píše v návode užívať 1x týždenne.
V zime má takmer každý deficit, a veľká kopa ľudí aj vážny deficit, ktorý sa prejavuje rôzne, napríklad aj neustálymi chorobami a neschopnosťou sa kompletne doliečiť, únavou, depresívnymi stavmi, bolesťami kostí, atď.

asia83
1. jan 2025

@kajka2022 Ja som to mala 5 mesiacov, poslali ma aj na röntgen pľúc, mala som hlieny na prieduškách. Neriešila som alergo ani imuno, nakoľko viem, že v tomto ohľade je to OK. Bol predpoklad na astmu, keďže som atopik, vďaka Bohu ho röntgen vyvrátil. A čo sa stalo? Zo dňa za deň (doslova) bolo po hlienoch. Jeden deň fúkam nos každú polhodinu a druhý deň ani raz. Konečne po 5 mesiacoch pokoj.

janababana
1. jan 2025

@kajka2022 ja som mala cosi podobne, od aprila do juna….rano kasel, zlty sopel, obcas aj cez den. Myslela som, ze to nikdy neodide. Pomohla asi dovolenka v Turecku, lebo potom to preslo. Ale tiez to bolo take, ze to prechadzalo a opat sa objavovalo pocas tej doby. A teraz v decembri sa to opat vratilo, ale miernejsie. Kazdpadne mam dieta v kolektive predskolkarov, cize odtial asi nosi tieto pliagy a mna sa potom drzia.

kajka2022
autor
1. jan 2025

@denisa_deniska bola som všetko mám v poriadku už som s toho unavená🥺

kajka2022
autor
1. jan 2025

@pralinka86 bola som všetko mám v poriadku 🥺

kajka2022
autor
1. jan 2025

@slaviivals nemám

kajka2022
autor
1. jan 2025

@marhulka13 aj vy máte ten istý problém?božéee čo je toto to je strašné už ani neviem ako sa cíti zdravý človek

kajka2022
autor
1. jan 2025

@asia83 jéj závidim kiež by to aj mňa už konečne prešlo🥺je to na strašné

kajka2022
autor
1. jan 2025

@janababana to som rada že vás to prešlo tíško závidim🍀

slaviivals
1. jan 2025

@kajka2022 skus si nasadit antihistaminika a uvidis ☺️ a riesit imunoalergologa

marhulka13
1. jan 2025

@kajka2022 vkuse, nič nepomáha, aj dnes som prespala celý deň a ledva dýcham. Nechapem co toto za choroby su

kajka2022
autor
1. jan 2025

@marhulka13 a kolko sa stým už trápite vy?aj máte vyšetrenia v poriadku?ja tiež ledva dýcham,ale zaujimavé že papierovo zdravá🤯ja už neviem čo robiť kam ísť všade to isté hovoria všetko je v poriadku akože vďaka bohu ale chcem sa aj tak v poriadku cítiť už 4 mesiace smrkám stále zapchatý nos nemám ani čuch 😭mám dosť

marhulka13
1. jan 2025

@kajka2022 bola, mne zistili cystu v nose, ale ze z toho by to byt nemalo. Jedine mi dali lieky na nízke železo. A mam si kúpiť vitamíny. Ja sa trápim asi dva mesiace, už keď to začína byť lepšie, tak znovu boľavé hrdlo, kašeľ a hlavne neskutočná únava.

ivetz
1. jan 2025

@kajka2022 aké vyšetrenia ti robil na ORL? Mne robil rinoendoskopiu - mám polyp a tiež vybocenu nosnú prepážku. Objednal má na CT - o 2 týždne idem s výsledkom z CT na kontrolu k dr. ORL. Tiež som mala stále zapchaty noc, bez čuchu, chuti. Po tabletkách a spreji je mi fajn. Mám slabu astmu (pokým nebola liečená, neskutočný dlhodobý, vyčerpávajúci kašeľ). Alergo mi povedala, že astma a problémy s nosom (polypy) úzko súvisia.

kajka2022
autor
1. jan 2025

@ivetz aj mne robili na ORLrinoendoskopiu povedala že určite alergia tak som bola na alergológii urobili testy a nič žiadna alergia vrátila som sa na ORL a povedala že vybočená prepážka že to sa dá operačne spraviť,ale ja sa bojím🥺 dala mi aj sprej do nosa ,ale vôbec mi nepomáha to je len akoby voda takže som teraz závislá na olynth sprej do nosa😭ten mi akotak pomáha a bola som aj na röntgen aj krv mi brali všetko v poriadku🤷‍♀️🤦‍♀️

kajka2022
autor
1. jan 2025

@marhulka13 ach bože mrzí ma že to veľa ľudí zažíva je to nepríjemné a presne keď už jeden deň trochu lepšie potom bum a zasa v plnej sile😭😭😭nenávidim to štve ma to fungovať musím pri dieťati aj doma aj do práce niekedy som s toho tak vyčerpaná že ledva odšoferujem domov fakt úplna slabosť😭

slaviivals
1. jan 2025

@kajka2022 a nebude to prave zavidlost na Olynthe?

kamatopo
1. jan 2025

Ja som mala tiež všetko ok na alergologii. Doktorka zhodnotila, že je to alergia na chlad, predpísala aerius a pomohlo. Pre istotu beriem lieky voľnopredajné na imunitu celú zimu, B, C aj D.

ivetz
1. jan 2025

@kajka2022 mala si OK aj spirometriu? Lebo ja nie. Tiež mi nezistila alergiu - u mňa sú kožné testy problém ( mám kontaktnú zihlavku). Z krvi vysli zvýšené hodnoty EOZ Le - čo poukazuje na určitú formu alergie (pôvodca, alergén neznámy). Sestrička na ORL mi povedala, že ten sprej (ryaltris) môže zabrať aj po 2 týždňoch. V kombinácii s liekmi zabral takmer okamžite ( už na druhý deň som mohla dýchať nosom a vrátil sa mi čuch). Neskúšala si si zmerať saturaciu?

ivetz
1. jan 2025

@kajka2022 A dr. z ORL mi kázal vyhodiť všetky voľnopredajné nosné spreje...

asia83
2. jan 2025

@kajka2022 Ja som tiež celých tých 5 mesiacov nemala čuch. Verte, prejde vám to. Môžete si posilniť telo Zinkom, zvýšiť vitamín C. Ja to dlhodobo beriem. Skúste Bérešove kvapky.