icon

Ako rýchlo sa dá zvyknúť na kompresné pančuchy?

jeiny
29. okt 2025

Ako dlho Vám trvalo zvyknúť si na kompresné pančuchy? Mňa z nich noha bolí.Neviem, či to je len o zvyku, alebo nejaký problém. Ďakujem.

anonym_c5307a
29. okt 2025

práveže nohu mi stiahlo a bolo po bolesti.
zvykla som si hneď.

ika02
29. okt 2025

Ahoj, mala som ich po slerotizácii kŕčovej žily a to bolo na tom najhoršie, natiahnuť a fungovať v tých kompresných pančuchách celé dni (zo začiatku aj noci). Celé to obdobie 6-8 týždňov som trpela a čakala, kým ich nebudem musieť nosiť.

ika02
29. okt 2025
@ika02

Ahoj, mala som ich po slerotizácii kŕčovej žily a to bolo na tom najhoršie, natiahnuť a fungovať v tých kompresných pančuchách celé dni (zo začiatku aj noci). Celé to obdobie 6-8 týždňov som trpela a čakala, kým ich nebudem musieť nosiť.

@ika02 oprava: po sklerotizácii

jeiny
autor
29. okt 2025
@ika02

@ika02 aj ja idem a teda skusobne ich obcas nosim ale ma z nich nohy bolia, ze ci to je normalne....

jeiny
autor
29. okt 2025
@ika02

@ika02 a to aj v noci treba?😱

jeiny
autor
29. okt 2025
@ika02

@ika02 a take tie stehenne si mala ze?

ika02
29. okt 2025

No je to taký nepríjemný tlak, že mňa to až bolelo, ale pomohlo, žila zmizla. Teraz 6 rokov po, už by bolo treba znova ísť, ale to navliekanie tých pančuchy na odrádza.

jeiny
autor
29. okt 2025
@ika02

No je to taký nepríjemný tlak, že mňa to až bolelo, ale pomohlo, žila zmizla. Teraz 6 rokov po, už by bolo treba znova ísť, ale to navliekanie tých pančuchy na odrádza.

@ika02 dakujem za odpoveď....presne aj ja to tak mám....chcem sa opýtať doktora ci aspoň môžem tie s otvorenou špičkou....

ika02
29. okt 2025
@jeiny

@ika02 a to aj v noci treba?😱

@jeiny už si nepamätám koľko, ale zdá sa mi, že prvých 5 dní mi lekár kázal nechať aj v noci.

tenerifka
29. okt 2025

@jeiny mas spravnu velkost?
Ja som mala kompresne podkolienky prvykrat v auguste pocas dlheho letu a parada, mala som ich na sebe dokopy cca 15 hodin

jeiny
autor
29. okt 2025
@tenerifka

@jeiny mas spravnu velkost?
Ja som mala kompresne podkolienky prvykrat v auguste pocas dlheho letu a parada, mala som ich na sebe dokopy cca 15 hodin

@tenerifka pomerala som si nohu a lekár mi predpísal túto veľkosť, tak neviem snáď áno...sa ho na to ešte spýtam....ma to dosť tlačí aj po kolenom ked zohnem nohu

ika02
29. okt 2025
@jeiny

@ika02 a take tie stehenne si mala ze?

@jeiny nie, mne dali celé, až po pás. Kým som ich navliekla, už som bola spotená a to som ešte ani nezišla z postele. Mimochodom, kŕčovú žilu som mala dole na predkolení.

anonym_639c69
29. okt 2025

@jeiny nemala by bolieť. Na aký problém ich používaš ?
Ja mám opuchy a keď si ich dám príde veľká úľava.