Ako rýchlo zaberie Rosalgin?

tmavovlaskakatka
11. aug 2016

Baby, ako rýchlo Vám zabral rosalgin výplach? Ja som si to aplikovala včera večer a dnes ráno a teda pálenie vôbec neprestalo. Gynekolog ma objednal až na stredu. Tak som si kúpila toto, ale som sklamaná. Ešte to môže zabrať keď budem ďalej vyplachovať? Alebo to boli vyhodené peniaze? Ďakujem za Vaše rady a podnety.

bosoriak
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka tak rosalgin je skor dezinfekcia, nez liek. Skor sa odporuca Mycomax tabletka a Canesten krem. Ak je to mykoza, zaberie to skor, nez prides k lekarovi.

lumma
11. aug 2016

Mne nezabral vôbec ale niekto si ho chváli..

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@bosoriak Ahoj, ja som už mala canesten tbl. lebo keď mi to začalo, šli sme na 2-týždne do Chorvátska, takže som nemohla ísť k lekárovi. Medzitým som brala canesten krém a na dovolenke ma to svrbelo a pálilo ozaj len občas. Po návrate sa to zase vrátilo, skúsila som jenamazol krém, na dva tri dni bol pokoj a teraz zase. Svrbenie vymizlo, ale pálenie je furt. To ma aj znepokojuje už. A pri tom rosalgine píšu, že svrbenie, pálenie ustúpi, ale teda neviem, neviem... som chcela voľako prežiť ten čas. To ma objednali dosť neskoro a ešte mám tri dni potom dostať menzes, takže liečiť sa budem môcť až potom si myslím. A tá tbl. Mycomax sa dá voľne kúpiť v lekárni?

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@lumma To si ma nepotešila ☹ vyhodené peniaze to boli. ach jaj

simca06022011
11. aug 2016

vobec.. podla mna su to vyhodene peniaze. Mycomax tabl. uz nekupis, ale Cansten kombi - cipky a krem mozes skusit ak je to mykoza. Alebo treba vydrzat na lekara :/ Vyskusala si dost, vydrz na lekara a nezabudni, ze liecit sa ma aj partner + liecba nie je 2-3 dnova.. kremom kludne aj dva tyzdne... cipky som dokonca mala uz ja na 10 dni pred par rokmi. Lekar ti da lieky, uz pokusy nerob.

simca06022011
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka niektore lieky sa daju aj pocas menstracie ;) povedz mu ale co vsetko si uz pobrala, mozno ti da peroralne lieky.. mycomax uz je iba na predpis

lumma
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka skús zatiaľ nejaké pribiotikum napr Maldion. Nemusíš mať mykózu. Ja som mala tiež dlhodobé pálenie vyskúšala som Canesten aj masť aj tablety ale nakoniec som mala baktériu a zabral Macmiror. Keď máš dostať MS tak Polygynax sa môže vkladať aj počas ale to Ti musí predpísať dr.

lienka182
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka ja som uz po prvom vyplachu citila zlepsenie 😊a na prevenciu si obcas dam 😊

chrumka333
11. aug 2016

mne sa proti mykoze osvedčil kvalitný kokosový olej a diétny týždeň bez sladkostí....to, čo sa ma pol roka držalo bolo zrazu preč a v podstate som do dnešného dňa na gynde už tento problém neriešila 🙂

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@simca06022011 áno, určite už nebudem nič skúšať, to vydržím, len ma to celé znepokojuje, lebo sa na to nedá nemyslieť, keď to páli.

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@lumma Tak to si ma potešila, že aj cez menzes sa môže brať. A ozaj to mi hneď niečo vypíše alebo sa čaká na výsledky ešte?

lumma
11. aug 2016

Spraví Ti najskôr kultiváciu a o pár dní máš výsledky.. ale je možné, že Ti predpíše hneď nejaké atb, podľa výtoku, zápachu..

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@lumma nemám ani výtok, ani zápach práveže. ale tak už vydržím. čo už.

seahorse27
11. aug 2016

Ja len nechápem jednu vec, prečo ta gynekológ objednal az na stredu, ked máš akútny problém. To nevie zobrať takéto prípady hneď? Asi je podľa neho ok čakať, kým sa zapal rozšíri vyššie. Asi by som vymenila takého lekára. Ak máš príznaky mykózy, tak zatiaľ skús Canesten Combi tableta plus krém. Ale potom zas neviem, čo chce zistiť zo steru, ked sa do stredy budeš liečiť svojpomocne. Celé mi to príde na hlavu...nechať ženu s nejakým zápalom čakať cely týžden...

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@seahorse27 a to sa u neho ešte platí 50 eur !!! lebo teda už nech mi spraví aj preventívku. ja som bola včera rozčarovaná z toho. Aj rozmýšľam o výmene. Už som dosť prachov vyhodila na mastičky, lieky...

simca06022011
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka a za co prosim ta platis 50EUR?? Ved v sukromnom zariadeni BEZ poistovne si platim 57EUR za kompletne vysetrenia aj s cyto a sonom a vsetkym! Inak s mojimi skusenostami by som si v akutnom ochoreni nedavala urobit preventivku, radsej rdem 2 krat. MOze to skreslit vysledky..

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@simca06022011 veď to je súkromník, s cyto a sonom, za preventívku sa toľko platí. Ja neviem koľko by som platila, keby som si nedala teda spraviť tú preventívku. Asi menej. To môžem tak povedať, nech mi ju nerobí?

mycuskaa
11. aug 2016

Ja som si kupila toto a teda vecer som si to pred spanim aplikovala s aplikatorom co je pribaleny a dnes o 100% lepsie a to som vcera myslela ze zosaliem

simca06022011
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka ved ale kazdy lekar je sukromny, ale hadam ma zmluvu s poistovnou.. u normalneho sa neplati za nic co s liecnou suvisi a ani preventivky, ak nema spoplatnene nieco extra napr. sono snimky atd. Ja osobne chodim na priamu platbu na "konzultacie a kontrolu" ked mi nieco u mojho nevyhovuje :D No mozes, peco by si nemohla... povedz nech ta na preventvku objedna inokedy, ked budes zdrava...

seahorse27
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka to nemyslis vazne, ze platis extra 50E a on ta nie je schopny vysetrit, ked to potrebujes, ale az o tyzden...ja neplatim nic, ani za sono, tiez chodim do nestatnej ambulancie a zoberu ma vzdy vtedy, ked mam nejaky problem a nie o niekolko dni, prepana. Dokonca, ked som mala problemy v tehotenstve alebo tesne po porode, vzdy ma zobrali prednostne, aby som nemusela cakat. Stacilo zavolat sestricke, co je vo veci a hned ako ma zbadala v cakarni, brala ma dnu aj ked tam mali kopu zien...Ja by som na tvojom mieste hned menila lekara. A suhlasim s názorom, ze nerobit preventivku, ked je zapal. Mozes mat zhorsene vysledky z cyto a zbytocne ti to budu musiet opakovat o 3 mesiace.

tmavovlaskakatka
autor
11. aug 2016

@simca06022011
@seahorse27 Baby, už som si vyhliadla nového lekára, veľmi si ho chvália, dúfam, že ma zoberie, dnes tam už neboli, tak skúsim zajtra sa prihlásiť, dúfam, že sa to dá aj v strede mesiaca. Ja hentam už nepôjdem, veď ten dr. sa mi ani nepozdával, niečo mi na ňom nesedí proste. Bola som u neho len raz zatiaľ. A tiež ma šokuje, že objednajú o týždeň. Veď keď ma bolí zub zubár ma zoberie na druhý deň. A to neplatím služby navyše u neho alebo čo...

natalysb
11. aug 2016

@tmavovlaskakatka ahoj. Ked som zila na svk a mala mykozu z kupka infekciu skusila som asi vsetko. Aj rodalgin to bola posledna zastavka. Samozrejme som to musela uzit cele aby som sa z toho dostala ale dostala. Zial infekciu som dostala aj v xahranici. A musela som si zohnat aj tu rosalgin. A bola som prekvapena uconostou rosalginu v Nemecku. Otvorila som jednu flasku a urobila mensi vyplach infekcia fuc :D kazdopadne dober cele to balenie. Ja som bola nutena tiez. Nech Ti to poriadne precisti 🙂 a ked nezaberie treba na gyndu po atb

tmavovlaskakatka
autor
12. aug 2016

@simca06022011
@seahorse27 Baby, ďakujem za nakopnutie zmeniť lekára. Tak ma zoberie, ale budúci týždeň má dovolenku. Sestrička vravela, nech idem ešte k tomuto, lebo tak to už súri a keď mi dá lieky tak mu pošlem odhlasovací lístok a prídem k nim. A objednajú ma potom na preventívku už oni. U nového budem platiť 2-3 éčka. Som zvedavá koľko budem platiť u toho svojho keď mi nebude robiť tú preventívku. Či tiež 50 eur. Ale čo už. Musím sa dať do poriadku.