Ako sa najlepšie chrániť pred hmyzom

sis789
8. nov 2018
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.

Čaute baby, mám jeden nemalý problém.Bojím sa o zdravie pri napadnutí hmyzom. Máme doma sieťky aj sa natierame pravidelne celé rodina ale ja sa aj tak stále strachujem. Čo ak sa niekto predsa len nakazí? Komáre sú pre väčšinu ľudí síce otravné, ale zase absolútne neškodné. Svrbenie štípanca zvyčajne do niekoľkých dní odznie. Ak je však komár nakazený infekciou, namiesto štípanca sa vám na poranenom mieste objaví hnisavá hrča. Ak pociťujete po uštipnutí malátnosť, máte pocity na zvracanie či vám náhle opuchne tvár, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Alergické reakcie na sliny komárov môžu byť jednou z príčin vašej reakcie. Práve preto sa obraciam na vás ohľadom rád prípadne skúseností.

beky1813
8. nov 2018

Nechces navstivit odbornika?

sissy27
8. nov 2018

@sis789 nie že by som si nejako veľmi užívala poštípanie komárom alebo iným hmyzom, ale bez urážky, ak to takto veľmi prežívaš, tak mi to príde trochu ako diagnóza... A úprimne oveľa viac by som sa bála tej chémie, ktorú na seba dávaš v podobe repelentov a krémov, ako štípanca od komára. Hlavne začiatkom novembra.
O alergických reakciách viem aj som videla, ale o nejakej infekcii ešte ani v novom čase.
Skôr sa bojím ploštíc alebo bĺch, ktoré si človek môže doniesť kľudne aj z 5* hotela alebo prelezú od susedov a tam veru žiadne sieťky ani repelenty nepomôžu.

lindusss2016
8. nov 2018

No neviem, my sme cele leto boli dostipani cela rodina, dokonca aj teraz nam tu uraduje jeden komar a uz par dni sa ho.neviem.zbavit, kazde rano nove stipance, ale ziadna infekcia sa nekonala. Ja zas odmietam pouzivat repelenty, ci uz na kozu alebo do zasuvky. Mame sietky a v lete nad paotelou baldachyn, aj tak prelezu. Ale tie jedy v podobe repelentov by som na seba nespliechala ani onylom a na svoje deti duplom nie. Suhlas so
@sissy27 ze tie chemikalie vam ublizuju omnoho viac ako komare. A suhlas s @beky1813 ze toto uz vyzera, ze by ti skor pomohol psycholog. Problem nie je v nakazenych komaroch. Pre zaciatok odporucam menej googlit

simsalabim
9. nov 2018

@sis789 ja mavam problemy s infikovanym stipancom od komara - ako pises, bolava hrca, velka ako muzska dlan, hra vsetkymi farbami. Jedno obdobie v zivote som to mavala kazdy rok a vzdy to bolo od komara, ktory ma ustipol v jednej lokalite - asi tam bolo nejake lozisko infekcie. A kazdy rok to liecili tetracyklinom. Teraz - nastastie - sa mi to uz aspon 5 rokov nestalo. Ale nikdy som nestresovala tak, ako ty - to co popisujes, je uz nejaka fobia.

Ano, davam si pozor - (lebo jest tetracyklin 2-3 tyzdne koli komariemu stipancu 🙄) - mame sietky na oknach a hnevam sa, ak niekto necha otvorene napr. vchodove dvere, kym sa vykecava so susedom, cim dava sancu komarom vletiet dnu - rodina je vsak uz viac-menej vycvicena a dvere zatvara. Ak naozaj musim ist tam, kde je komarov vela, nasprejujem sa, ale to naozaj len vynimocne. Snazim sa chranit skor dlhym hrubsim oblecenim (rifle + mikina a tak), ked mame vecer napr. so susedmi opekacku.

Na tvojom mieste skusim zajst za psychologom, nech tvoj strach neprerastie do niecho vacsieho, napr. ze bdues mat strach vobec vyjst von ci otvorit okno.