icon

Ako sa pripraviť na kolonoskopiu s Clensiou?

veve234
7. jan 2025

Dobrý deň,
Dnes začínam s prípravou na kolonoskopiu. Držím hladovku. Večer musím vypiť Clensiu máte s ňou skúsenosti? Prosím poraďte mi ako ten hnoj vypiť pretože som si vedomá že to je hnusne. Kolonoskopiu som už absolvovala ale keď som pila prehanadlo cítila som sa ako Dumbledore v Harry potterovi keď musel vypiť ten jed aby dostali horcrux. Už som skúšala zapchať si nos alebo zapiť to vodou ale viac ako 1glg nedostanem do seba naraz. Je to boj. Máte nejaké hefty na to prosím?

Strana
z2
ivik4
7. jan 2025

Ja som prvy liter vyvracala uplne celi.Nie hned ale po chvili, ja som stale citila ten smrad a nechutnu chut tak ma nadrapovalo. Druhy literaz som pila po malinkych logoch tak ze som sa nadychla, stlcila nos,vypila a hned za tym vypila pohar vody a nou som si zaroven rychlo vyplachla usta aj pery nech to necitim.

veve234
autor
7. jan 2025

@ivik4 no to presne tá chuť drží v ústach aj keď to človek vypije. Nerozumiem prečo v takejto brutálne inteligentnej dobe ešte nevymysleli niečo čo nás uchráni pred tým mordorom

lilinka76
7. jan 2025

@veve234 ja som clensiu píla už dvakrát. Zrieď si ju s jablkovym džúsom, ten je bez dužiny a môže sa to. A keď to budeš piť, tak si to rieď ešte vodou. Aj tak musíš prijímať aj iné tekutiny, aby si sa čistila.

zuzulkika
7. jan 2025

Juj..pamätám si ten boj...musíš vypnúť všetky zmysly pri tom...ani na sekundu nezaváhat...a piť veľa vody...držím palce

123el123
7. jan 2025

Ja som tiez prvy liter vypila v pohode a ten druhy, to bol strasny boj 😀napinalo ma no hroza..treba len vydrzat a pomalicky pit a nejak to udrzat v sebe..drzim palce 🙂

elenka74
7. jan 2025

@veve234 Ja som Clensiu zapíjala vodou, každý dúšok, lebo inak by som sa povracala.

kiki68
7. jan 2025

Baby to riedia dzusom, co poznam ze maju Crohna

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bg92
7. jan 2025

nechapem co pisete, mne clensia chutila :D iba je toho vela na objem ale chut v pohode, ako sumivy celaskon/magnezko. akurat mi po nej bolo velmi zle na odpadnutie a busilo mi srdce - ked som sa naliala cistou vodou preslo to ale popravde som sa citila na zachranku, bala som sa ze som dostala alergicku reakciu.

dennkka
7. jan 2025

mne poradila sestrička dať to do chladničky a piť cez slamku rovno do hrdla, aby sa to nerozlievalo po ústach, mne to dosť pomohlo

veve234
autor
7. jan 2025

@dennkka nad týmto rozmýšľam len som sa bála že to je hovadina ale určite skusim

veve234
autor
7. jan 2025

@bg92 vau akože ešte som ju nepila ja som mala pri minulej kolonoskopii plenvu a to bola príšerná chuť. Takže keď to zarobím zistím :D

veve234
autor
7. jan 2025

@kiki68
@lilinka76
Len pri tom sa bojím že keď to zarobím a nebude to dobre tak nebude ani cesty späť 😆

kiki68
7. jan 2025

@veve234 vies co, neni na tom co viac pokazit za mna 😂😂😂

elenajezova
7. jan 2025

Akurát ju pijem...už tú druhú dávku. Chuť v pohode....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 ďakujem za radu, ešte som to ani nezačala piť. Povedali mi že večernú mám vypiť o 19:00 a potom ráno o 9:00 lebo 10:30 mám kolono

lilinka76
7. jan 2025

@veve234 a ešte Ti rýchlo poradím, nečakaj na 19:00 hod., to čistenie po prvej dávke trvá oveľa dlhšie. Ja som tiež mala začať o 19:00 hod., začala som už o 17:00 hod. a ešte o 23:00 hod. som behala z prvej dávky preháňadla. A rovnako začni skôr aj to ranné pite, nech dáš s kľudom rannú sprchu bez strachu z pokakania 😀.

lilinka76
7. jan 2025

@veve234 keď ráno o 9:00 hod. budeš piť preháňadlo, tak do 10:30 hod. ani z domu päty nevystrčíš. Určite začni nadránom, cca o 4:00 hod. Taká moja skúsenosť.

volterra
7. jan 2025

@veve234 mne poradila sestrička z GEA piť Clensiu veľmi vychladenú a pred a hneď aj po každom glgu si poriadne potrieť jazyk rozrezanym citrónom. Oblizovala som ten kyslý citrón až mi zadok sťahovalo 😂, ale mne to pomáhalo.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veve234
autor
7. jan 2025

@volterra ďakujem moc 🙏🏻 vyskúšam to lebo mám to už zamiešane a dala som to do chladnicky

veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 ja som na takej diéte že neviem či zo mňa vôbec niečo pôjde keď to začnem piť. Ale som zvedavá už to mám namiešané

lilinka76
7. jan 2025

@veve234 pôjde. Keď bude črevo prázdne, potečie z Teba žltohnedá voda, akoby žlč.

veve234
autor
7. jan 2025

@lilinka76 áno to si pamätám z prvej kolonoskopie už sa len modliť nech to vidím ihneď 😆🙏🏻

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lilinka76
7. jan 2025

@veve234 Čo chceš vidieť hneď?
@lonely66 aj ja sa Ti snažíme napísať, aby si začala rannú dávku clensie piť oveľa skôr. Veľa šťastia na vyšetrení a prajem negatívne výsledky.

veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 jasnačka áno ďakujem 🙏🏻 určite nezačnem o 9:00 lebo tiež by som nerada mala galibu v aute
@lilinka76

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2