Ako sa pripraviť na kolonoskopiu s Clensiou?
Dobrý deň,
Dnes začínam s prípravou na kolonoskopiu. Držím hladovku. Večer musím vypiť Clensiu máte s ňou skúsenosti? Prosím poraďte mi ako ten hnoj vypiť pretože som si vedomá že to je hnusne. Kolonoskopiu som už absolvovala ale keď som pila prehanadlo cítila som sa ako Dumbledore v Harry potterovi keď musel vypiť ten jed aby dostali horcrux. Už som skúšala zapchať si nos alebo zapiť to vodou ale viac ako 1glg nedostanem do seba naraz. Je to boj. Máte nejaké hefty na to prosím?
Juj..pamätám si ten boj...musíš vypnúť všetky zmysly pri tom...ani na sekundu nezaváhat...a piť veľa vody...držím palce
Ja som tiez prvy liter vypila v pohode a ten druhy, to bol strasny boj 😀napinalo ma no hroza..treba len vydrzat a pomalicky pit a nejak to udrzat v sebe..drzim palce 🙂
Baby to riedia dzusom, co poznam ze maju Crohna
nechapem co pisete, mne clensia chutila :D iba je toho vela na objem ale chut v pohode, ako sumivy celaskon/magnezko. akurat mi po nej bolo velmi zle na odpadnutie a busilo mi srdce - ked som sa naliala cistou vodou preslo to ale popravde som sa citila na zachranku, bala som sa ze som dostala alergicku reakciu.
mne poradila sestrička dať to do chladničky a piť cez slamku rovno do hrdla, aby sa to nerozlievalo po ústach, mne to dosť pomohlo
Akurát ju pijem...už tú druhú dávku. Chuť v pohode....
@veve234 a ešte Ti rýchlo poradím, nečakaj na 19:00 hod., to čistenie po prvej dávke trvá oveľa dlhšie. Ja som tiež mala začať o 19:00 hod., začala som už o 17:00 hod. a ešte o 23:00 hod. som behala z prvej dávky preháňadla. A rovnako začni skôr aj to ranné pite, nech dáš s kľudom rannú sprchu bez strachu z pokakania 😀.

Ja som prvy liter vyvracala uplne celi.Nie hned ale po chvili, ja som stale citila ten smrad a nechutnu chut tak ma nadrapovalo. Druhy literaz som pila po malinkych logoch tak ze som sa nadychla, stlcila nos,vypila a hned za tym vypila pohar vody a nou som si zaroven rychlo vyplachla usta aj pery nech to necitim.