icon

Ako sa volá porucha s nevedomým zvyšovaním hlasu?

1. dec 2023

Dobry den,
neviete ako sa vola porucha pri ktorej clovek nevedome zvysuje hlas?

pribinak
1. dec 2023

Nevedome? To asi sotva. Píšeš veľmi malo, môže to byt hystéria, ale obyčajne hulvatstvo

mikadooo
1. dec 2023

Ja to robím, keď mám pocit, že ma ten druhý nie dobre počuje (napr. pri starších ľuďoch). Netuším akú poruchu to mám...

zuzkavladko
1. dec 2023

Zvysuje hlas, aby bol vypocuty? Je agresivny? Alebo si mysli, ze ho druhi nepocuju? Ja som 12 r robila s robotnikmi, na ktorych som musela vyslovene kricat aby ma poculi a preniesla som si to aj do sukromia, ze som hovorila hlasno a silno.

autor
1. dec 2023

@pribinak ano nevedome, nie bezdovodne, ale neprimerane situacii.

autor
1. dec 2023

@zuzkavladko je agresivny.

petamich
1. dec 2023

tak niekto je agresivny a zvysuje hlas a pytas sa na to aka je to porucha? toto evidentne nebude porucha

lebo zvysovat hlas, ked sa clovek rozprava dlhodobo so slabsie pocujucim a nasledne to prenasat aj inam je jedna vec ale byt agresivny a zvysovat hlas, to asi nebude porucha

ukulela
1. dec 2023

Turettov syndróm?

autor
1. dec 2023

@petamich ano ale ten clovek nevie o tom ze je agresivny, ja napriklad viem, ze som agresivna alebo si to potom uvedomim.

autor
1. dec 2023

@ukulela pozrela som, to su skor tyky a mimika.

petamich
1. dec 2023

tak potom sa ospravedlnujem, evidentne za tym nieco bude, prepac vobec som nepomohla

macekovam
2. dec 2023

hluchota,nedoslychavost?

jaskolka
2. dec 2023

Môže byť nedoslychavy. Nepočuje sam seba, respektíve horšie sa počuje a preto ma pocit ze musí hovoriť hlasno. Otec tak rozprával, pôsobil ozaj často až zlostne (pritom on tvrdil ze vôbec sa nehnevá) a nikomu nenapadlo, že proste zle počuje
Nakoniec sa odhodlal úst na audimetriu a bum, okamžite dostal nacuvaci aparát.

januska12323
2. dec 2023

Ak len kričí tak zrejme nepočuje.

danica2711
2. dec 2023

porucha sluchu, porucha sebaovládania alebo len elegantná výhovorka uvrieskaného hulváta

autor
2. dec 2023

@petamich to nevadi, cenim kazdu snahu.

autor
2. dec 2023

@januska12323 @jaskolka robi to len obcas, cize pocuje dobre.

autor
2. dec 2023

@danica2711 pozrela som cely internet a nic som nenasla, uz si zacinam mysliet aj ja tu poslednu moznost.

daniela2202
2. dec 2023

A nebudú to len upchaté uši?

petronelag
2. dec 2023

Môže to byť aj sklon k hystérii, agresívne správanie alebo aj niektorí aspergeri zvyknú rozprávať nahlas, aj niektoré profesie sú zvyknuté rozprávať nahlas, že musia aj v práci, kde je väčší hluk.

autor
2. dec 2023

@petronelag precitala som a ten asperger mi uplne sedi na dotycnu osobu, velmi dakujem.

autor
2. dec 2023

@daniela2202 nie ale vyzera, ze uz mi poradili.