Ako sa volá porucha s nevedomým zvyšovaním hlasu?
Dobry den,
neviete ako sa vola porucha pri ktorej clovek nevedome zvysuje hlas?
Ja to robím, keď mám pocit, že ma ten druhý nie dobre počuje (napr. pri starších ľuďoch). Netuším akú poruchu to mám...
Zvysuje hlas, aby bol vypocuty? Je agresivny? Alebo si mysli, ze ho druhi nepocuju? Ja som 12 r robila s robotnikmi, na ktorych som musela vyslovene kricat aby ma poculi a preniesla som si to aj do sukromia, ze som hovorila hlasno a silno.
@pribinak ano nevedome, nie bezdovodne, ale neprimerane situacii.
@zuzkavladko je agresivny.
tak niekto je agresivny a zvysuje hlas a pytas sa na to aka je to porucha? toto evidentne nebude porucha
lebo zvysovat hlas, ked sa clovek rozprava dlhodobo so slabsie pocujucim a nasledne to prenasat aj inam je jedna vec ale byt agresivny a zvysovat hlas, to asi nebude porucha
Turettov syndróm?
@petamich ano ale ten clovek nevie o tom ze je agresivny, ja napriklad viem, ze som agresivna alebo si to potom uvedomim.
@ukulela pozrela som, to su skor tyky a mimika.
tak potom sa ospravedlnujem, evidentne za tym nieco bude, prepac vobec som nepomohla
hluchota,nedoslychavost?
Môže byť nedoslychavy. Nepočuje sam seba, respektíve horšie sa počuje a preto ma pocit ze musí hovoriť hlasno. Otec tak rozprával, pôsobil ozaj často až zlostne (pritom on tvrdil ze vôbec sa nehnevá) a nikomu nenapadlo, že proste zle počuje
Nakoniec sa odhodlal úst na audimetriu a bum, okamžite dostal nacuvaci aparát.
Ak len kričí tak zrejme nepočuje.
porucha sluchu, porucha sebaovládania alebo len elegantná výhovorka uvrieskaného hulváta
@petamich to nevadi, cenim kazdu snahu.
@januska12323 @jaskolka robi to len obcas, cize pocuje dobre.
@danica2711 pozrela som cely internet a nic som nenasla, uz si zacinam mysliet aj ja tu poslednu moznost.
A nebudú to len upchaté uši?
Môže to byť aj sklon k hystérii, agresívne správanie alebo aj niektorí aspergeri zvyknú rozprávať nahlas, aj niektoré profesie sú zvyknuté rozprávať nahlas, že musia aj v práci, kde je väčší hluk.
@petronelag precitala som a ten asperger mi uplne sedi na dotycnu osobu, velmi dakujem.
@daniela2202 nie ale vyzera, ze uz mi poradili.

Nevedome? To asi sotva. Píšeš veľmi malo, môže to byt hystéria, ale obyčajne hulvatstvo