icon

Ako sa vyrovnať so stratou zuba a implantátom?

3. mar 2025

Ahojte,

Asi prídem o hornú 5-ku, bolo tam robené endo potom reendo čo vydržalo 5 rokov a znova sa tam niečo deje. Už to boli týžden a neustupuje to. Zubár navrhol dať von a neskôr implantát nakoľko už by ďalšie reendo ten zub nezvládol.
Mám 26 rokov. A zmierujem sa že tak skoro prídem o zub. Nechápem vždy som chodila na preventívky a jeden zubár má strašne zanedbal 4 preventívne mi hovoril že nemám žiadne kazy a prešla som k novému zubárovi a samozrejme už 4 mŕtve zuby vďaka tomu. Zuby som si dala 5 rokov do zadu dokopy a stalo má to fakt že aj 4000 tisíc. A teraz sa začali asi ozývať. Som z toho smutná lebo sa bojím že ak takto budem musieť postupne tie mŕtve nahradiť implantátom tak neviem ako dlho mi to vydrží niekde je životnosť 5 rokov a niekde 20.. stále tu extrakciu odkladam snažím sa tomu zubu dať šancu aby som on neprišla ale asi už bez šance a bude musieť ísť von :/ strach je aj z estetického hľadiska, aj keď mne vidno zuby max po 4-ku ale ten strach že sa nejako usmejem a bude tu dieru vidno.. ako ste sa s tým zmierili že ste prišli o zub?

Strana
z2
guudy
4. mar 2025

@mizoko ani ja som nebola s medzerou pocas hojenia implantatu. Mala som nahradu. Mas jednu zlu skusenost, no to neznamena, ze to tak maju vsetci a ze to inde nevedia robit lepsie ;)

mizoko
4. mar 2025

@minenkaa dobre,ja ti verím. A ja som to mala takto asi dva mesiace úplne bez. Tiež som mala cystu a hojiko sa to takto dlho kým mi dali náhradu. Ja som sa so zubarim nedohadovala keď povedal že treba tak dlho tak som to neriešila. Nikoho neodhovaram,na nikoho neútočim,len som napísala svoju skúsenosť a že je dobré konzultovať s viacerými zubarmi. Každého vec či to spraví či nie. Tak sa ukludnime všetci,myslím že si tu chceme pomáhať a aj zdieľanie vlastnej skúsenosti môže pomôcť 🙂 želám všetkým ak sa pre implant rozhodnú nech sú spokojni a s krásnym úsmevom a hlavne bez bolesti 🫶🏼💐

mizoko
4. mar 2025

@guudy áno to je pravda ☺️ naozaj všetkým želám len dobrú skúsenosť lebo toto bola pre mňa vyslovene trauma a je doteraz 😅

Strana
z2