Ako sa vyrovnať so stresom z detskej alergie?
Ahojte, syn je od 1 roka multialergik zistili sme to po dlhej dobe az v nemocnici ked sme boli hospitalizovaný... do jeho druhého roka som to brala v pohode lebo však z toho vraj môže vyrásť. Potom odstupom času som sa začala v noci vždy medzi 2-3 ráno budiť nato že nesmie napríklad arašidy.. orechy pritom to viem ale keď sa zobudím musím sa s tým vysporiadať a prijať to znova a znova ! Akoby som sa to práve dozvedela. Cez deň si to až tak nepripúšťam. Srdce počujem až v ušiach. A googlim čítam si o alergiach a nespím až do rána a cez deň ledva navarím.
pritom deti maju ovela ovela vaznejsie diagnozy ....
To znie skor ako posttraumaticka
Sama si vyvolávas úzkosť a potrebuješ si o tom čítať a strašiť sa... to je ako obsedantno kompulzivna porucha
moj krpec ma alergie pomaly navsetko co si spomenies...Od psenice cez lepok, arasidy, vajco.................................................. taaaky zoznam mame...Nie ste v tom sami, viacere mame take deti...Ano, je to tazke prijat a prisposobit sa tomu. To co popisujes, su skor uzkosti podla mna, lebo je to taka zataz psychicka ...Myslim ze by ti pomohol autogenny trening...alebo riadena relaxacia bezpecneho miesta...
Z tohto jedneho symptomu co pises depresia asi nie. Skor posttraumaticka s.p. alebo uzkostna p.

depresie resp. diagn. určuje lekár...
ak sa v noci budíš a máš problémy so zaspatím - depresie to môžu byť.
ráno si unavená, ledva stojíš na nohách. okolo obeda sa stav zvykne zlepšovať. ku večeru OK.