icon

Ako sa zbaviť mandľových kameňov?

19. jan 2025

Prosím ako sa toho zbaviť? Dá sa to vôbec alebo je potrebné vybrať krčné mandle? Chorá nebývam takmer vôbec, ale mandľové kamene sa mi stále tvoria..niekedy viac, inokedy menej..najhoršie je, že to zapácha..

msnesquik
19. jan 2025

Ide ti to vytlacit? Kamene sa tam tvoria zo zvyskov jedla, byvala si chora niekedy v minulosti/detstve? Kamene lezu do tych dier v mandliach, niekedy su tie mandle take derave kvoli infektom..

autor
19. jan 2025

@msnesquik dajú sa vytlačiť, vôbec ich nie je vidno ale keď stlačím, niečo málo vyjde a otrasne to smrdí 😔v detstve som bývala chorá..

spanielka44
19. jan 2025

Ja to mávam v poslednej dobe tiež casto, pamätám si že keď som bola ešte na základnej škole tak som mávala pravidelne každý mesiac angínu a doktorka povedala že ak ešte raz budem mat take chytena mandle tak mi ich budú musieť vybrat a od vtedy akoby zázrakom pár rokov nič 😄 no a teraz to mám zas a rozmýšľam že si dám mandle vybrat lebo to ozaj nie je prijemne

autor
19. jan 2025

@spanielka44 ja som z toho už na prášky, pretože pracujem s ľuďmi a neviem sa zbaviť pocit, že môj dych je otrasný 🙈 aj si to nejako odstraňuješ? Alebo používaš nejaké prípravky? Na internete je všeličo ale tie ceny 🙄a ktovie či to naozaj aj pomáha..

lukbe
19. jan 2025

Myslím, že prvý s kým sa treba radiť je krčny. Po vybratí mandlí som dlhé roky mala pokoj. Po rokoch mi narástli také tie zvyšky po mandliach a mam to tam opäť. Je to hnusné. Ešte som sa teraz krcneho nepýtala, ale ak by som mala mandle, dala by som ich von.

autor
19. jan 2025

Výber mandlí bol veľmi bolestivý? Veď asi aj budem musieť ich dať von..

lukbe
20. jan 2025

Bolí po vybratí. Ale dá sa to zvládnuť. Ja som bola pred rokmi, dnes možno aj v narkóze robia.

katty123456
20. jan 2025

@lukbe aj vam to museli v narkoze robit pred rokmi..

katty123456
20. jan 2025

mne to vyberali ako dospelej a veru s deckom co so mnou bolo na izbe sme sa stretli na kontrole a decko viac menej ok..ja problemy dodnes...chut som nemala vyse2r kym mi naskocila..hnisave anginy sice uz nemavam no zato casto podrazdeny hltan ..ak tam vsak mate capy musi to von nepotesim vas..mne ked som to dlho odkladala uz nezaberali ATB,mandle jak pingpongove gule

stanulienkat
20. jan 2025

Tie kamene ma skoro kazdy a kvoli tomu ti mandle nikto vyberat nebude. Naco? Ani zapach nemusi byt kvoli tomu.

lukbe
20. jan 2025

@katty123456 nie, vtedy nie.

katty123456
20. jan 2025

@lukbe sranda..mne brali tak cca 9_10r dozadu,neviem si to predstavit bez uspatia...

lukbe
20. jan 2025

@katty123456 v pohode, ved to bola chvíľka, umrtvili to lokálne, bolelo to potom, a to by bolelo aj tak.

gretulienka156
25. jan 2025

Ahoj, mne sa zacali tvorit a nasledne mi nasli chlamydia pneumokoae alias plucne chlamydie. Nemas aj nejake ine priznaky ? Zvysena unava , obcasne skriabanie krku, kasel, bolesti klbov...
Nemusis sa bat, mozno nebude treba hned odstranovat mandle, mozno postacia spravne antibiotika, kazdopadne chod na vysetrenie, normalne to nie je.

mandzula
25. jan 2025

Ja som si mandle dala vybrat pre zvysene ASLO a akne a aj pre tie kamene. Operacia, teda najma par dni potom, to bol horor, ale stalo to za to. Uz cca 14 rokov mam pokoj.

katty123456
27. jan 2025

@mandzula to ste dobre dopadla.ja mam vybrate vyse10R a aslo stale 3nasobne,aj akne ale to predpokladam ze hormonmi...

gondulka
11. mar 2025

ahojte, ja mám mandle vybraté pred 5 rokmi pre kamene a v poslednej dobe sa mi tvoria znova, mám škrabanie v krku a citlivé a bolestivé hrdlo, už som bezradná