icon

Ako sa zbaviť nenormálnej únavy a znovu získať energiu?

14. nov 2023

Dobrý deň ženy,potreboval by som od vás radu,resp odporúčanie ktorým smerom sa uberať. Viem že to je mamičkovské fórum,ale rátam že tu mi skôr poradia ako na modrej streche,tu sa možno skôr nájde aj nejaká lekárka. Poslednú dobu(cca tri mesiace) som nenormálne unavený. Bol som u lekára na odbery,ale tam bolo všetko v poriadku a bohužiaľ mám takého lekára,ktorý dá maximálne urobiť odbery a keď sú v norme,tak predpíše frontin. Pracujem ako vodič a už dva krát sa mi stalo za posledný mesiac,že som zaspal,čo sa mi nestalo za posledných 25 rokov čo jazdím. Zdá sa mi,že sa aj nejako viac potím a bežne sa v noci budím na to,ako silne mi bije srdce(ale to mi robí aj v priebehu dňa). Ani nepamätám kedy som sa dobre vyspal,aj keď spím osem hodín a ráno sa samozrejme budím viac unavený,ako som večer išiel spať. Keď to na mňa príde taká tá únava,tak až so mnou trase a nejako sa to nedá ovládať. A tak celkovo som slabý a nedokážem vykonávať ani bežné veci,ako som tod pred rokom zvládal bez problému. Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň. 😀

Strana
z2
ibatanecnica
14. nov 2023

treba vyradiť údeniny, cigarety, alkohol - prejsť takým detoxom - nemyslím šťavy, diety ale celkovo zmeniť stravu - ráno si miesto kávy dávam kvalitný zelený čaj s ginkom. Neskôr postupne vitamíny, Jesť, varené dusené, nič mastné, nekombinovať krížom krážom, obmedziť cukor. Ja večer jedávam iba ľahké jedlá, niekedy si dám i ba grep. Zaradila som pohánku, obilniny, viac zeleniny aj dusenej, strukoviny, cícer a pod. A zlepšilo sa to. Ale chce to čas.

vakatko
14. nov 2023

Detoxikuješ telo ?? za tie roky sa tam toho nahromadí.
Každý stroj aj ten ľudský potrebuje dobre vyčistiť a premazať, aby dobre fungoval.
Daj si do Googlu " Stukovatená Pečeň " a " Pliesne, kvasinky, parazity v črevách "
Pri týchto problémoch vzniká únava, bolesti hlavy, migrény, nespavosť, podráždenosť, úzkosti, tráviace problémy, plynatosť, bolesti klbov a chrbtice ....
Nasad Probiotiká, Rybí olej, Polievky + kura a bylinky + koreniny.
Vylúč cukor, lepok, bielu múku, kysnuté cesto, polotovary - zanášajú črevá.
Jesť viac bielkovín, zdravých tukov a zeleninu 🙂

ibatanecnica
14. nov 2023

Autor ale necakaj ze to bude ako v 30tke. Ja ked som este byvala s rodicmi tak si pamatam ze si velakrat aj poobede pospali. Ta unava ide s vekom. Nieco sa da ovplyvnit ale nie vsetko

nepic
Autor odpoveď zmazal
autor
15. nov 2023

@ibatanecnica
Áno ja s tým rátam,že už nič nebude ako keď som mal tod 30 rokov,len mi to príde taký nejaký rýchly a rapídny nábeh na to čo sa deje.
@vakatko
Nie,nedetoxikujem telo a priznám sa,že ani neviem čo to je. Keď som bol ja mladý to asi ešte ani nebolo 😀. Ale pečeň mám stukovatenú,to mi povedal lekár keď som bol kedysi na sono,ale vraj tak "normálne",tak to neviem čo znamená.
@ibatanecnica
Veď ja už tiež si viem dať na večeru "iba" jogurt alebo niečo malé,už ani zďaleka nejem to čo kedysi a tiež už ani nie také množstvá.
Ale ďakujem vám všetkým za rady a príspevky,som rád,že ste sa mi ozvali. 😀

nikam
16. nov 2023

@autor Neboj sa, detoxikujes, presne na to mas pecen aj oblicky 😉 Ale pravda je, ze im mozes pomoct vhodnou stravou.

vakatko
16. nov 2023

Detox je Pôst,
ľudia dodržujú pôsty v každom náboženstve už niekoľko storočí na očistu tela, duše a mysle (psychika), hlavne ked sa prejedajú aj v mladosti.
Pohyb, šport, cvičenie tu tiež bolo vždy, to treba pri sedavej práci.

telusikk
16. nov 2023

mala som takisto obdobie, kedy som nerobila nič, len som sedela na gauči, prejedala sa a na únavu pila jednu kávu od druhej. unavená som bola stále aj tak 🙈 vôbec mi to nepomáhalo. vieš čo, ale potom mi kolegyňa poradila brať Revitanerv Strong, tak ten užívam dodnes a cítim sa celkovo oveľa lepšie. a kávu už ani nepijem, lebo to nepotrebujem 🙂

Strana
z2