icon

Ako si poradiť s bolesťou chrbta pri námahe?

peter244
4. máj 2024

Ahojte,

Posledný týždeň +- mám taký problém, keď niečo robím fyzicky že idem cez 100 + tep tak ma rozbolí chrbát, kríže, mám akoby vnútornú teplotu aj keď pri meraní mám len 36 normálne, cítim sa slabý, trošku aj akoby od žalúdka zle.

Potom ľahnem oddýchnem a úplne to prejde, cítim sa silný a ok, ďalší deň niečo opäť robím alebo šport a vráti sa to. A tak dookola. Mám 29 rokov a veľa športujem, mám skoliozu ale keď športujem problém som nemal.

Ešte má začal bolieť na pravej ruke kĺb na palci ten kde sa napája na ruku ten väčší, tiež nechápem prečo. Boli ma keď si ho stlačim. A na tlak ma boli aj nadočnicový oblúk jedno miesto bližšie k nosu nad okom.

Pred mesiacom som mal zápal dutín, žlté hlieny a vtedy ma tiež boleli kríže. Ale to prešlo po týždni.

Nechápem čo to môže byť nedáva mi to zmysel. Mali ste niečo podobné, viete niečo poradiť? Ďakujem pekne.

taynee
Odpoveď bola odstránená
peter244
autor
4. máj 2024

@taynee krv a moč a borelia cca dva mesiace dozadu nebolo tam nič zle

taynee
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
4. máj 2024

@peter244 bol si aj na nejakých iných vyšetreniach? Ja som mavala obdobne stavy a po par rokoch sa potvrdila reuma vo vyššom stadiu

taynee
Odpoveď bola odstránená
peter244
autor
4. máj 2024

@taynee ďakujem pekne, čítam si o tom a píšu k reume: Bolesť spôsobená reumou je zvyčajne pulzujúca a neustála. Ale mňa to boli len keď ten kĺb stlacam alebo keď ho ohnem až na úplne maximum . Inak nie a nie je nijak opuchnutý ani červený

taynee
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
4. máj 2024

@peter244 ja som kĺby tiež nemala opuchnuté ani červené reumy je veľmi veľa druhov, dlho sa čaká kým ti to disgnostikuju, lebo vylučujú úplne iné veci ako prvé. Mne to potvrdili až testy na antigeny a potom až rtg

peter244
autor
4. máj 2024

@lakebabe och :( a dá sa to liečiť? Ja sa už bojím aj pohnúť že sa to vráti, keď doma oddychujem je mi úplne dobre

peter244
autor
4. máj 2024

@taynee áno nalgesin pomáha ale hneď keď idem cez 100 tepy je to späť už sa bojím aj hýbať a čo to je :(

lakebabe
4. máj 2024

@peter244 tak záleží co ti presne je ja som sa dostala k vynikajúcemu reumatologovi a už ma lieči 15 rokov na môj typ sú konkrétne antireumatika, záleží ktorý typ to je v akom štádiu atď... existujú injekcie, obstreky, raz rocne mam nárok na kúpele to pomáha dva krát ročne rehabka... Určite si žiadaj vyšetrenia a uvidíš môže to byť aj niečo iné
Mne tri roky hľadali všetko možné reuma nikoho nenapadla