icon

Ako si vybaviť vyšetrenie u zubára?

nesashy
31. júl 2025

Ahojte.

Už druhý deň ma bolia zuby a dnes sa mi vytvoril opuch na líci. Naposledy som bola u zubára ako dieťa (nezodpovednosť rodičov) a vôbec neviem ako čo. Mám zajtra prísť ráno na urgent nech mi ten zub vytrhnú alebo ráno zavolať a spýtať sa, či by ma ešte v ten deň zobrali, keďže opuch nie je sranda?

Ďakujem.

sissy27
31. júl 2025

@nesashy otvor si internet, pogoogli zubarov v okoli a rano obvolaj, ktory ta vezme hned, vacsinou prvu hodinu maju vyhradene pre bolestive pripady. Urgent ani neviem ci existuje, ked tak pohotovost, kde ti spravia zakladne osetrenie alebo vytrhnu zub, ktory sa da liecit, za zbytocny priplatok.
A uz si dospela, tak nie je na mieste sa vyhovarat na rodicov, v 18 si mohla nakracat k zubarovi aj sama.

luccija
31. júl 2025

@nesashy buď si nájdi zubára, alebo pohotovosť.na urgent sa so zubom nechodí.Ked máš opuch išla by som na pohotovosť neviem či ta hneď zubár zoberie

lucka_ke
31. júl 2025

v niektorých mestách je zubná pohotovosť, bežný zubár ža len tak nevezme ak nemáš u neho kartu

muchotrafka298
31. júl 2025

Zubna pohotovost, su vo vacsich mestach, minimalne jedna. Vacsinou na samoplatbu. Tam vyriesis urgentny problem a budes si hladat zubara. Priprav sa na to, ze ziadny zubar neosetruje bezplatne, ze nic nebudes platit, lebo si platis zdravotne poistenie. Na vacsinu ukonov sa dnes doplaca.

hradnapani
31. júl 2025

Pohotovost idealne hned teraz a zajtra zacni hladat zubara, staci obvolat ci ta niektory zoberie. Mas moznost si vybrat zubara, ktory ma zmluvu s poistovnou (je to o nieco lacnejsie) alebo bez zmluvy ( vsetko platis). Na pohotovosti ti pomozu od akutnejo problemu, ktory potom doriesi zubar (ak ti ho nevytrhnu).

domka222
31. júl 2025

Nezodpovednosť rodičov? Nezodpovedná si ty,ak si ako dospelá nebola u zubára . Teraz ísť na pohotovosť, alebo si hľadať dočasne aspoň súkromného zubára, ktorý ťa ošetrí hneď ako bolestivý prípad.

3petka
31. júl 2025

@nesashy a koľko mas rokov keď nevieš že treba chodiť k zubárovi???
Buď pohotovosť alebo treba obvolat zubárov a k nejakému začať chodiť.

koniarova
31. júl 2025

Poď nejakého patríš. Zisti na VUC. Ale osobne by som ráno obvolala súkromné centrá.

januska12323
31. júl 2025

Pokiaľ si dospelá je to tvoja zodpovednosť nie rodičov. Nájdi zubárov v okolí a k jednému choď ako bolestivý prípad.

rozculena
31. júl 2025

@nesashy som sa zasmiala,že nezodpovednosť rodičov....

nesashy
autor
31. júl 2025
@rozculena

@nesashy som sa zasmiala,že nezodpovednosť rodičov....

@rozculena nechápem, čo je na tom vtipné. človek sa tu nemôže ani spýtať o radu bez toho, aby do neho ľudia nezačali útočiť. a pre vašu informáciu, je to nezodpovedné, keď má vaše dieťa ma so zubami, je v bolestiach a vy ho ako rodic nevezmete k zubárovi.

muchotrafka298
31. júl 2025
@nesashy

@rozculena nechápem, čo je na tom vtipné. človek sa tu nemôže ani spýtať o radu bez toho, aby do neho ľudia nezačali útočiť. a pre vašu informáciu, je to nezodpovedné, keď má vaše dieťa ma so zubami, je v bolestiach a vy ho ako rodic nevezmete k zubárovi.

@nesashy je obrovsky problem zohnat zubara, ktory ma prijatelne ceny. Ani podla rajonizacie Ta nezoberu, ked nemaju kapacity. A kedze nemas za minuly rok preventivnu prehliadku, cele osetrenie si budes platit v plnej vyske. Nezalezi, ci ma zubar zmluvu s poistovnou alebo nie. Ty nemozes len tak napochodovat k najblizsiemu zubarovi,ze boli ma zub. Treba najprv obvolat tych, co mas najblizsie, ak nechces alebo nemozes ist na zubnu pohotovost. Ci bude niekto ochotny Ta vobec zobrat ako novu pacientku. Nasledne absolvujes u neho vysetrenie, vstupne, mozno aj rontgeny ked bude treba. Nie ze on ti okamzite zacne zub trhat.

nesashy
autor
31. júl 2025
@muchotrafka298

@nesashy je obrovsky problem zohnat zubara, ktory ma prijatelne ceny. Ani podla rajonizacie Ta nezoberu, ked nemaju kapacity. A kedze nemas za minuly rok preventivnu prehliadku, cele osetrenie si budes platit v plnej vyske. Nezalezi, ci ma zubar zmluvu s poistovnou alebo nie. Ty nemozes len tak napochodovat k najblizsiemu zubarovi,ze boli ma zub. Treba najprv obvolat tych, co mas najblizsie, ak nechces alebo nemozes ist na zubnu pohotovost. Ci bude niekto ochotny Ta vobec zobrat ako novu pacientku. Nasledne absolvujes u neho vysetrenie, vstupne, mozno aj rontgeny ked bude treba. Nie ze on ti okamzite zacne zub trhat.

@muchotrafka298 chápem, ze nie kazdy zubar berie novych pacientov a aj hradenie celej sumy. len som chcela vedieť ako postupovať, keďže som u zubára bola naposledy ako dieťa.

muchotrafka298
31. júl 2025
@nesashy

@muchotrafka298 chápem, ze nie kazdy zubar berie novych pacientov a aj hradenie celej sumy. len som chcela vedieť ako postupovať, keďže som u zubára bola naposledy ako dieťa.

@nesashy v prvom rade toho zubara musis najst sama, nemozes ist len tak k prvemu co mas nablizku ze nech Ta osetri. Najjednoduchsie je ist na pohotovost. Nepises, ze ci si z mesta alebo z dediny,ci mas vobec moznost ist na tu pohotovost. Tam vezmu kazdeho, prides, sadnes, cakas. Vela ludi takto riesi akutne stavy, lebo bud zubara nemaju vobec alebo sa im k ziadnemu nepodarilo prihlasit, na co maju financie.

rozculena
31. júl 2025
@nesashy

@nesashy to je sarkastický smiech.To by si mala ako dospelá chápať.A tiež by si mala chápať,že je hlúpe sa vyhovárať na rodičov.Ale vážne,koľko máš rokov,že si ešte nebola u zubára? Aj malé decko vie,že sa tam chodí pravidelne,tak sa nevyhováraj na rodičov.

taktotedanie
1. aug 2025

@nesashy naposledy ai bola u zubara ako dieta ( nezodpovednost rodicov?) tak aspon ta tam vzali a dalsi zivot po 18 roku si robila co?
To je tvoja nezodpovednost kto normalne zmyslajuci este na sr nema zubara normalne zasnem, otvor si google a

ronie338
1. aug 2025

Keď si bola ako dieťa, znamená ze už si dospelá, to znamená ze si už dávno mohla sama chodiť k zubárovi. Ja som sama chodila od 14tich, naši len šli podpísať, neskôr ani to nie už som ja podpísala. Rovnako som brala aj sestru mladšiu. Čiže na rodičov si sa mohla vyhovárať do 18tich. Od 18tich nie. To už jr na tvojom triku. Mohla si si nájsť zubára a začať k nemu chodiť pravidelne. S opuchom len zavolať ísť sú počkať a zaplatiť plnú sumu a začať chodiť a dat si chrup dokopy a čakať ze to bude stat par tisíc.