icon

Ako Stilnox pomáha pri nespavosti?

eeves
17. jan 2025

Ahojte,
poprosím o radu ľudí, čo majú skúsenosti so Stilnoxom - predpísané všeobecnou, prvý krát mám takéto lieky, trápim sa s nespavosťou na ktorú neúčinkujú žiadne voľnopredajné veci - skúšala som včera prvý krát (po dvoch nociach prebdetých) 1/4 (mám Stilnox 10mb), avšak, asi ako začal účinkovať neviem, pocítila som taký divný chlad v tele, ani neviem ako to popísať, a ako keby som šla omdlieť, nie zaspať - tak som sa vystrašila, srdce mi začalo búšiť - a už som nezaspala, až do rána do ôsmej - čiže tretia noc v rade prebdetá. Asi by som mala teraz skúsiť polovičku, keďže z 1/4 nič, ale bojím sa toho procesu, viete mi niekto z vás popísať, či je to normálne, a keď ho beriete, ako to na vás účinkuje a čo cítite?
Ďakujem.

Strana
z2
fajnova
18. jan 2025

No ahoj, aká bola noc?

koniarova
18. jan 2025

@fajnova asi ešte spí. 😁😁 Žartujem samozrejme. Dúfam, že sa autorka neurazí.

eeves
autor
18. jan 2025

@barborachors ďakujem ale ako som písala, nič voľnopredajné čo som zatiaľ vyskúšala, mi vôbec nezabralo, vrátane čajov - medovka, valeriána, to je jedno.

eeves
autor
18. jan 2025

@fajnova @koniarova ahojte, nie už nespím :D a samozrejme som sa neurazila...tak som skúsila polovičku, búšenie srdca som mala ešte trochu väčšie, ale mám podozrenie že to bude nejaký vedľajší účinok, bolo to podivné, ale po pár min prešlo, čiže zatiaľ neriešim, beriem to ako súčasť, hlavne že to prejde 🙂 potom už to bolo ok, tak do pol hoďky max (ťažko sa mi to odhaduje, ale pár min to trvalo) som zaspala, zobudila o pol piatej, ale to je pre mňa skvelá noc :D šla som spať okolo jedenástej, čiže úplne skvelé, a potom som ešte na dvakrát do rána, keďže som si mohla poležať, ešte na pár hodín zaspala...v tej prvej "várke" spánku sa na sny nepamätám, v tej druhej už áno, čiže to som už asi bola "ja", ale prakticky je mi to jedno...bolí ma síce od rána krk a svaly na chrbte, neviem či to môže byť z toho, ale mňa tak či tak zvykne bolieť chrbát a hlava z toho, čiže ťažko sa mi to odhaduje

eeves
autor
18. jan 2025

@fajnova @koniarova @surriana @oli18 ešte dievčatá, snáď mi odpustíte že vás takto naraz označím, len otázočka...vy máte s tým skúsenosti, ako často to beriete, chcem sa za každú cenu vyhnúť závislosti, v letáku píšu že max 4 týždne, dr mi povedala že by som to mala v kuse 2 týždne užívať, ale úprimne sa mi to nejak nezdá a ani nechce - nechcem nič riskovať, a rada by som ešte poskúšala niektoré veci čo mi ľudia poradili (cbd kvapky, bachové kvapky a podobne), tak neviem, aké máte skúsenosti, ako často to beriete a čo myslíte ak by som teoreticky vzala dva tri razy týždenne, či by to bolo ok, stále nad tým dumem, ďakujem 🙂

eliska13
18. jan 2025

@eeves brala som ho určitý čas výborný liek.Ziadna 1/4 a podobne, ale celý potrebuješ dohnať spánkový deficit budeš sa cítiť psychicky lepšie.Nespanie spôsobí úzkosť, depresie.Nic sa nestane, keď ho budeš uzivat 2 týždne.Mas úzkosť a preto si tak zareagovala na liek, lebo sa bojíš čo to s tebou spraví a 1/4 nespraví sluzbu

eeves
autor
18. jan 2025

@eliska13 jo 1/4 nepomohla, ale polovica áno, čiže asi ostanem pri nej, aj dr mi vravela že mám odsledovať najnižšiu dávku ktorá zaberie, ďakujem za radu a skúsenosť.

eeves
autor
20. jan 2025

ahojte, tak včera som v dobrej viere zas užila polku stilnoxu a...nič?? akože wtf? nechápem...nespala som celú noc, až ráno zas chvíľu pospala...neverím že po prvej dávke žeby si na to moje telo už zvyklo? absolútne nechápem a začína mi to liezť na mozog...neviem čo dnes v noci mám robiť, zas to skúsiť s polkou, alebo prejsť na 3/4? šialenstvo :(

stanulienkat
20. jan 2025

@eeves daj si celu tabletku. A naozaj skus psychiatra, alebo neurologa. Aj on ti moze nastavit liecbu. Volnopredajne lieky su uplna hlupost. Takisto aj caje-nijaky na svete ti nepomoze na chronicku nespavost. Tabletiek sa neboj. Daj si celu tanletu niekolko dni. Ked sa vyspis, potom par dni neuzivaj, aby sa ti nevytvorila zavislost. Nespanim si prehlbujes zdravotne problemy. Aj psychicke. A este si odsleduj spln mesiaca a menzes-aj vtedy sa zvysuje nespavost.

fajnova
20. jan 2025

@eeves fíha, tak z toho som jeleň. Inak ja som jeden čas tiež mala obdobie, kedy ma neuspala ani tabletka a bola som vkuse hore tri dni a tri noci. Zjavne si sa v tej nespavosti zacyklila. Tak dnes si daj celú. Ale tak že si ju dáš a zalahnes, už len zavri oči a relaxuj. Neboj sa nič, prejde to...

eeves
autor
20. jan 2025

@stanulienkat psychiatra objednaného mám, 17.2., on mi chce dať AD silou mocou, a ak by som nemala tú nespavosť, tak by som sa im aj vyhla, to jediné ma teraz trápi :( áno máš pravdu nič voľnopredajné nepomáha. Menzes mám práve dnes-zajtra dostať, tak ako môže to mať až taký súvis, že ani napriek tabletke na spanie nezaspím?

eeves
autor
20. jan 2025

@fajnova ok skúsim, ďakujem, v poslednej dobe mám naozaj už "psychiatriu" ohľadom toho.

stanulienkat
20. jan 2025

@eeves spln mesiaca a hormonalne zmeny velmi ovplyvnuju spanok. Mozes mat depresie, uzkostne stavy...ani si to mozno nepripustas. Ale nespanim sa ti budu problemy prehlbovat. Skus tu liecbu. Len rataj, ze AD zacnu ucinkovat az po parvtyzdnoch.

eeves
autor
20. jan 2025

@stanulienkat tak som si pozrela kedy vychádzal posledné 2 mes spln, či sa mi to s niečím neprekrýva, lebo robím si menší prehľad, ale nie, ale samozrejme hormóny beriem, len som netušila že to môže mať až taký vplyv že to "prehluší" ešte aj tabletky na spánok...dúfam že teraz v noci zaberú :(

shee11
20. jan 2025

Ahoj, nečítala som komenty. Lieky na spanie su krátkodobé riešenie, na nespavosť spôsobenú depresiami a úzkostami sú najlepšie AD, krátkodobo možno aj ukludňováky.
Nespavosť sa treba potom pokúsiť riešiť inak, je to dlhodobý nácvik, ale účinný. Avšak až potom, keď už má človek podchytené tie úzkosti.
Tabletky na spanie sú veľmi zlý pomocník. Aj z dlhodobého hľadiska. Odporúčam knihu Prečo spíme. Prip. videá od Tomáš Eichler, neurogenetik alebo spánkový inštitút.

stanulienkat
20. jan 2025

@eeves 1/2 tbl je malo a 1/4 uplne nic. Davaj si celu. Nie kazdy den. Mozno 3x do tyzdna, aby si sa aspon niekedy vyspala. Dodrzuj spankovy rezim-pred spanim necvicit, nepozerat tv, pc, mobil. Skor prechadzka, sprcha. Nejest tazke jedla 3 hod pred spanim a nezapratavat pred spanim mysel riesenim problemov.

fajnova
21. jan 2025

Ahoj, no ako minulú noc?

eeves
autor
21. jan 2025

@fajnova ahoj, tak dala som si 3/4 - myslela som že si dám rovno celú, ale mala som z predchodzích pokusov práve 3/4 k dispo, tak reku, uvidíme, a spala som zas ok - ten môj štandard - 4-5 hodín na úvod, potom prebudenie, potom zas zaspatie, a sem tam ešte raz to isté, ale tak som presne spávala aj predtým, že ako keby môj pôvodný režim doslova...chvíľu som aj čakala či nezaspím sama, lebo ja to mám také divné, keď si ľahnem tak je mi tak dobre, unavená som, oči sa mi zatvárajú, aj takú pol hoďku mám také "zaspávajúce" obdobie, vieš taký ten relax, keď sem tam s tebou čosi trhne a už už by si zaspala...ale mne to prejde a potom nič až do rána, proste na hlavu...tak som myslela že pár dní teraz si dám stilnox, nech doženiem to manko a potom uvidíme, budúci týždeň mám tak či tak kontrolu u všeobecnej, tak nech jej aspoň viem povedať výsledok 🙂 ale ďakujem veľmi pekne za záujem...môžem sa ťa ešte spýtať, ty užívaš stilnox stále či to je minulosť? ako dlho si používala, ďakujem.

fajnova
21. jan 2025

@eeves tak som rada, že si sa vyspala 🙂 vieš čo, ja si ho dávam, keď nemôžem zaspať. Najmä v nedeľu 😁 alebo keď mám nejaké horšie obdobie, že mi hlava šrotuje vo dne v noci. Niekedy celé týždne nepotrebujem a niekedy aj niekoľko krát za týždeň. Keď neviem zaspať a na druhý deň idem do roboty, vtedy si dám. Keď som na druhý deň doma, tak kľudne ponocujem.

fajnova
8. feb 2025

Ahoj, s odstupom času, zlepšilo sa to?

lukes92
Autor odpoveď zmazal
evatko
26. máj 2025
@columbovazena

@eeves No ja osobne mám so Stilnoxom strašne zlé skúsenosti, už by som to do úst nedala. Párkrát som to skúsila, a dopadlo to vždy tak, že akoby mi odišlo vedomie, ale telo fungovalo ďalej, halucinácie proste. Spat som nejako extra z toho nespala, ale keď som ráno vstala v byte bol hrozný binec ( bývam sama), spaky po zemi ( nikdy dnu nefajčím), jedlo v posteli, na zemi, veci krížom krazom, raz som v tomto stave aj akože "varila", na čo som prišla až ráno.. Mäso v hrnci s mliekom, vínom, chlebom, proste čo mi prišlo pod ruku to som tam zmarila. Toto so mnou robil presne Stilnox, a z tých stavov si pamätám len zopár sekundových zableskov. Keď som si predstavila čo všetko sa mohlo stať - požiar v byte, vyhodenie bytovky plynom z varenia, vyskočiť z výšky z balkóna..Nie nie, ďakujem pekne, nikdy viac. Sú ľudia ktorí s tým nemajú problém, ale sú aj čo ten problém majú, poznám ešte 1 osobu čo mala tieto stavy. Prešla som radšej na občasny Diazepam, ten je pre mňa bezpečny

@columbovazena
Presne jeden člen rodiny.
Okrem veci v byte, tam kde neboli, keď siel .spat sa prebral až tak, že spadol na zem a riadne sa buchol.
Pár nocí to skúsil, ale to, keď ráno, videl, že bol v noci na balkóne ,to ho stoplo.

Strana
z2