icon

Ako účinne doplniť železo pri anémii?

14. júl 2025

Ahojte, mám problém so železom a krvinkami, som anemická, užívam supplement, nedarí sa mi ho doplniť? Mám problémy so žalúdkom, čiže mnoho prípravkov mi robí zle. Čo pomohlo vám? Ďakujem 🙂

Strana
z2
tramtada31
15. júl 2025
@gregik66

@tramtada31 nema to suvis s jedlom, mam to aj na lacno

@gregik66 nemusi byt reakcia hneď, aj do 24 hodín v prípade intolerancie, alergia ešte dlhsie. Odsleduj si stravu (len v dobrom odo mna mienená rada🙂). Ja mám intoleranciu na vajcia, nežiadúce reakcia vzdy až na druhy deň po konzumácii. Roky som sa trapila a nechapala,

wodanka
15. júl 2025

@anonym_autor ahoj ja mám tiež dlhodobo anemiu a chodím na infúzie, Venofer, každých 5-6 týždňov už niekoľko rokov. Vždy po 6 dávkach mám mesiac prestávku a potom idem znova. Lieky v tabletkách mi proste nepomáhali, nestačili doplniť chýbajúce železo

gregik66
15. júl 2025
@wodanka

@anonym_autor ahoj ja mám tiež dlhodobo anemiu a chodím na infúzie, Venofer, každých 5-6 týždňov už niekoľko rokov. Vždy po 6 dávkach mám mesiac prestávku a potom idem znova. Lieky v tabletkách mi proste nepomáhali, nestačili doplniť chýbajúce železo

@wodanka ahoj, ake mavas hodnoty?

monny222
15. júl 2025

@anonym_autor odporucam Narosan čučoriedkovy, zakaznicky si ho pochvaluju na zlepšenie krvnych vysledkov železa a aj na imunitu (aj pre deti), menej zapeka ako Maltofer a pod. keby si mala zaujem kludne napis 🙂

autor
15. júl 2025
@monny222

@anonym_autor odporucam Narosan čučoriedkovy, zakaznicky si ho pochvaluju na zlepšenie krvnych vysledkov železa a aj na imunitu (aj pre deti), menej zapeka ako Maltofer a pod. keby si mala zaujem kludne napis 🙂

@monny222 dakujem, skusim inu cestu, 60 eur nedam za sirup. Mam cucoriedky a lipozomalny sirup do 20 eur plus combo s tbl podobou.

wodanka
15. júl 2025
@gregik66

@wodanka ahoj, ake mavas hodnoty?

@gregik66 hemoglobín mávam vcelku fajn okolo 100-110 ale mám veľmi málo feritinu len okolo 10-15

22petruska
12. nov 2025
@anonym_autor

Ešte mám jeden dotaz ku všetkým. Aké vám robí anémia problémy? Ja zhrniem tie moje a pls povedzte mi, či to môže byť z anémie, alebo mám hľadať príčinu inde. Čiže únava, bolesti hlavy, točenie hlavy závraty, pocity na odpadnutie, nízky krvný tlak do 100/65 - štandardne mám 95/60, tŕpnutie rúk a nôh - zrejme nedokrvenie - padanie vlasov, suchá pokožka, extrasystoly a búšenie srdca, dýchavičnosť. Toto som ešte našla ako možné príznaky. Ale mám vnútorný akokeby tras tela, som veľmi nervózna, nesústredená, zabúdam, vypadávajú mi slovíčka a akokeby úzkosti som mala. Celkovo mi nie je dobre. Som objednaná na hematológiu na kontrolu.

@wodanka ahojte
@anonym_autor ja to taktiež teraz riešim. Presne také iste priznaky no ja som mala aj nizky cukor tak to tomu pripisovali no cukor na ďalšom odbere ôk no priznaky zostali. Hemoglobín mam 100 a Ferritin 5. Dostala som uz druhu infuziu no nejako zlepšenie nevidím necítim...

wodanka
13. nov 2025
@22petruska

@wodanka ahojte
@anonym_autor ja to taktiež teraz riešim. Presne také iste priznaky no ja som mala aj nizky cukor tak to tomu pripisovali no cukor na ďalšom odbere ôk no priznaky zostali. Hemoglobín mam 100 a Ferritin 5. Dostala som uz druhu infuziu no nejako zlepšenie nevidím necítim...

@22petruska ahoj, musíš tomu nechať čas a vybrať všetkých 5 alebo 6 infúzií. Ja to mám teraz tak, že chodím na infúzie stále už niekoľko rokov a pomáhajú mi udržať stav aspoň na spodných hodnotách. Keby na ne nechodím, tak som na tom opäť zle.

22petruska
13. nov 2025
@wodanka

@22petruska ahoj, musíš tomu nechať čas a vybrať všetkých 5 alebo 6 infúzií. Ja to mám teraz tak, že chodím na infúzie stále už niekoľko rokov a pomáhajú mi udržať stav aspoň na spodných hodnotách. Keby na ne nechodím, tak som na tom opäť zle.

@wodanka no uvidím počkám, dúfam ze to zaberie, lebo tieto stavy su katastrofa. Sú dni krd sa mi nedá fungovať normálne

Strana
z2