icon

Ako účinne znížiť teplotu pri chrípke?

lulu2807
14. nov 2025

Dobrý deň chcem sa spytat ja aj deti sme choré asi od pondelka
Deti to celkom fajn znášajú aspoň teda 4 ročný syn jeden deň extrémne kaslal
Dcéra až včera začala tak kašlať a strašne sople jej tečú
Ale za to ja mám od utorka večera teploty celý deň do 38,5
Paralen to stiahne na 37,7 niekedy 37,3
Včera mi obvodná dala antibiotiká (augumentin 1mg nakoľko tento mi sedí na veľa iných som alergická )
Lenže tie teploty stále neprechádzajú Od včera sa mi k tomu pridal suchý kašeľ
Viete mi poradiť niečo ako tu teplotu zraziť úplne už som zúfalá nedokážem fungovať normálne 🙈

simsalabim
14. nov 2025

@lulu2807 pri chripke je naozaj dolezite to vylezat, chripka je vazne ochorenie. Aby si nemala nasledky. A lieky ti teplotu stiahli krasne. Ja som mala nedavno zapal pluc, teplota 39.3 a lieky ju stiahli tak na hodinu o 3 desatinky. To bol iny masaker.

gabriellka
14. nov 2025

Za mňa pri chrípke nurofen stopgrip alebo cetalgen. Paralen úplná slabota. A hlavne prečítaj si dávkovanie. Čo som bola prekvapená dospeli si majú dávať 2 paraleny naraz pri takýchto stavoch. Samozrejme neprekročiť denne maximum

lulu2807
autor
14. nov 2025
@simsalabim

@lulu2807 pri chripke je naozaj dolezite to vylezat, chripka je vazne ochorenie. Aby si nemala nasledky. A lieky ti teplotu stiahli krasne. Ja som mala nedavno zapal pluc, teplota 39.3 a lieky ju stiahli tak na hodinu o 3 desatinky. To bol iny masaker.

@simsalabim neviem či to je 100% chrípka lekárka mi nič nepovedala ale že vôbec ani crp nerobila takže fakt nič neviem dala mi len tie antibiotiká povedala čo si mám dať na kašeľ keby náhodou začnem kašlať veľmi a paralen nič viac
Teplotu viac ako 38,5 som nemala

janickadr
14. nov 2025

A mas teda chrioku ci ju nemas? Mas pozitivny antigen na chripku? Mala si vysetrene CRP? Lebo ak mas chripku a nizke CRP, ziadne antibiotika nepomozu, kedze chripka je virusove ochorenie. Pri chripke mozes mat teploty okolo 39stupnov aj tyzden...

lulu2807
autor
14. nov 2025
@gabriellka

Za mňa pri chrípke nurofen stopgrip alebo cetalgen. Paralen úplná slabota. A hlavne prečítaj si dávkovanie. Čo som bola prekvapená dospeli si majú dávať 2 paraleny naraz pri takýchto stavoch. Samozrejme neprekročiť denne maximum

@gabriellka no tiež som už počula že niektorý si dávali dva paraleny naraz ale jeden mi ju stiahol síce až po hodine niekedy hodine a pól a nie pod 37 ale bolo lepšie
Ale aj tak už mi to ide na nervy minulý týždeň sme mali crevnu chrípku ktorú sme doniesli zo škôlky ja som si to odsrala z celého domu najviac a ešte aj toto teraz 🙈

majamat
14. nov 2025

zvysena teplota / horucka nie je choroba, ale priznak organizmu, reakcia na infekciu. lieci sa infekcia, nie zvysena teplota.
co sa tyka konkretne horucky, dolezite je zabezpecit poikles, nie znicenie an normu. cize ak poklesne na prijatelnu hodnotu, ej to ok, netraba za kazdu cenu dostat teplotu pod 37°C.
pytas sa ako dosiahnut,a by bola teplota v norme, cize z toho co som pisala, je ok mat zvysenu teplotu, nemusi byt v norme. do normy sa dostane, ked bude infekcia vyliecena. ak organizmus nebude mat na co reagovat, potom nebude reagovat a teplota bude v norme.

gabriellka
14. nov 2025
@lulu2807

@gabriellka no tiež som už počula že niektorý si dávali dva paraleny naraz ale jeden mi ju stiahol síce až po hodine niekedy hodine a pól a nie pod 37 ale bolo lepšie
Ale aj tak už mi to ide na nervy minulý týždeň sme mali crevnu chrípku ktorú sme doniesli zo škôlky ja som si to odsrala z celého domu najviac a ešte aj toto teraz 🙈

@lulu2807 ja som zaľahla s chrípkou minulý rok presne 24.12. A odpálená som bola asi aj 3 týždne. Týždeň som mala teploty, potom nenormálna únava. Išla som asi 7.1.do prace a stále som aa necítila dobre

simsalabim
14. nov 2025
@lulu2807

@lulu2807 paralen sa ma davkovat 500mg do 50kg, 750mg do 70kg a nad 1000mg (teda 2tbl).

anonym_1e93e7
15. nov 2025

@lulu2807 do 38,5 sa teplota nezráža, telo sa s chorobou vysporadúva samo. Ale sú teraz aj typy že sa drží teplota týždeň, tiež sme tak mali. Len vydržať, vypotiť, nad 38,5 tabletka.