Ako vám prišli na mononukleózu?
ahojte,zeny
mali ste mononukleozu ?ako vam na to prisli? odkial ste ju chytili?
obvodna doktorka mi dala konence robit testy nejaké na nu,ci co, nejaku serologiu, neviem,co to je,som laik, , ci som ju nahodou v minulosti neprekonala. nemysli si,ale ze ju mam aktivnu teraz....
teraz som sice chora, momentálne,ze ma pobolievaju uzliny, svaly, klby, mam horucku 37,5 (neustále-3. tyzden) a ona nevie,co so mnou, pred dvoma tyzdnami som mala zapal hrdla, nosohltana, nadchu, a 37,5 teplotu, celkovu slabost,liecla som sa domacky, som proti ATB, mala som afty v ustach, a tak, mudr skonstatovala,ze sa jedna o obcajny virus, ze to samo prejde,ked si dam brufen, nepreslo, odoslala ma na na orl,kde nezistiil lekár nic, ze zacervenane hrdlo, zobrala krv, (bez znamok zapalu!) vsetko ok v nej, na serologiu cakam,aj na vytery z krku, ale vraj nepredpoklada,ze je to bakteriálne, potom ma poslala na RTG (na snimky cakame do utorka), moemtnálne mi je velmi nanic,som slaba, malatna, potim sa, mam teplotu 37,4 (neklesa ani po paralene),vraj nemam s tym nic orbit, len vitaminy si davat a lezat, mam z toho nervy uz,co to je sakra lebo takto som na tom este nebola,ze by mi nechcla klesnut.
Asi rokov mavam vecne problémy, infekty, zapaly, moc. mechura, oka, zubov, hrdla, nosa, usi, anginy, a kadeco.....preto zhodnotila,ze asi nieco sa zanedbalo, a ze som mozno prekonala mononukleozu, vydesilo ma to, neviem,co s tym...a ani lekárka nevie,co s tym, cakame na vysledky,ale zaujímalo by ma, vsetko ohladom tej mononukleozy prekonanej...( v krvi sa mi nasla pritomnost prekonane EBV virusu,ale z toho alergologicka povedala,ze to neni nic vazne,ze to ma kazdy, ze to znaci iba o prekonanej nejakej infekcii,tak neviem, ze to je klasicky virus,)
ja vlastne nemam ani paru,co je ten ebv, co je mononukleoza,ako vznika,na nete pisu metuce strasne veci, lekárka mlci,ze pockame na vysledky,ale ja neviem,co s tym...bojím s avelmi..( rakovinu akutnu vraj vylucila,ze to by bolo CRP vysoke aj biele krvinky, krvny obraz mam OK uplne ),ako batola..pritom uz tretí tyzden trpim na zvysenu teplotu, a slabost najma..hrdlo uz je OK relatívne..
viete mi prosím poradiť niečo?zazili ste to uz ??strasne mam obavy. ldune aj IP
dakujem
Zdravím aj ja mám prekonanú tu plagu a stále ako by sa mi niake problémy vracali neviete mi poradiť čo tu plagu dá do kúta aby dala pokoj
@radka2119 ja neviem mňa zvikne krk bolieť nám aj mandle aj krčné aj nosné tak neviem či to robia problém alebo čo čítal som že sa zviknú vyberať mal som zapálené čelnú dutinu také mravčenie na hrudníku a únavu ako kedy údajne je to detská choroba či čo teraz čítam že aj vážnejšie veci to dokáže mám 30r tak hádam sa to dá do poriadku
Prekonal som to marci a od vtedy som ako na hojdačke raz mi je dobre potom na prd ešte nohy ma zviknú bolieť no pracujem nie som na PN kamoš to mal detctve vravel že bol nemocnici niečo mu dávali a žije normálni život bez problémov to už má 35 chodím aj infekčnej tá mi dáva izoprozin a ešte mám bieli povlak na jazyku už ma to štve lebo nemám ešte rodinu ešte aj tá Corona je a rád by som sa dal do poriadku
A ešte zviknem mať také čudné pocity v hlave ako keby mi mozok niekto narušil
@janci8 ja som mala dlhy cas problemy,asi po polroku po prekonani choroby som skolabovala v praci,mala som problemy so srdcom,zväcsenie sleziny,aj pecenove testy zle,vychudla som na 42 kg,ta nekonecna unava tiez som to prekonala okolo 30dky,to som este netusila ze ma postihne borelioza,to sa taha uz 10 rok,aj covid 19 mam zasebou,ten bol z tych
prekonanych ochoreni s najlahsim priebehom

@radka2119 po 10 r.konecne v Košiciach nato prišli čo je ten pásik-je to akokeby jazva po mononukleoze,ako keď sa.poranis a jazva ti ostane,toto isté že mám aj ja ale je to neškodné,štruktúra mozgu nie je narušená.takze budem to mať tam stále.