icon

Ako vyliečiť zápal hrdla bez antibiotík?

4. feb 2025

Dobrý deň prajem, chcela by som sa spýtať som chorá mám ževraj zápal v hrdle môj lekár mi neustále už pol roka vkuse predpisuje zakaždým antibiotiká a cítim že mám z toho úplne oslabenú imunitu preto sa chcem tým antibiotikám vyhnúť. Je nejaká možnosť ako si vylieči to hrdlo bez antibiotík pretože cítim že čím viac beriem antibiotiká tým častejšie som chorá. Naozaj beriem pol roka vkuse antibiotiká aj dvakrát do mesiaca keď mi niečo je môj lekár mi hneď automaticky predpíše antibiotiká a už veľa ľudí mi povedalo že to je viac nezdravé ako keby tie antibiotiká neberiem. Chcem úplne vy sadiť antibiotiká aby sa mi obnovila imunita nech nemusím byť každý týždeň chorá. Ďakujem za každú radu.

kvietok173
4. feb 2025

Ak je to hrdlo, tak kloktanie šalviu, slanou vodou, pitie bylinkovych čajov a zázvorový čaj 3 x denne ale z čerstvého zázvoru nastruhaneho ktorý aj vypijes s duzinou, s klinčekom a škoricou a medom a citrónom. Pripadne na noc zábaly na krk a cez deň nosenie šatky okolo krku teda držať v teple. Možno nepit bublinkové nápoje.

sense
4. feb 2025

Skús iného lekára, podporiť imunitu probiotiká mi, vitD,, C vyššie dávky, rakytnikovy olej. Ak tam máš zápal tak by si mala aj vedieť čo ho spôsobuje, robil ti lekár aj nejaké testy?
A na hrdlo kloktat šalviu, môžeš aj piť, alebo repík. Kloktat môžeš aj slanú vodu hnusne ale ucinne

majamat
4. feb 2025

to, co mozes uzivat ti uz tu napisali, ci napisu, najskor by mozno bol dobry vyter, crp a pod. ci ti vobec treba ATB, dokonca aj pri bakterialnej infekcii za kazdu cenu ATB netreba.
no ak by si mala obavy, tak mozes skusit ATB vybrat a nasadit az ked bdues vidiet, ze ti to neustupuje. ja fungujem uplne bezne bez ATB a to som v kontakte s chorymi neustale. chora takmer nebyvam.

vakatko
4. feb 2025

Skús Protizápalovú stravu.

viestta
4. feb 2025

Najprv sa preliec a z potom zacni posinovat imunitu. Kym si chora, tak vela s tym nenarobis

pralinka25
4. feb 2025

a robil ti dr vyter?

lauriik
4. feb 2025

Ak nemas vysoke crp neni potreba antibiotika. Telo sa s chorobou vysporiada same. Stacia protizapalove lieky - paralen, ibalgin, nurofen a pod. A na hrdlo kloktat, potom su rozne spreje a pastilky. A hlavne si telo potrebuje oddychnut - takze lahnut, odpocivat a popijat caj.

vakatko
4. feb 2025

Môžeš užívať ATB, probiotiká, vitamíny, paralen, nurofen, ibalgin ... choroba sa bude vracať, kým budeš jesť potraviny podporujúce zápal.

renatka100
4. feb 2025

Na hrdlo Odporucam angin heel je to homeopatikum a neskutocne ako funguje pri zapaloch hrdla

mamutka
4. feb 2025

A robí ti vytery ten lekár? Mňa raz tak hrozne bolelo hrdlo, hned som dostala Atb, ale pockala som na výsledky našťastie. Hrdlo bolo čisté, zápal bol z alergie. Musí ti zistiť čo to spôsobuje, radšej zmeň lekára

surriana
4. feb 2025

Propolisová tinktúra.

frflos_nespokojny
4. feb 2025

@lauriik co je vysoke crp?

dari226
5. feb 2025

Nas syn mal stale zapal a stale atb raz mu z vyteru vysiel streptokok, ale inak mu bolo dobre tak nam nedali atd, ake skusily sme Aloe Vera a pomohlo to. Urcite treba nieco na imunitu s tolkymi Atb je telo uz poriadne mimo. Doplnit vitaminy a hlavne spravne potraviny. Porrige, strukoviny, kimchi