icon

Ako zaspať počas tehotenstva a prekonať únavu?

8. jan 2025

Ahojte, som tehotná, končím 7mesiac a uz 4 noci nespím…max nad ranom na dve hodinky uz zaspím…
Začalo to stresom ktorý ma jednu noc totálne vykoľajil, prisli stavy úzkosti a nedalo sa mi dýchať, ani ležať, lebo som mala pocit ze vtedy to je este horsie…viem ze je to v hlave, uz som to zažila,,,,druha noc to iste, no tretiu som si ukludnila hlavu, dokázala som uz aj ležať, stavy ze sa neviem nadýchnuť pominuli…a vsak aj tak nemôžem zaspať….dnes je to uz štvrtá noc, uzivam aj magne b6 a sedatif pc. …
Pritom som extrémne unavena, no ako náhle začnem upadať do spánku mam pocit, ze moj vlastný mozog sa tomu bráni a zobudím sa….za hodinku aj niekoľkokrát začnem zaspávať, začína sa mi snívať no za pár sekúnd sa sama zobudím…je to uz čisté zúfalstvo…snažím sa myslieť na nieco príjemne, pozitívne, no nepomáha nic,..nejaké rady prosim?🙏🏻 dakujem

simona1998
9. jan 2025

Ahoj , ja som momentálne len 6tt ale katastrofa. Akurát som sa zobudila z hodinového spánku a nie a nie zaspať . Včera som sa zas zobudila o 4 ráno s tým , že som zas vyspata . Nechápem už .

monicazbb
9. jan 2025

Tiež takto, ..začinam 7.mesiac.Celú noc spim každu cca 3-4 noc. Ževraj hormóny , alebo ja už neviem.

lenocka137
9. jan 2025

Ako ja nie som ani tehotná,ale čo je teraz vo vzduchu to je nenormálne...ja tiež posledné noci nespávam...tiež mi to začalo, že som sa zľakla v spánku a teraz sa moje telo bráni a nechce zaspať...nemohla by si skúsiť melatonín? Veľa ľudí ho chváli...

stanulienkat
9. jan 2025

@lenocka137 co je vo vzduchu?¿??

lenocka137
9. jan 2025

@stanulienkat no myslela som to tak, že posledné dni je tu na MK sama téma, že ľudia nemôžu spávať 🙂

autor
10. jan 2025

Dalujem všetkým ..toho melatonínu sa trochu bojím v tehotenstve lebo tie názory sa líšia