icon

Ako zastaviť nadmerné padanie vlasov?

9. nov 2025

Ahojte, od minulého roka mi začali enormne padať vlasy. Všetko začalo v júni 2025, len tak, z ničoho nič. Mám za sebou všetky vyšetrenia, všetko je ok. Ale nie je ok. Od kožnej lekárky beriem biotínové kapsule. Vyskúšala som všetko Donna hair forte, Bloom robbins, Vlasove hnojivo, šampóny - Parusan, Alpecin, Welleda, rozmarínové séra, séra z lopúchového listu. Skúšala som vlasové aktivátory, Alpicort F. Beriem vitamín D, zinok, vápnik, horčík, vitamín C, selén a pupalku. Prosím čo mám robiť? Lekárka už nevie a ja som zúfalá. Prišla som o polovicu vlasov. ( mám za sebou aj vyšetrenie gastro, nemám žiadne intolerancie, bola som na kolono, črevo je ok, štítna žľaza ok, gynekologicky som ok, anémiu nemám ). Čo vám pomohlo?

Strana
z2
anonym_c375db
9. nov 2025

Takže aj hormóny? ženské mužské?

autor
9. nov 2025
@anonym_c375db

Takže aj hormóny? ženské mužské?

@anonym_c375db áno, hormonálny profil ok.

anonym_c375db
9. nov 2025

A ten selen je troška diskutabilný lebo aj keď veľa selénu tak môžu z toho vypadávať ale asi zacali skôr padať ako si začala užívať,hej?

autor
9. nov 2025
@anonym_c375db

A ten selen je troška diskutabilný lebo aj keď veľa selénu tak môžu z toho vypadávať ale asi zacali skôr padať ako si začala užívať,hej?

@anonym_c375db selen som si nasadila od zaciatku mesiaca.

anonym_c375db
9. nov 2025

Strava bežná, žiadne diéty?stresy?niekedy aj každodenné umyvanie vlasov nemusí byť ok

anonym_c375db
9. nov 2025

Kratší strih vlasov ?niekedy aj pomôže ?
Keď su vlasy ťažké môžu viac padať

anlinqa
9. nov 2025

šampón od Salon Textures mi vždy veľmi pomohol..je naozaj dobrý. Skús omrknuť.

anonym_a7a5f3
9. nov 2025

@anonym_autor to si za tak krátky čas vyskúšala to všetko čo píšeš? Veď aj vitamíny potrebujú čas na to, aby začali účinkovať. A strih vlasov máš aký?

autor
9. nov 2025
@anonym_c375db

Kratší strih vlasov ?niekedy aj pomôže ?
Keď su vlasy ťažké môžu viac padať

@anonym_c375db už som si ich dala o polovicu skrátiť a nič..

autor
9. nov 2025
@anonym_a7a5f3

@anonym_autor to si za tak krátky čas vyskúšala to všetko čo píšeš? Veď aj vitamíny potrebujú čas na to, aby začali účinkovať. A strih vlasov máš aký?

@anonym_a7a5f3 on júna minulého roku, pomýlila som sa v roku. Trvá to už rok a 5 mesiacov.

anonym_c375db
9. nov 2025

Chĺpky?nemáš zmenu aj v tom?

stellarstar
9. nov 2025

Ak všetko ok a nie si v prechode tak všetko vysadiť a kúp si tablety forcapil

marcellka32
9. nov 2025

Vyšetrenie u trichologa, stačí že je zapálená pokožka hlavy a je to, vlasy padajú...trichologa riadne vyšetrí vlasy a kožu

autor
9. nov 2025
@marcellka32

Vyšetrenie u trichologa, stačí že je zapálená pokožka hlavy a je to, vlasy padajú...trichologa riadne vyšetrí vlasy a kožu

@marcellka32 aj tam som bola, bez nalezu...

patka06
9. nov 2025

@anonym_autor Pri každom umývaní primiešavaj do šampónu kávovú usadeninu

anonym_3d2d68
9. nov 2025
@patka06

@anonym_autor Pri každom umývaní primiešavaj do šampónu kávovú usadeninu

@patka06 bože ty s tou tvojou kávovou usadeninou 🙈

maryetta
9. nov 2025

Skus plantur zeleny. Mne to velmi pomohlo.

patka06
9. nov 2025
@anonym_3d2d68

@patka06 bože ty s tou tvojou kávovou usadeninou 🙈

@anonym_3d2d68 čo je na tom zlé? Rada poradím overený, účinný a dokonca aj cenovo dostupný prostriedok.

autor
9. nov 2025
@patka06

@anonym_3d2d68 čo je na tom zlé? Rada poradím overený, účinný a dokonca aj cenovo dostupný prostriedok.

@patka06 to je absolutna blbost, nie pri mojich problemoch. Taketo babske recepty som skusala ako prve. Aj som si doma robila rozmarinovu tinkturu a masaze.

patka06
9. nov 2025
@anonym_autor

@patka06 to je absolutna blbost, nie pri mojich problemoch. Taketo babske recepty som skusala ako prve. Aj som si doma robila rozmarinovu tinkturu a masaze.

@anonym_autor Blbosť? Pomohlo po Covide, po pôrode aj chemoterapii
Vo všetkých prípravkoch proti padaniu vlasov je účinná látka, kofeín, ktorý stimuluje vlasové korienky

evelyn246246
Autor odpoveď zmazal
autor
9. nov 2025
@patka06

@anonym_autor Blbosť? Pomohlo po Covide, po pôrode aj chemoterapii
Vo všetkých prípravkoch proti padaniu vlasov je účinná látka, kofeín, ktorý stimuluje vlasové korienky

@patka06 ved som mala aj kavu na hlave, aj kofeinovy sampon, aj vlasovy aktivator s kofeinom a nic.

autor
9. nov 2025
@evelyn246246
Odpoveď bola zmazaná

@evelyn246246 alopeciu nemam - podla trichologickeho vysetrenia, vlasy si umyvam 2x do tyzdna, nefenujem takmer vobec. Nekulmujem, nezehlim si ich. A aky skryty problem. To je otazka. Preto som to polozila tu, ze mi ludia so skusenostou s tymto skrytym problemom poradia.

patka06
9. nov 2025
@anonym_autor

@patka06 ved som mala aj kavu na hlave, aj kofeinovy sampon, aj vlasovy aktivator s kofeinom a nic.

@anonym_autor Tak to mi je ľúto, ja mám s kávou dobré skúsenosti. Zatiaľ vždy každému pomohla.

mandzula
9. nov 2025

Dcere som zaplatila testy v Unilabs, zatial mame len ciastkove vysledky (malo D a zvysene bazofily), cakame na zvysok.

janka1011
9. nov 2025

@anonym_autor chýba mi tu dosť podstatná informácia kolko máš rokov. Odporúčam zaradiť kolagén + vitamíny na vlasy uživať dlhodobo, ono to niekedy trvá aj rok kým sa prejavia výsledky. Sa len smejem na reklamách, kde hovoria, ako uvideli zmeny po 3 týždňoch 😂 to je proste nereálne ak raz niekomu veľmi padajú vlasy, to neprestane len tak.

autor
9. nov 2025
@janka1011

@anonym_autor chýba mi tu dosť podstatná informácia kolko máš rokov. Odporúčam zaradiť kolagén + vitamíny na vlasy uživať dlhodobo, ono to niekedy trvá aj rok kým sa prejavia výsledky. Sa len smejem na reklamách, kde hovoria, ako uvideli zmeny po 3 týždňoch 😂 to je proste nereálne ak raz niekomu veľmi padajú vlasy, to neprestane len tak.

@janka1011 kolagén mám ZEN, ten si dávam každý deň. Ako som písala, beriem dlhodobo vitamíny priamo od kožného na predpis. To je silnejšie ako všetky voľnopredajné vitamíny dokopy. Samozrejme skúšala som donna hair forte aj vlasové hnojivo. Mám 34 rokov.

stellarstar
9. nov 2025
@anonym_autor

@janka1011 kolagén mám ZEN, ten si dávam každý deň. Ako som písala, beriem dlhodobo vitamíny priamo od kožného na predpis. To je silnejšie ako všetky voľnopredajné vitamíny dokopy. Samozrejme skúšala som donna hair forte aj vlasové hnojivo. Mám 34 rokov.

@anonym_autor možno ani to nie je dobre že kombinuješ lieky od dr s doplnkami

autor
9. nov 2025
@stellarstar

@anonym_autor možno ani to nie je dobre že kombinuješ lieky od dr s doplnkami

@stellarstar najprv som brala iba doplnky. Nič. Potom iba lieky od lekárky, nič. A teraz to po viac ako roku kombinujem, lekárka už nevie a zložila zbrane.

mandzula
9. nov 2025

Este mi napadaju zuby, oci a ORL? Aj to mas ok?

Strana
z2