Ako získať invalidný dôchodok kvôli úzkostiam?
Dobry den
Davaju Invalidny polovičny aj kvoli úzkostiam? Alebo depresiam? Keď ma človek dlhodobo v podstate od detstva uzkosti a obmedzuje ho to v živote - boji sa ist na pohovory do prace, nezvlada stresove situacie, zaživa panicke ataky, nevie sa v praci sustredit, a podobne
Ako sa toto rieši? - Ano viem že psychologom, no davaju invalidny aj na taketo situacie? Poznate niekoho? Čo by ste odporučili takemu človeku? pracovať chce ale unavuje to a nebyva mu dobre hlavne psychicky v hocijakej praci, či už s ludmi alebo aj bez(kancelaria) , v podstate na skrateny uvazok a podobne by sa to mozno dalo zvladat ale to by bolo velmi malo penazi,
Neviete mi poradiť či schvália bratovi ID.keď ma tie to diagnózoy F23.1schizofrénioa porucha s príznakmi schizofrénioe a F60.3 emocna instabilna porucha osobnosti a lieči sa aj na cukrovku,tlak,a má problémy s chrbticou a dal si posúdiť psychiatricke napisala tam že má 0%prace schopný čo myslíte schvália to
Prosím vás poradíte mi keď nemam toľko rokov odpracovaných či mi priznaju ID?
Dobrý deň prosím vás neviete mi poradiť podal som si na invalidný dôchodok len neviem či mi stačí keď mám len 5 rokov odrobenich robil som aj na živnosť ale to sa neráta
Pravidelné návštevy psychiatra, lieky, a aj liečba v nemocnici. A ide o roky, čo sa človek lieči a XY pobytov na psychiatrickom oddelení. A to ti neschvália ani 20%.
Dobrý Deň Chcem Si Požiadať O ID Dôchodok Mám Dg: Poruchy Správania Ľahká Mentálna retardacia,Poruchy vedomia ,Panické ataky Kolapsove stavy ,A Mám Aj Odpracovaných 3 Roky ,Zeci Mám Nejakú Šancu Na ID Ďakujem ?
Dobrý Deň Chcem Si Požiadať O ID Dôchodok Mám Dg: Poruchy Správania Ľahká Mentálna retardacia,Poruchy vedomia ,Panické ataky Kolapsove stavy ,A Mám Aj Odpracovaných 3 Roky ,Zeci Mám Nejakú Šancu Na ID Ďakujem ?
@wanhelsing porad sa so svojim obvodnym lekarom, ten najlepsie poradi a nasmeruje kam treba ist
@wanhelsing porad sa so svojim obvodnym lekarom, ten najlepsie poradi a nasmeruje kam treba ist
@iv007ale Psychiater Mi Povedal Že Mám Aj Depresie ,Podľa Teba Mám Nárok Na Nejakí Od Ďakujem ?

@plameniak141 Som na liekoch viac ako 20 rokov,pravidelne navštevujem psych,kvoli liekom aj stavu,posledne 2 roky aj kvoli robote s neprijemnym šefom sa mi zhoršli stav,tak aj PN bola,5 mesiacov ,zmenila som pracu, a mam diag. ťažku depresiu,ale fungujem ,ale musela som najvyšie davky brat,inak som nemohla podať vykon v praci,ale bola som potom menej sustredena,môj stav je chronicky,raz lepšie ,raz horšie,ale nemusela som byť naštastie nikdy hospital.treba mať zaznamy u všeob.ako aj u psych.a min.rok zhoršeny stav,a infor.sa u psych treba mat zaznamy.a na social.ist v mieste bydliska.a všetko je na nete.Ale mne to veĺmi pomohlo,nakolko už nie som schopna chodit na plny uväzok do prace,iba na skrateny.,žiadne stresy,a plniť nejake prikazy,a nedokažem pracovať s luďmi,žiadne kolegyne,nič max.šefka ,no bohužiaľ takto som skončila.