icon

Ako zistiť, či hladina železa bola meraná?

10. apr 2024

Pod akou znackou by to tam bolo? Fe? Vdaka za pomoc.

macekovam
10. apr 2024

Ak máš dobrý hemoglobín tak podľa mňa nie. Bežne sa nezistuje táto hodnota

ms_green
10. apr 2024

Štandardne sa to nerobí. Je to špecifické vyšetrenie, ktoré sa robí na požiadanie. Väčšinou ťa tam pošlú keď máš nízky hemoglobín alebo hematokrit.

vkatush
10. apr 2024

Železo sa robí na vyžiadanie, nie automaticky.
Ja si stále pýtam, lebo mi celý život skáče.

autor
10. apr 2024

@macekovam
@ms_green
@vkatush dakujem zeny. Hmm zvlastne,ze aj ked mi pri krvnych testoch vysiel v norme hemoglobin a hematokrit tak aj tak mam anemiu.

ms_green
10. apr 2024

A to, že "máš anémiu" povedal doktor? Lebo toto je definícia anémie: "Anémia alebo chudokrvnosť je definovaná znížením koncentrácie hemoglobínu v 1 litri periférnej krvi na hodnotu nižšiu ako 135 g u mužov a menej ako 120 g u žien. Nižšia hodnota hemoglobínu je sprevádzaná zníženým hematokritom (pomer hemoglobínu k celkovému objemu krvi) a poklesom počtu erytrocytov."

autor
10. apr 2024

@ms_green ano,to mi povedala lekarka ale nie vseobecna ale gyenokologicka pri preventivke. Hmm

ms_green
10. apr 2024

Zaujímavé. Lebo teda "mať anémiu" a mať v poriadku krvný obraz sa celkom vylučuje.

autor
10. apr 2024

@ms_green bola som na oreventivke prv u jedneho -vseobecneho a potom i druheho, jedna skonstatovala ze je KO v norme a druha o dva tyzdne na to,ze mam anemiu. Nekrvacala som medzitym ani nic. Preto sa cudujem a pytam. A vysledkt som videla len jedny a aj to sa v nich nevyznam

luccija
10. apr 2024

Koľko máš od prevencie?akú máš hodnotu?
Zmeniť sa to mohlo stačí silný menzes

autor
10. apr 2024

@luccija pisala som vyssie, viem len tu od vseobecneho, tam bolo ze B_hemoglobin 127.0 a B_ hematokrit 0.371 a B_hematokrit tromb 0.25 vtedy povedal,ze to je OK

ms_green
10. apr 2024

Aha takto ja som myslela, že ti lekár povedal na základe výsledkov, že máš. Ono hladina sa môže meniť aj podľa toho, čo si jedla, či si po menštruácii. Ak má hemoglobin 127 to je úplne v pohode ešte aj na darovanie krvi.

jesenzima
10. apr 2024

Mne, keď volá dr výsledky z prevencie, vždy mi povie, že mám miernu anémiu a mierne zvýšený "zlý" cholesterol ...

aimee77
10. apr 2024

Staci zly odber a spracovanie krvi, hemolyza.

lulu2014
10. apr 2024

Aj ja som mavala hemoglobin v nirme a zelezo ci feritin pod normou. Dlhodobo. Teraz mi uz klesol aj hemoglobin.