Ako zistiť, či hladina železa bola meraná?
Pod akou znackou by to tam bolo? Fe? Vdaka za pomoc.
Štandardne sa to nerobí. Je to špecifické vyšetrenie, ktoré sa robí na požiadanie. Väčšinou ťa tam pošlú keď máš nízky hemoglobín alebo hematokrit.
Železo sa robí na vyžiadanie, nie automaticky.
Ja si stále pýtam, lebo mi celý život skáče.
A to, že "máš anémiu" povedal doktor? Lebo toto je definícia anémie: "Anémia alebo chudokrvnosť je definovaná znížením koncentrácie hemoglobínu v 1 litri periférnej krvi na hodnotu nižšiu ako 135 g u mužov a menej ako 120 g u žien. Nižšia hodnota hemoglobínu je sprevádzaná zníženým hematokritom (pomer hemoglobínu k celkovému objemu krvi) a poklesom počtu erytrocytov."
@ms_green ano,to mi povedala lekarka ale nie vseobecna ale gyenokologicka pri preventivke. Hmm
Zaujímavé. Lebo teda "mať anémiu" a mať v poriadku krvný obraz sa celkom vylučuje.
@ms_green bola som na oreventivke prv u jedneho -vseobecneho a potom i druheho, jedna skonstatovala ze je KO v norme a druha o dva tyzdne na to,ze mam anemiu. Nekrvacala som medzitym ani nic. Preto sa cudujem a pytam. A vysledkt som videla len jedny a aj to sa v nich nevyznam
Koľko máš od prevencie?akú máš hodnotu?
Zmeniť sa to mohlo stačí silný menzes
@luccija pisala som vyssie, viem len tu od vseobecneho, tam bolo ze B_hemoglobin 127.0 a B_ hematokrit 0.371 a B_hematokrit tromb 0.25 vtedy povedal,ze to je OK
Aha takto ja som myslela, že ti lekár povedal na základe výsledkov, že máš. Ono hladina sa môže meniť aj podľa toho, čo si jedla, či si po menštruácii. Ak má hemoglobin 127 to je úplne v pohode ešte aj na darovanie krvi.
Mne, keď volá dr výsledky z prevencie, vždy mi povie, že mám miernu anémiu a mierne zvýšený "zlý" cholesterol ...
Staci zly odber a spracovanie krvi, hemolyza.
Aj ja som mavala hemoglobin v nirme a zelezo ci feritin pod normou. Dlhodobo. Teraz mi uz klesol aj hemoglobin.

Ak máš dobrý hemoglobín tak podľa mňa nie. Bežne sa nezistuje táto hodnota