Ako žiť s tetániou?
Zdravím, chcela by som sa opýtať ako to zvládate, mám 21 rokov za sebou veľmi ťažké mesiace. Vôbec som nevedela zistiť čo mi vlastne je začalo to silnými bolesťami hlavy hlavne v noci nemohla som ani spat potom bolesti na hrudníku, bolesti svalov, trpnutie rúk, triaška. Pochodila som všetky možné vyšetrenia a všade mám výsledky ok. Až na pohotovosti prišiel za mnou primár chytil ma za ruku a povedal že mam len tetaniu a to je stav nie choroba.
Ale ja tento stav vôbec nezvladam ako zvládate tetaniu ľudia alebo pripadne ako si viete dať do hlavy že nieste vážne chorý a že všetko bude okej, mna keď niečo zabolí hneď myslím nato že zomieram neviem sa toho pocitu zbaviť…
@mirkabbb ahoj, vieš čo je to ako na hojdačke, týždeň mi nič nieje potom zrazu prídu ataky a potom zmiznú stále dookola, no nieje to ľahké hlavne v noci sa často budím zo strachu. No ja mám ísť teraz na tretiu dávku ale nejdem. Už mám taký strach zo všetkého že radšej to nechám tak.
Neviem či mám tetaniu ale v poslednej dobe mám naozaj veľmi hrozne stavy. Strach že idem zomrieť a že so mnou nie je niečo v poriadku, že som chorá. Hocikedy príde na mňa pocit strašného nepokoja, príde mi zle na odpadnutie, mám trás v celom tele, pocit tlaku na hrudi a že sa mi zle dýcha. Pocit že neviem riadne ovládať telo ako keby mi znecitlivilo ruky a mám pocit že sa mi zle rozpráva. Je to naozaj hrozné, je to strašný strach. Ozaj už premýšľam nad tým či je to len psychického pôvodu alebo či som chorá. 😭😭😭😭
@66simonka66 no presne to iste mám aj ja dosť často si myslím že zomieram a že toto už je koniec už asi milión krát som mala tieto pocity a stále žijem. No hlavne ide o to či máš absolvované všetky vyšetrenia a pokial tie nič neukázali nemáš sa čoho báť, ja som bola už asi u každého lekára s týmto či nemám niečo so srdcom, hlavou veľmi som sa bála ale vyšla z toho tetania keďže všetky vyšetrenia chvalabohu dopadli dobre.
@luluklo1 nemám pobehame vyšetrenia lebo mi je to strašne trápne. 😢 Jedine kde som bola bol kardiológ pretože mávam extrasystoly.
@66simonka66 prečo trápne? Ak ide o zdravie nemôže ti to byt trápne predsa je to veľmi podstatne.
@66simonka66 určite by si sa mala objednať na neurologické vyšetrenie tam ti spravia aj test na tetaniu a myslím si že na 90% je to len tetania v tvojom prípade ale určite je treba viac vyšetrení aby sa to potvrdilo a aby sa aj vyvrátili iné choroby.
@66simonka66 ja ich mam uz 5 rokov.kardio ok vsetko a po emg vysetreni tetanie sa mi hned v ten den urobil taky zachvat jak hovado
@anonym0001 dobrý deň, môžem poprosiť o info ohľadom tetánie, našla som váš starší príspevok, naozaj vám pomohla analýza z vlasov, veľmi by som chcela pomôcť synovi s touto diagnózou, má len 15 rokov, nasadili mu už aj antidepresíva, chodí na psychoterapie, ale nezlepšuje sa to a trvá to už skoro dva roky. Ďakujem srdečne za každé info.

@luluklo1 ahoj prosimnta ako si na tom s tetaniou po tom ockovani.mne sa tak rozbehla po ockovani ze dovidenia nemalansom ju takto aj 15 rokov.je to uz lepsie?