Ako zmierniť bolesť kolena pri nadváhe?
Ahojte,
Bolí ma koleno, je to takmer určite z preťaženia, chudnem z vysokej váhy, som obézna.zatial som schudla 15 kg a samozrejme chudnem ďalej ale chcela by som si pomôcť niečim čo nieje na predpis, nemáte niekto skúsenosti ? Nejaká klbova výživa alebo niečo ? K lekárovi samozrejme pôjdem ale iné ako schudnutie mi zatiaľ neodporúči ( myslím že ani vyšetrenie momentálne nebude veľmi možné ) preto vás prosím o odporučenie čo vám pomohlo alebo poznáte na čo sa zamerať čo si pýtať. Na nete aj v lekárni je toho úplne kvantum a neviem čo by som si vybrala možno to nebude úplne na bolesť ale aspoň aby som si pomohla , aby sa to nezhoršilo , skrátka nechcem to nechať úplne tak...ďakujem
vybudovat svalstvo okolo kolena je podla mba este trosku dolezitejsie ako schudnut
@anonym_autor V mojom okolí bolia kolená snáď všetkých. Väčšina chodí raz za pl roka na infekcie na ortopédiu 45+ niekomu pomôže niekonu nie...
vybudovat svalstvo okolo kolena je podla mba este trosku dolezitejsie ako schudnut
@martinmmartin pokiaľ ma veľkú nadváhu ,tak cvičenie na kolena by ublížilo ,najprv musí schudnúť a nie ešte viac zaťažovať svaly a kĺby
@anonym_autor
Chod za tym doktorom, pytaj sa na fyzioterapiu. Aj pri velkej vahe ti moze pomoct mobilizovat, strecing, podla toho kde ta co boli. Da sa to aj v lahu, v sede, takze toto naozaj nemusis odkladat.
Zacni chodit na masaz noh. Ono sa to nezda, ale niekedy ked su zatuhnute okolite svaly, tak tahaju koleno mimo os a to potom boli, aj ked samotne koleno je vlastne v poriadku. Za vahu sa nehanbi, skuseny maser ti velmi pomoze.
Ak sa ti da, chod do bazena. Ak aj len na chvilku, pochodit, plavat, velmi to pomoze na celu pohybovu sustavu.
Ked mas blizko termalne kupele, obcas zajdi do horuceho bazena, rovnako pomoze uvolnit, oddychnut.
Z pripravkov mozno gs condro a podobne (glukosamin). Kolageny akekolvek, vsetky su rovnake, rozdiel je len marketing. Porovnavaj obsah kolagenu v baleni na cenu.

Toto bral nejaký čas môj manžel. Je bývalý profesionálny športovec a veľmi mu to pomohlo na kolená, kĺby
https://www.drmax.sk/alavis-maxima-triple-blend...