icon

Ako zmierniť bolesť trapézov a dýchacie ťažkosti?

2. jan 2025

Ahojte. Dlhodobo ma bolia trapezy, ako na obrázku, sem tam zbehnem na masáž, no dnes je to tak hrozné, že mám chuť plakať, do toho sa mi aj ťažšie dýcha a mam pocit, že mi to spúšťa úzkosť. Keď vypuknem hruď, tak mi tam až tak rupne, do toho mam ešte aj pocit guče v krku.Už som rozmýšľala, že si u súkromnika zaplatím MR. Mali ste niečo podobne ?

Ako zmierniť bolesť trapézov a dýchacie ťažkosti?
ace123
2. jan 2025

Mas sedave zamestnanie? Mas spravne nastavenu stolicku a sedis spravne? Pripajam obrazok. Mna zvykne boliet tam ako popisujes z blbeho sedenia pri pocitaci a tlak na hrudi som mavala z kombinacie stresu a nedostatku magnezia

autor
3. jan 2025

@ace123 som na materskej, na stoličke sedim len pri obede.. pri lezani; uz som si kupila aj vankus specialny a nic nepomaha :( maleho stale nosim na rukach uspavam a to asi nerobi dobrotu

saw_
3. jan 2025

Joj, to poznam, nosenie deti na rukach, plus spanie pri mne. Na masaz musis chodit pravidelne, mne velmi pomaha Guajacuran (je volnopredajny), ked je to nevydrzatelna bolest, pripadne ma este sekne, tak si davam aj Flector. Je aj taka tvrda lopticka, s ktorou si vies tie spazmy aj sama aspon trochu roztlacit.

taktotedanie
3. jan 2025

A na co ti mri?
Ved nech ti to muz niecom namasti, daj si guajacuran, prelep naplaste na bolest, kup ortopedicky vankus
MRI ti stuhnute trapezove svalstvo nevylieck a ani ti to radiolog nepopise kedze stihnute svalstvo na mri nevidno

brendaa
3. jan 2025

to môžeš mať z krčnej chrbtice, masáže v tejto akútnej fáze by som nedávala a lieky poprípade infúzna liečba👍...potom nejaké cviky na uvoľnenie trapézov...