icon

Ako zmierniť extrémne vysušenú nosohltanovú sliznicu?

8. dec 2024

Prosím poraďte mi, lebo uz som zufala, nevyspata niekolko nocí. Chrapem a pritom mi vysychá nosohltan, ale tak, ze ma chyti kašeľ a dusi ma, cele noci prekaslem, vzduch si zvlhcujem, pouzivam spreje prírodné do nosa, aj psst proti chrapaniu, ked ma to chytí musím si dať mentolovy cukrík aj niekolkokrat za noc, kym ho mam v ustach, tak ich mám zatvorené a asi ani nechrapem, ale to neni cesta, cele noci cmulat cukrík, dnes chcem vyskúšať prelepit usta, aby som ich neotvarala, nemáte nejaký tip, ako si vecer na celu noc, zvlhcit nosohltan? Ja som uz zúfalá, bola som aj na ORL nic mi nezistili, vsetko mam ok...

ada12345
8. dec 2024

Skusala si sprej Rhinopanteina?

autor
9. dec 2024

@ada12345 zatial nie, ale u mna je problem prave to, ze ked zaspim otvoria sa mi ústa a preto chrapem, skusila som si prelepit dnes v noci a pomohlo mi to velmi, len som sa sem tam budila na tu pásku, citila som ju, ale hadam si zvyknem, chcem este skúsiť ten pás na bradu, cez hlavu ale bojim sa ze mi to bude vadit viac ako ta paska.

janulka420
Odpoveď bola odstránená
autor
9. dec 2024

@janulka420 no tak to som si neni moc istá, ci by som to dala 😅 ale možno keby si natriem nos zvnutra a ta indulona sa trosku roztopi a stečie na sliznice tak to by možno šlo. Dakujem

earlgrey
9. dec 2024

Nefajčíš?

simca06022011
9. dec 2024

do nosa su oleje (bezne pouzivame pocas choroby, resp ked prejde choroa ale este mame vysusene sliznice nosa =coldastop, nollis, nosko... a neviem co.. , do krku su cmulacie speci tbl.. bud panthenolove alebo nieveim ake.. videla som ked som lozila po online lekarni, proti vysusovaniu, mysli, ze s kyselinou hyalurovnovou aj atd.. ale to som netestovala
Ziadnu indulonu si do nosa nenatieraj.. omg.. to ked tak vazelina sa myslim, cista da pouzit, ale rpeco ked su na to speci pripravky :D

autor
9. dec 2024
autor
9. dec 2024

@simca06022011 popozeram, dik