Ako zmierniť pocity slabosti a vyčerpania?
Ahojte. S uplne stiahnutym zaludkom vam pisem sem, lebo chcela by som najst niekoho kto to pozna, zazil a mozno vie ako si pomoct. Moja dr je voci takymto veciam velmi laxna, napriek tomu za nou po prazdninach urcite pojdem. Uz cca 2 mesiace aj viac pocitujem zvlastne pocity slabosti noh a teraz uz aj ruk, celeho tela. Je to nieco ako keby odisla tristvrtina energie z koncatin. Pocitujem to aj ked lezim. Nie je to klasicka unava a ano aj tou trpim od kedy mam deti a zdravotne problemy. Ale toto je ine, je to velmi zvlastny a mimoriadne pre mna stresujuci pocit. Raz som nieco citala na nete, teraz uz ani nemam odvahu. Boli tam nejake vazne diagnozy. Su dni kedy som ok, ale su hodiny vramci dna alebo aj cely den, kedy je to ozaj zle. Mozem normalne chodit, ist na prechadzku, vtedy to az tak necitim, sportovat velmi nevladzem nemam kondicku, ale ten pocit v klude najma... A inak teda aj mi mravci v tych nohach. To mravcenie som pripisovala chrbtici, pretoze som cca pred pol rokom urobila hlupost pri stahovani nabytku. Ale teda neviem ci je to ono. Co sa tyka tej slabosti to urcite nie. Nehladam u vas ziadne diagnozy, skor niekoho kto by mi vedel poradit, kym sa na nieco pride a ja si trocha zlepsim zivot/fungovanie, pocity. Mam skusit nejake infuzie C vitamin? Alebo nieco ine? Mate nejaky tip? Dakujem pekne.
Môže to byť aj intolerancia nejakých potravín. Ja som mala podobne stavy pri alergii na latozu a kávu.
Vždy po kave mi tak bolo nepríjemné bolesti noh, nemohla som pri ku sebe.
Odkedy som vylúčila mlieko a kávu to nepocitujem
To môže byť aj nedostatok magnézia pocity slabosti, mravencenie...dobre dopln minerály
Aj d vitamin vsetko
@bloger mávam občas, ale nie je to až tak markantné.
Tak skús to magnezko a nejaké vitamíny doplniť. Snád ti to pomôže. Pevné zdravíčko želám.
@ariannazara mam intoleranciu laktozy, ale po konzumacii mam ine prejavy, skor ma boli brucho. Toto nema zavislost od jedla. Ked jem sladke napr cokoladu, busi mi srdce, lebo aj hit mam. Ale tiez mi celkovo vyssie histaminove potraviny nerobia zle iba obcas troska
Magnezium, ale neužívať a kávou. Káva zabraňuje vstrebávanie magnézia. Prečitaj si o formách magnézia. Tie drahšie sa poväčsinou lepšie vstrebávajú. Ja beriem od firmy Galvex, ale určite sú lepšie.
@luccija doplnim veru, dakujem 🙏
choď na odber krvi..tam to pekne ukáže ....železo mávaš Ok?
@deti95060810 mavam ok ano. Ale naposledy na konci leta som ochorela a mala som zle vyskedky krvi. (Ale zelezo stale ok). Sestricka tvrdila ze ona mala pocas covidu ovela horsie vysledky (ja som sice nemala covid) a tak sa kontrolny odber uz nerobil 🤷♀️
Ja by som si vypýtala výmenný lístok k cievnemu lekárovi...môžu to byť aj cievy kludne
Určite skús to magnezko💙moze to byť kľudne aj zo psychiky, skús sa prestať sledovat..kedysi som mala neopísateľné pocity silnej slabosti..odkedy beriem magnezko, ale naozaj každý jeden deň poctivo, hádam už vyše roka som úplne OK🙂
https://www.brainmarket.sk/blog/adrenalna-unava...
Mozno ti chyba zivotna energia,presiel som niecim podobnym.3 mesiace akupunkturovej terapie.1x tyzdenne.Link mi vyhodil googl.Ak nemas v okoli nikoho na akupunkturu,najdi si hodinu denne pre seba,relaxacna hudba vyloz nohy a relaxuj.Prajem skore zlepsenie zdr.stavu.
.
@gabus88 popytam sa na to dakujem 👍
@elia9 obdobie sledovania sa mam za sebou, takze viem ze toto nie je psychickeho charakteru. Nohy mi doslova brnia, mravcia, mam ich velmi slabe. Ale budem to magnezko 100% brat dakujem 👍.
@tundra chyba mi zivotna energia, absolutne. Uz dlhodobo. Asi to suvisi so zdravotnymi problemami ktore mam a velmi intenzivne citim, ze s tym nieco potrebujem urobit. Dnes som citila pocitovo tak 10% energie, co je velmi malo. Tazko sa to pise, ale pocitom ako keby niekto zo mna vysal zivot a ja o chvilu koncim. Ale nebola to unava, ale slabost. Tazko sa to vysvetluje. Idem precitat tvoj link dakujem.
Pozri si wahls protocol, pomáha to na také nešpecifické veci
@bluka2 dakujem. Pozrela som to. Je to asi nieco ako aip, protizapalova strava, dobre tomu rozumiem? Nemas prosim ta nejaky konkretny zdroj v slovencine? Vela stranok to riesi, ale mam pocit ze ten zoznam potravin je vsade trochu iny
Nie je za čo🙂 na to mravcenie a brnenie môže magnezko veľmi dobre pomôcť, ale nebude to zo dňa na deň..občasné mravcenie ešte niekedy mávam aj ja ale to sa nedá porovnať so stavmi, ktoré som mala pred 2 rokmi..tak snáď aj tebe pomôže 🙂
Nepíšeš aké máš zdravotné problémy, to môže súvisieť aj s tým
Ja som si stiahla tu originál knihu do mobilu. A potom mám aj jej kuchársku knihu. Veľmi mi to pomohlo, energia sa vrátila, zmizli také tie ťažko sa opisujúce ťažkosti, zmizol opuch (ktorý som ani nevnímala a bol) zmenšilo sa mi číslo nohy o jedno…
V podstate je to ľahké: vynechať všetky alergény, 3 poháre farebnej zeleniny a ovocia ako jahody, mrkva, tekvice, repa a pod. denne, 3 poháre zeleného denne ako kel, špenát, šalát a pod. a 3 poháre takých veci ako cibuľa, cesnak, karfiol atd. A potom vnútornosti - mäso, ma to všelijaké stopové prvky… v Googli sú aj obrázky. Podľa mňa ti pomôže už vynechať tie veci, ktoré nevies, že ti robia zle, možno lepok, mlieko, vajcia… u mňa to bol lepok
Ja som rozdiel pocítila už po pár dňoch a potom sa mi všetko postupne zlepšovalo. Potom som aj skúšala pridať veci, čo som vysadila a to bolo potom hneď jasne… lepok som sa mohla vrátiť do postele a spať aj 16 hodin, vajcia u mňa žiadny problém. Sranda je, že teraz po 2 rokoch môžem už aj trochu ten lepok, zas som si vybudovala nejakú tu toleranciu, ale dávam veľmi pozor na množstvo a nie každý den
@martinkatinka tak mam boreliozu a nezavaznu arytmiu a slabu astmu. Mohlo by to suvisiet, ale nemyslim si. Neviem 🤷♀️. Kazdopadne musim nieco urobit, lebo som uplne zufala z toho. Nechcem to hodit na diagnozu, lebo ak nieco neurobim za chvilu ostanem lezat.
@bluka2 Dnes som zacala. Mliecne uz nejem dlhodobo, cukor menej uz dlhsie. Ale vylucim lepok a cukor uplne. Prestudovala som co-to v noci, dost sa to lisi a ma to aj rozne stupne. Ale v podstate tiez si myslim, ze uz ked clovek vyluci polovicu z tych veci, malo by sa polepsit.
Dnes sme vstali az na obed, odvtedy upratujem varim a 3-4 hodiny ok. A teraz uplne ko. Nie unava, ale telo vypina. Strasny pocit
Ahojte . Mam podobny problem. Citim mravcenie chodidla po koleno. Mam obcas aj pocit chladu,svrbenia. Bola som na neurilogii ,no nijako sa k tomu nevyjadrili,ze mozno z chrbta.Mste niekto podobnu skusenost? Mam strach,ze je ti nieco vazne. Dakujem

A máš aj studené nohy?