icon

Ako zvládať fóbia z tobogánov a tlak okolia?

27. júl 2024

Mám rešpekt pred vodou,aj keď viem plávať. Nemám rada výšky ani rýchlosť.
Každý partner ma chcel zmeniť, dokonca aj môj muž. Chce,aby som chodila s deťmi na tobogány,stále len akvaparky. Som z toho už na prášky, keď to nemám rada.
Mám pocit, že moje pocity nerešpektuje.

Máte to niektorá? Blbcov okolo seba, čo vás nútia robiť veci,ktoré nechcete? Mám 35 rokov a 2 deti.
Bývalý partneri do mňa hustili a teraz môj manžel !!!

Strana
z3
matullienka
27. júl 2024

Veď keď chce nech ide, nikdy nerobím veci, ktoré sama nechcem

klementinka58
27. júl 2024

Tiez to mam tak, akirat mna nenutia. S malym chodi manzel prip starsi syn na tobogany. Ak nechcem nejdem a hotovo😆

autor
27. júl 2024

@matullienka Muža z toho boli zadok, tak ja sa mam obetovat. Toto su blbosti,ktore ja mam riesit v tomto veku. Chore.

vyrovnanaosoba
27. júl 2024

Nie, nenúti ma, ani deti. Ja neviem ani plávať, a kúpaliská celkovo nemusím. Chodím len s malými deťmi do detského bazéna, keď chcú sa šmýkať, volajú ocka.

matullienka
27. júl 2024

Tak to je jeho problém, že ho bolí prdel nech sa zatne a ide.

sumalee
27. júl 2024

Ja to mam presne ako ty, mňa by na tobogan nikto nedostal, tiež majú ťahy muž a dcérou ma stále prehovárať ale proste nepôjdem a hotovo...proste sa bojím, keď chcú nech idú oni...ale žeby ma nútili to zas nie, ale viem ako sa cítiš..

klementinka58
27. júl 2024

ved ak jeho boli zadok tak sa mozte kupat a problem vyrieseny 🙂 Nemusite behat po toboganoch, deti chodia aj same prip su tam aj detske tobogany co zvladnu same. Obetovat komu?

Vela toboganov je na nafukovacich kolesach tam je zadok v pohode

sense
27. júl 2024

Nie nemám takého partnera. A nmoja dcéra nemá rada tobogany aj keď teda ja by som s ňou veľmi rada išla.
Prepáč ale tvoj muž je blb. Teba núti aby si sa obetovala hoci vie že to nemáš rada, pre to že jeho boli zadok....veď nech sa obetuje on

A v konečnom dôsledku deti môžu byť aj bez toboganov

autor
27. júl 2024

@sense Presne. A toto riesim aktualne toto cele leto. A dnes sme sa pohadali,lebo sme mali ist do AquaCity a rano hadka,ze ja to neznasam. A stale ma chce menit. Toto leto len tobogany! Ale kvoli synovi tam chce chodit, lebo ten tobogany miluje, ale je moc maly,aby chodil sam. Davame si ho medzi nohy.

earlgrey
27. júl 2024

Ja plávať neviem (nehanbím sa za to), vody sa bojím 🤣 hlbokej a išla som kvôli dieťaťu na tobogán, vidieť, tie šťastné oči dieťaťa mi za to stoja ale poviem ti, už nikdy viac nepôjdem 🤣 a nie kvôli strachu, ale preto, že už 3 týždne ma bolí zadok 😀 a bolesť je to hrozná, že ani 5 minút neposedím.

A k tvojej otázke, nie, nikdy ma žiaden partner nenútil k niečomu, čo nechcem. Ak som aj niečo robila, čo nemám rada, alebo mám z toho strach, bolo to kvôli môjmu dieťaťu, aby ono netrpelo preto, že mamka má strach. Vyskúšala som, dieťaťu som vysvetlila, že ma z toho bolí zadok a už viac tobogán nespomenulo.

luccija
27. júl 2024

Tak sa s tým musí zmieriť.Tiez nemám rada výšku a tobogány.Nepochopila som z čoho ho boli zadok?Veď nech sa obetuje, prekoná ako sa máš ty😉

klementinka58
27. júl 2024

No ja chodim do aquaparkov vzdy s malym kedze besenova, tatralandia za rohom aj sama, ale ked som sama maly vyuziva detske tobogany, to zvladne sam, pripadne sa kupeme v bazenoch a ziaden problem. Ak ideme vsetci tak ho beru aj na velke tobogany, ja nechodim hotovo. Zvykne sa ma raz opytat manzel ci nechcem ist ja reku nie a vybavene. Vie, ze ma neukeca tak to ani neskusa

Zrejme vie, ze ta ukeca tak to robi stale. Musis si stat za slovom a nie jednoducho nie

janulka1802
27. júl 2024

Pošli ho ku mne. Ani párom volov by ma neprinútil. Čo nevie rešpektovať, že Ťa to nebaví? To by mi nikdy nenapadlo, že taká blbosť môže robiť doma rozbroje.

autor
27. júl 2024

@klementinka58 Ano. Dakujem za povzbudenie. Som sklamana, lebo vsetci sme nejaki a mame svoje fobie. Nechapem,ze ma v tychto veciach chce menit.

autor
27. júl 2024

@janulka1802 Ja mam strach. Z vysok a z rychlosti. To nie, ze ma to nebavi.

klementinka58
27. júl 2024

zrejme ta chce menit aj v inych veciach len to tak nevnimas, pripadne robis co vyzaduje a len v tejto jednej veci mu oponujes

autor
27. júl 2024

@klementinka58 Ano, je to obyčajný manipulátor,čo nerešpektuje moje pocity a fóbie.

koniarova
27. júl 2024

Zase to nepreháňajte s tými kúpaliskami. Sú aj iné aktivity, čo budú deti baviť. A čo,že sa malý teší? Bude sa tešiť aj na iné. Určite by som seba neobmedzovala. Nech chodí muž a nech sa on prekoná,aj keď ho boli zadok . Do riti by som ho veľmi jasne poslala.

majamat
27. júl 2024

tobogan nie je zivotne dolezity. ak mas z neho fobiu, nevidim dovod, preco by si mala ist. nepotrebujes si nan zvykat. len niektorym ludom to nevysvetlis.

dzejny656
27. júl 2024

Čo ja viem, ja asi nepoznám nikoho dospelého čo by mal ísť problém na tobogán. Veď tie kde môžu ísť aj deti nie sú nejaký extrém. Keby som vedela že moje dieta to baví, ja by som sa prekonala.

zojazoja
27. júl 2024

Divné. V živote sme s deckami nechodili na tobogany tak, aby sme si ich dávali medzi nohy. Chodili na tobogany samé príslušné ich veku. Ak nezvladli take tobogany kde by sme museli si ich dávať medzi nohy, tak neboli ešte pre nich, vzhľadom na ich vek, určené. Bodka. Pochopili to od 4och rokoch.

koniarova
27. júl 2024

@dzejny656 asi nevieš,čo je to fóbia.

30katrusa40
27. júl 2024

Tak nech si vytrenuj zadok a hotovo. Alebo pôjde on alebo deti nepôjdu na tobogan veď to nie je povinnosť chodiť do aquaparku

guudy
27. júl 2024

No moj muz sa vzdy tesil, ze ma deti, lebo mal fajn ‘vyhovorku’, preco chodit vela na kolotoce a tobogany ;)
Ja som obe ako dieta milovala, ale casom sa to proste zmenilo. Nikdy ma nenutili (s detmi), vzdy len ponukli. Idem max na rodinne koleso 🙂

janulka1802
27. júl 2024

Ja vidím problém v Tvojom mužovi. Nemá Ťa čo nútiť, keď Ty nechceš. Nerešpektuje Ťa.

1mina
27. júl 2024

Nechápem neznášam tiež keď ma niekto do niečoho núti. Ja nemám rada aquaparku, kúpaliska atď muž má v živote tam nenútil ísť 😄 teraz sa vinimocne sama prekonám kvôli deťom alebo s nimi ide len muž napr. Fakt to proste není moja voľnočasové aktivita. Na druhej strane môj muž neznáša jaskyne, úzke hrady atď tak tam idem zas ja s deťmi, pred nimi nekomentujeme nič povieme že tato to nemá rád, chce si oddýchnuť dole atď on počká a tiež ho nikto nenúti ísť tam kde sa necíti dobre ...

autor
27. júl 2024

@1mina Samozrejme. U Vás to lepšie funguje ako u nás. Tak dnes sme ostali doma,žiadny akvapark a tichá domácnosť. A príde mi to dosť primitívne,lebo sme obaja vysokoškolsky vzdelaní ľudia a rozum by sme teda mohli mať. Môj muz proste nie je empaticky. A ako píse zeny vyssie,ani mne sa nezda,ze stale len tobogany. Su aj ine aktivity. Ale muza necham vychladnut, az sa uvedomi a potom mozno bude s nim lepsia komunikacia za par hodin alebo dni.

autor
27. júl 2024

@janulka1802 Nerešpektuje. On len svoje názory.

really8
27. júl 2024

Mate asi ovela vacsie problemy ako tobogan. Hned kydat na muza ze je manipulator…tusim si naockovana modrym konikom.

autor
27. júl 2024

@really8 Som nahnevana. A ano,ma aj manipulatorske sklony,nie vzdy, ale ma.

Strana
z3