Ako zvládať prácu s vestibulárnou migrénou?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať tých ktorým diagnostikovali Vestibularnu migrénu ako ste fungovali ? Normálne ste boli schopný vykonávať svoje zamestnanie hlavne fyzické? Ja som doma už 4mesiace a mám strašné dní (a je ich veľa tých dobrých je málo) aj keď mám lieky a pracujem v gastre kde treba rýchlosť, pohyb a aj stres pri práci z ľuďmi. Neviem si predstaviť či to budem vedieť ďalej robiť keďže som stále neschopná fungovať normálne. Prosím Vás dá sa to je tu niekto taký kdo normálne funguje? Ďakujem za odpovede
@sisittka ďakujem veľmi pekne za odpoveď a odporučenie skupiny 😁
ahoj aku mas nasadenu liecbu? tiez mam zevrah vestibularnu migrenu a stale ma trapia zavrate…. neviem fungovat…
@natalianm mám lieky už druhe ale ani tie mi nepomáhajú ani ja neviem fungovať stále to trvá a mám dokonca pocit že je to horšie.
Som už dlho doma kôli tomu že neviem nič robiť a tak nemôžem sa vrátiť do práce.
Idem budúci mesiac na kontrolu neurologičke tak som veľmi zvedavá čo povie ako pokračovať v liečbe či ďalšie lieky alebo ako ďalej
mas este aj ine tazkosti ,, okrem” zavratov?
A ake mas tie zavraty? vyslovene pocit točenia?
@natalianm mám aj dunenie v hlave ale neviem to k ničomu prirovnať. Ale doktorka ORL čo mi robila Vestibularnu vyšetrenie mi povedala že to nieje spôsobené vnútorným uchom ale v zadnom mozgu ako sa spájajú centra zraku,pohybu.... Že tam mám poškodené tie nervy a nie je to len točenie ale aj pocit akoby mi mozog plával.
a co sa s tym sa robit? nejake vitaminy na obnovu nervov? alebo co teda?
@natalianm Vestibulárnu migrény ju možné liečiť liekmi a úpravou životného štýlu. Je dôležité zistiť, čo sú vaše spúšťače a vzdelávať sa v oblasti vestibulárnej migrény. Nemusí fungovať to isté na každého. Každý môže mať ten pôvod migrény niekde inde a mať rozdielne spúšťače a aj príznaky. Je potrebné byť v kontakte s ošetrujúcim lekárom a nastaviť pre vás vhodný typ liečby. Cesta k zlepšeniu je často dlhý proces.
Ahoj, posunula si sa za ten čas niekam? Príznaky ti stále pretrvávajú alebo ti je už lepšie?

Dobrý deň, mne diagnostikovali vestibulárnu migrénu v roku 2020 ale moje problémy začali dávno predtým. Bez liečby som nebola schopná fungovať a bolo to naozaj veľmi náročné. Po začatí liečby, aj keď to nejaký čas trvalo, sa postupne môj stav upravil. Momentálne fungujem normálne s nejakými obmedzeniami ale nie je to nič strašné. U každého je to veľmi individuálne a je to dlhá cesta ale netreba strácať nádej. 🙂
Na facebooku je skupina "vestibulárna migréna" - cieľom skupiny je vytvoriť miesto, kde ľudia s vestibulárnou migrénou, nájdu podporu a pozitívny spôsob ako prekonať túto poruchu. ( https://www.facebook.com/groups/3261623930593764 )