icon

Ako zvládať prácu s vestibulárnou migrénou?

15. júl 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať tých ktorým diagnostikovali Vestibularnu migrénu ako ste fungovali ? Normálne ste boli schopný vykonávať svoje zamestnanie hlavne fyzické? Ja som doma už 4mesiace a mám strašné dní (a je ich veľa tých dobrých je málo) aj keď mám lieky a pracujem v gastre kde treba rýchlosť, pohyb a aj stres pri práci z ľuďmi. Neviem si predstaviť či to budem vedieť ďalej robiť keďže som stále neschopná fungovať normálne. Prosím Vás dá sa to je tu niekto taký kdo normálne funguje? Ďakujem za odpovede

sisittka
17. júl 2024

Dobrý deň, mne diagnostikovali vestibulárnu migrénu v roku 2020 ale moje problémy začali dávno predtým. Bez liečby som nebola schopná fungovať a bolo to naozaj veľmi náročné. Po začatí liečby, aj keď to nejaký čas trvalo, sa postupne môj stav upravil. Momentálne fungujem normálne s nejakými obmedzeniami ale nie je to nič strašné. U každého je to veľmi individuálne a je to dlhá cesta ale netreba strácať nádej. 🙂
Na facebooku je skupina "vestibulárna migréna" - cieľom skupiny je vytvoriť miesto, kde ľudia s vestibulárnou migrénou, nájdu podporu a pozitívny spôsob ako prekonať túto poruchu. ( https://www.facebook.com/groups/3261623930593764 )

autor
18. júl 2024

@sisittka ďakujem veľmi pekne za odpoveď a odporučenie skupiny 😁

natalianm
23. júl 2024

ahoj aku mas nasadenu liecbu? tiez mam zevrah vestibularnu migrenu a stale ma trapia zavrate…. neviem fungovat…

autor
23. júl 2024

@natalianm mám lieky už druhe ale ani tie mi nepomáhajú ani ja neviem fungovať stále to trvá a mám dokonca pocit že je to horšie.
Som už dlho doma kôli tomu že neviem nič robiť a tak nemôžem sa vrátiť do práce.
Idem budúci mesiac na kontrolu neurologičke tak som veľmi zvedavá čo povie ako pokračovať v liečbe či ďalšie lieky alebo ako ďalej

natalianm
25. júl 2024

mas este aj ine tazkosti ,, okrem” zavratov?
A ake mas tie zavraty? vyslovene pocit točenia?

autor
26. júl 2024

@natalianm mám aj dunenie v hlave ale neviem to k ničomu prirovnať. Ale doktorka ORL čo mi robila Vestibularnu vyšetrenie mi povedala že to nieje spôsobené vnútorným uchom ale v zadnom mozgu ako sa spájajú centra zraku,pohybu.... Že tam mám poškodené tie nervy a nie je to len točenie ale aj pocit akoby mi mozog plával.

natalianm
26. júl 2024

a co sa s tym sa robit? nejake vitaminy na obnovu nervov? alebo co teda?

sisittka
27. júl 2024

@natalianm Vestibulárnu migrény ju možné liečiť liekmi a úpravou životného štýlu. Je dôležité zistiť, čo sú vaše spúšťače a vzdelávať sa v oblasti vestibulárnej migrény. Nemusí fungovať to isté na každého. Každý môže mať ten pôvod migrény niekde inde a mať rozdielne spúšťače a aj príznaky. Je potrebné byť v kontakte s ošetrujúcim lekárom a nastaviť pre vás vhodný typ liečby. Cesta k zlepšeniu je často dlhý proces.

vevabalka
25. okt 2024

Ahoj, posunula si sa za ten čas niekam? Príznaky ti stále pretrvávajú alebo ti je už lepšie?