icon

Ako zvládnuť chorobu, ktorá nechce ustúpiť?

buchtickasima
21. dec 2024

Mimo deti. Od pondelka som chora, je to taka zvlastna choroba. Pondelok som zacala citit tazobu na nohach. Utorok to pokracovalo a v stredu som dostala teploty a kasel s ktoreho ma strasne napina. Vecer som sa nevedela postavit s postele co ma bolelo cele telo. Robila som si 2testy na kovid ale negativne. Stvrtok som bola u dr dala mi pamicon do nosa a erdomed kapsule na kasel. Vraj to na atb nieje. Kasel mam este horsi ako tie prve dni a teplota aj ked len 38 sa stale vracia. Crp bolo v poriadku takze zapal to nieje vraj vyroza, no ja uz neviem fungovat hrdlo ma neskutocne s toho kaslu boli a teplota ked sa vrati musim si lahnut s paralenom inak mam tazobu na celom tele. Skusala som solmucol a aj calciovy sirup no kasel nieje ani o trocha lepsi. V pondelok sa chystam znova k dr. Preto pisem sem ci ste nati nahodou neboli podobne ze co vam zabralo lebo toto je uz zaberak a to mam doma 3male deti. Uz neviem akp si pomoct. Dakujem za precitanie pipripade radu

koniarova
21. dec 2024

@buchtickasima ja mám presne to isté.🤣🤣ale poradiť neviem. Aktuálne 38,6. 🤣

matrioshka333
21. dec 2024

@buchtickasima pred rokom som mala niečo podobné. Výrazne mi pomohol Novalgin (vraj má inú účinnú látku ako Paralen alebo ibubrofen), ale aj tak bolo treba nakoniec preliečiť antibiotikami.
!Samozrejme všetko pod dohľadom lekára!
Prajem skoré uzdravenie 🍀🍀🍀

panonia
21. dec 2024

Ja vždy skušam všetko ...majorankový čaj, cibulovy sirup, zazvorovo-kurkumovy čaj a ešte rozmixovany stručik cesnaku vo vode ako ATB ...Erdomed mi nikdy nepomohol... ked tak skor by som si dala cez deň ACC long .... a večer aj na noc Paxeladine.

renatka100
21. dec 2024

@buchtickasima summamed na 3 dni a budes fit, tu ti uz zabavky cajicky nepomozu. Inak na mna to tiez liezlo ale vtedy si dam hned modafen. Je to super liek na zacinajuce choroby, potom to neprepukne, ale musi sa dat hned na zaciatku, nam ho vzdy po ruke.

stellarstar
21. dec 2024

Chrípka A ?

selenka7
21. dec 2024

Daj sa otestovat na mykoplazmy a plucne chlamydie. Nie je to sranda a teraz je toho vela. Lekari to podcenuju, hovorim z vlastnej skusenosti. Sme cela rodina po svojtyzdnovej ATB liecbe. Ja kaslem este stale.

reisi
21. dec 2024

V tomto mode idem treti tyzden s tretimi antibiotikami, vycerpana som ako kon. Poslednych 5 dni mi stupa horucka vyssie a vyssie, crp ok, dvakrat navsteva dr, strasna pliaga.

fliacik
22. dec 2024

Odporúčam PCR test na mykoplazmy, synček sa nevie z choroby dostať už dva mesiace

selenka7
23. dec 2024

@reisi ake ATB si brala?

reisi
23. dec 2024

@selenka7 prve boli sumamed, teraz druhe balenie klacid.

selenka7
24. dec 2024

@reisi tak to sú dobre zvolené ATB na mykoplazmy aj chlamýdie. Ešte to môže byť chrípka.

stanulienkat
24. dec 2024

Je to klasická chrípka, klasické vírusové ochorenie. Na to sa antibiotiká naozaj nedávajú. Chce to len kľud a vyležať 7-10 dní v kľude, liečiť príznaky, kašeľ, sopel a dýchanie. Nijaká lekárka ti nedá lieky z ktorých budeš za tri dni fit. Zapriahni manžela.

buchtickasima
autor
24. dec 2024

Zeny dakujem za rady. Nakoniec som skoncila na pohotovosti kde mi de predpisal 3dnove atb po ktorych mi je konecne dobre ☺️ krasne sviatky prajem vsetkym

dzanak1
29. dec 2024

Baby ja to iste začala som sa 24.12 cítiť divne kašeľ do štvrtka už aj sople zadne ale nešli z nosa stekali do hrdla a vlhké vykašliavanie covid test robený negatívny. Dnes zas stekali do hrdla robené CRP 3.6 takže ani vírus a teraz večer teplota zvýšená 37.4 totálne upchate dutiny tlak v nich tak ja nechápem či môže byt po toľkých dňoch teplota