icon

Ako zvládnuť chorobu v rodine a starostlivosť o deti?

23. feb 2025

Ahojte sme prvý krát chorý od kedy máme dieťa a nemôžem len ležať treba spraviť aj jedlo aj kus domácnosť a tu je kameň úrazu nevládzem teploty vysoké ledva dýcham dutiny zapchate ale dieťa má dosť energie ..čítala som že kôli chorobe treba ležať aby čo najskôr odišla .. A čo varíte keď ste v takomto stave ?

Strana
z3
pribinak
23. feb 2025

Objednam jedlo

autor
23. feb 2025

@pribinak celý čas počas dvoch troch týždňov doma ? Alebo mesiac ?

kavasmliekom
23. feb 2025

Vsrtci akože aj ty aj muž?

pribinak
23. feb 2025

Mesiac si tak chorá že nezvladnes ani špagety či nejaké minútky ?
Mesiac?

Dokonca ani do obchodu nemusíš ísť, sú rôzne donasky

viestta
23. feb 2025

Vyjedli sme zasoby navareneho z mraznicky, zo spajze sackove hotovky a ked doslo aj to, tak sme objednali donasku. Keby som aj 2 tyzdne mala objednavat tak objednam

autor
23. feb 2025

@pribinak no najprv ja potom manžel potom moja mama a nakoniec malá a tocime sa už v tom mesiac

ivik4
23. feb 2025

No zial, som mama, na dieta som davat pozor musela ci som mala umieracik 40 alebo nie . Ziadne lezanie . Ja som mala sakra akcne dieta ako male .Ten komu bolo ci je lepsie, spravi co treba. Nevarila som, hej objednavali sme, fakt max spagety pre maleho alebo aj svokra nam niekedy doniesla. Teraz pri väcsom uz pohoda

pribinak
23. feb 2025

Tak ale vždy je niekto bojaschopny …či akože mesiac ste všetky naraz totálne choré a nevládne?

Ani jedna nie je schopná zavolať a objednať? Ani jedna nevladze urobiť sprosté špagety? Alebo nejaké minutky? Nič?

Manžel žiadna mama a otec že by vzali dieťa na obed?

No tak potom už len vybrať miesto na cintoríne

stanulienkat
23. feb 2025

Na nákupy, upratovať, variť a stara sa o ostatných ten, ktorý je na tom zdravotne najlepšie. Neverím, že muž mesiac leží. Aj muž má ruky aj nohy.

beata_k
23. feb 2025

No ako? Supnes ibalgin, pockas kym zaberie, rychlo porobis a potom mrtva padnes do postele. Dieta ti medzitym pozera TV. Zhruba tak...

domkakvet
23. feb 2025

Tak ste ochoreli postupne, cize niekomu uz bude lepsie, tak moze napriklad uvarit jednoduche jedlo.

dskjhfdlkdjhl
23. feb 2025

Je uplne normalne, ze v rodine sa choroba siri, ale vzdy bol bud manzel, alebo ja, na tom trochu lepsie a ten sa postaral. A to sme nikdy nemali ziadne babky k dispozicii, ale nastastie sme obaja schopni sa o domacnost postarat.

tenerifka
23. feb 2025

Nezabudnem na rok 2003, kedy sme vsetci mali chripku A vratane nasich 3 deti, najmensia mala 8 mesiacov. Na striedacku sme si s muzom davali paralen a aspirin a ten, co mal pol hodinu po uziti lieku fungoval pri detoch, varil caj, nosil na rukach…. Zatial co ten druhy zomieral od bolesti a horucky a cakal, kedy si moze dat dalsiu davku lieku…prezili sme vsetci

pink_lady
23. feb 2025

Zdravie mas len jedno, na nakupy existuje wolt, na donasku tiez wolt + ine, upraces ked vyzdravies,

autor
23. feb 2025

@pribinak aké minútky máš na myslí ? Špagety sme mali včera ..dneska chlieb vo vajci a ďalej neviem čo varíte

pribinak
23. feb 2025

Hodím nakrájané kuracie prsia na panvicu a osmahnem na prirodno.
Len jemne okorenim. Medzitým sa mi dusi ryža
Alwbo dám do trúby stehná, grilovacie korenie a nakrajam k tomu zemiaky
Hotové raz-dva. Minimálna námaha

lucia13022023
23. feb 2025

Jedlo objednám, pripadne spravím niečo rýchle, polievky, to zje aj malý.
Dopujem sa paralelnom a o malého sa starám, ak mi nevie nikto iný pomôcť. Ale našťastie sa vždy niekto našiel, mame tu veľa rodiny, čize nám ho vždy zobrali aspoň na pár hodín.

abbey1
23. feb 2025

Mesiac, Ani dva týždne snáď neležíte v horúčkach.

hederamonstera
23. feb 2025

No byt chory pri dietati je na maslu, to je podla mna najvacsie negativum materstva, ze sa proste nevies vklude vyliecit ak nemas pomoc. Musite to proste vydrzat, domacnost je u nas vtedy na poslednom mieste, vacsinou choroba nenastupi z minuty na minutu, uz ked citim, ze to u nas zacina, hadzem obrovsky hrniec na sporak a varim na to obdobie vyvar. Nieco mam v mrazaku a prinajhorsom sme boli na rozkoch s maslom a medom. Od hladu v nasich koncinach nikto neumrie. Drzte sa

maryetta
23. feb 2025

Poviem ti len nas pripad. Od silvestra. Brusna viroza. Angina. Chripka. 4 deti aj manzel. Dookola. Nonstop. Ja neviem ci 3 dni sme boli ze vsetci ok....
fungujem lebo musim....

lilinka76
23. feb 2025

@pribinak to si zabila, že "vybrať miesto na cintoríne"😁😁😁. Ale pravda. Neexistuje, aby mesiac nebol žiaden dospelý člen rodiny schopný aspoň niečo navariť.

pribinak
23. feb 2025

@lilinka76 no co už 🤣

eeffka
23. feb 2025

My sme mali akutnu virozu teraz tyzden, co sme jedli? Dokopy nic, nic mi nechuti, chute mam rozhadzane, vyvar sa urobil sam a jedli sme ho 3 dni, a ked sme sa pozbierali sli sme do restiky a ani tam mi nic neslo 🤣
Kura sa pecie samo, ryzu zo sacku zvladnes aj v 40kach, spagety detto...netreba to az tak prezivat

gab
23. feb 2025

do rury kurca so zemiakmi, same sa to pecie, na to netreba vela roboty, casu ani energie stat pri hrncoch
granadír
cestoviny s hocijakou omackou, co dum dal.
rezance s tvarohom
cestoviny s vajickom
moznosti na jednoduche jedla je vela. .

autor
23. feb 2025

@hederamonstera veď toto bojím sa aby som sa nevyliečila veď všade píšu že treba ležať keď nám je zle že to potom nedopadne dobre ..prvá choroba možno to aj preto tak prežívam

autor
23. feb 2025

@hederamonstera a ďakujeme

sisaka
23. feb 2025

Nemávame v rodine nikto týždeň vysoké horúčky, maximálne jeden deň a to v priemere raz za 10 rokov.
Ešte nikto neležal v posteli týždeň, žeby nevládal vstať a museli by sme pod neho podkladať misu.
Nákup spraví a navarí ten, kto sa citi lepšie, píšeš, že ste ochoreli postupne, tak hádam ten, čo ochorel pred mesiacom je už schopní stáť na nohách a niečo navariť, ak nie, máte problém, kontaktujte lekára.

autor
23. feb 2025

@maryetta fúha už riadne dlho ..obdivujem ťa ja by som to nezvládla

januska12323
23. feb 2025

Ten komu je najlepšie sa postará o dieťa, ďalší nahádže niečo do hrnca alebo objedná donášku a oddychujete. Domácnosť ťa počká neboj sa nikam neujde.

domka222
23. feb 2025

Naposledy doma deti choré, ja horúčky. Dala som paralen,klesla teplota ,rýchlo som niečo zvrtla v kuchyni,povrchovo upratala. A áno, moc to prežívaš

Strana
z3