Ako zvládnuť dáviaci reflex pri odtlačkoch zubov?
Prosím rady ako s týmto problémom si pomôcť? Ako si pomôcť pri vysokom daviacom reflexe pri odtláčaní zubov? Ďakujem vám
Teraz sa da aj skenovat, netreba odtlacok s hmotou. Robi to napr.Klinika Edemed v Banskej Bystrici.
Ale ked uz sa robi taky odtlacok, pouzivaju sa rychlotuhnuce hmoty a doporucujem v miernom predklone, dychat plynulo nosom, snazit sa skludnit, nepanikarit a radsej nalacno.
@adamadent a z tých digitálnych sa tiež dá urobiť protéza?
Digitalne odtlacky, ako uz bolo napisane
Kinedryl polhodinku pred zákrokom
Mne kedysi nepomohlo nič. Žiadne tu zmienené rady. Takže ak by som ešte niekedy potrebovala, tak využijem tie digitálne, skenovanie. O tom som ešte nepočula. Možno ti tu zmienená rada zaberie. Ja mám extrémne silný dáviaci reflex
@zuzanockamt a ako prosím podstupujete opravu zubov keď máte rovnaký problém ako ja?
Našťastie nemám kazivý chrup. Pri vŕtaní veľa prestávok, ak je to na zadných zuboch (od 5 ďalej). Rtg osmičky mi urobili asi na siedmy pokus, aj to som vracala.
@zuzanockamt tak to máme fakt “šťastie” vidím že nie som sama. No ja mám práveže kazivý a o to je to horšie stále zubár a hlavne tie odtlačky nočná mora
@zuzanockamt prosim, ako s tym daviacim reflexom u zubara pracujes ? :( ja musim ist asi do celkovej narkozy….
@hanicka1995 nedá sa s tým žiadnym spôsobom vybabrať .. bola som tiež v celkovej anestéze
So synom som mala tento problem pri odtlackoch na strojcek. Kazali mi dat mu predtym Kinedryl /tablety na nevolnost pri cestovani/. Zabralo, pomohlo, stacilo.
Dobrý deň čo vám robili keď ste bolí v Narkoze

Dýchanie nosom, odtlačkove hmoty s príchuťou alebo vyhľadať lekára ktorý robí digitálne odtlačky