icon

Ako zvládnuť dlhodobé problémy s točením hlavy?

adkamajky
26. dec 2024

Dobrý deň, má niekdo skúsenosti z točením hlavy ,?
Už 4 mesiace sa mi točí hlava beriem Betahistin skúšal som Vertigoheel no nepomáha nezaberá, posledných 6 dní to mám tak , že , keď vstanem z postele tak ma kolíše príde na mňa slabosť ovalí má teplo a mám pocit na odpadnutie, niekdy mi vyskočí aj tlak ,impulz srdca pretože sa bojím ,.bol som na všetkých vyšetreniach ako je MR , sonografia, EEG hlavy , interné , všetko negatívne, v poslednej dobe je to horšie a horšie a už fakt nevládzem mám paniku stres úzkosť strach , a nevládzem už iba ležím v posteli, mal niekto takýto problém? Alebo skúsenosti z tým? A ako to liečil? Čo pomohlo ? ,
Za odpoveď, radu vám vopred ďakujem .

adkamajky
autor
26. dec 2024

@kittykat22 skúsil bi som to no keďže je tam vysoký atmosférický tlak nemôže mi to uškodiť? .
A to je ešte problém že tu to isto nemáme určite ,.no a neviem ani kdo má tam dá keby sa chcem na také vyšetrenie objednať tak ma ani neodporučí môj lekár pravdepodobne , mňa ledva na MR doporučili aj to som hučal dva mesiace do doktorov abi má doporučili

stanulienkat
26. dec 2024

Kludne to moze byt opacne-mas panicke ataky, uzkost a to moze vyvolavat tocenie hlavy. Takisto to moze vestibularny aparat-poruchy vbutorneho ucha, krcna chrbtica, psychika, tlak...

adkamajky
autor
26. dec 2024

@evka374
Pretože som robil kuriéra od rána do noci som šoféroval , a ešte k tomu aj stres hento tamto ,
Môžeme áno pošlem súkromne , no pretože mňa nechápe nikdo iný tiež len priateľka ma vie pochopiť, ale myslím že najlepšie pochopí ten kdo to má ako píšeš, a presne úplne som tak jak na nejakej lodi

adkamajky
autor
26. dec 2024

@stanulienkat mal som aj chronický zápal ucha nebolestivy no po odsatí hnisu z ucha o týždeň zápal ustúpil,.bol som aj na ORL kontrole povedala že ucho už OK no stále točky .

stanulienkat
26. dec 2024

@adkamajky a uzkosti a paniku mas pod kontrolou? To vie riadnu paseku narobit. Respektive krcna chrbtica. Nespavas na bruchu?

adkamajky
autor
26. dec 2024

@stanulienkat nie práve že spávam v polosede ,
A tú paniku a tú úzkosť no keď mám panický záchvat tak priateľka ma musí ukľudňovať inak bi som to nedal , no viem čítal som že to vie narobiť tiež takéto problémy,

evka374
26. dec 2024

@adkamajky úplne Ťa chápeme je to na bedňu proste toto celé.
Najhoršie je, že to ani poriadne nediagnostikujú lebo je to tak zriedkavé, že to proste lekári nepoznajú, takže to ani nikoho nenapadne, keď sa s tým už teda náhodou predtým nestretli.
Skús si o tom načítať viac. A ak budeš mať naďalej pocit, že to na Teba sedí tak sa môžete spolu s manželom skontaktovať.
https://fyzioklinika.cz/poradna/clanky-o-zdravi...

adkamajky
autor
26. dec 2024

@evka374 áno je toho už proste veľa na človeka , chce človek normálne fungovať chodiť do práce postarať sa ale nie proste to nejde , dal bi som všetko pre to abi to bolo také ako predtým už neviem ake je to normálne fungovať proste fu🤕 nie nepoznajú u mňa si mysleli že to z toho zápalu ucha silného ako (môže biť) no ja osobne si to nemyslím pretože zápal nieje a točky stále ale stále si išli len za tou diagnózou že ucho ale ORL kontrola potvrdila to ze nie je tam nič už zápal odišiel,.proste lekári doktori nič pýtal som sa aj na hospitalizáciu do nemocnice že či náhodou bi mi tam pomohli no nie a nie , ešte možno ortopéda či nie z krčnej chrbtice či to nieje , . prečítam si o Tom a keď to bude sedieť všetko na mňa tak ja pošlem kontakt osobné a môžeme skontaktovať sa . Ďakujem veľmi pekne za odpovede a prajem príjemný zvyšok dňa a príjemné sviatky , všetkým ktorí mi odpovedali

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
adkamajky
autor
26. dec 2024

@kittykat22 no opýtať sa môžem skúsiť každopádne ďakujem za radu , ale mal som EEG hlavy tam bi podľa mňa asi zistili či prekrvuje mozog

elenajezova
26. dec 2024

@adkamajky ja s niečím podobným behám už dva roky po doktoroch...

adkamajky
autor
26. dec 2024

@elenajezova a nejaké lieky na zlepšenie toho alebo také niečo nič ? Alebo nediagnostikovali za tye dva roky nič?

gribka1
26. dec 2024

Toto je snáď novodobý mor.

elenajezova
26. dec 2024

@adkamajky nie, zatiaľ na nič neprišli.

elenajezova
26. dec 2024

@adkamajky a lieky nula bodov

elenajezova
26. dec 2024

@gribka1tiez mám taký pocit

jozeffezoj
26. dec 2024

@adkamajky aj to môže byť problém. Zas máš telo unavené z vysokého tlaku..

adkamajky
autor
Autor odpoveď zmazal
adkamajky
autor
27. dec 2024

@elenajezova ja nemám pocit ale lieky to ešte zhoršujú

adkamajky
autor
27. dec 2024

@jozeffezoj môže bit že z tlaku , a tlak zas bude z tohoto všetkého, lebo to je veľa no to je jedno z druhým

adkamajky
autor
27. dec 2024

@jozeffezoj lebo ja nikdy som sa na tlak a podobné veci neliečil tlakomer som ani v ruke nemal ani bi mi vo sne nenapadlo že ja si budem merať tlaky 🤦

elenajezova
27. dec 2024

@adkamajky to o tom pocite, to som odpovedala na nick hrobka 1.😊

elenajezova
27. dec 2024

A ja mám tlak úplne v poriadku, tým to nebude.

elenajezova
27. dec 2024

@elenajezova gribka 1, moje nervy, žiadna hrobka. To som si nevšimla a odoslala. Moc sa ospravedlňujem....

sono2
27. dec 2024

@adkamajky a Antidepresiva? Ja si myslím, že ich potrebuješ. A určite dennodenne tabletky na tlak určite ti bude lepšie.

20erika07
27. dec 2024

@adkamajky myslím si, že to bude z toho ucha, to ti to spustilo, tvoj vestibular nie je ok. Ja som tiež mala zapal stredného ucha o ktorom som ani nevedela, až raz som dostala také točky, ze ma len položilo na zem a už som sa nepohla ,keď ma záchranári posadili, som len zvracala, asi 6x za sebou. Pomohla mi hospitalizácia, tam ma dali do poriadku, potom som brala gavinton ci tak nejak na prekrvenie mozgu, lebo mi zistili aj zuzenu ľavú tepnu na krku, a emperin tuším, na závraty. Je to už 7r, klop klop a dobre

gribka1
27. dec 2024

@elenajezova Nestihla som, ze co🤣🤣

mayami
27. dec 2024

@adkamajky nájdi si na YouTube rýchla fyzioterapia - Vertigo, závrate a urob si ten manéver na gauči, čo tam ten fyzioterapeut ukazuje, je dosť možné, že sa ti tým zápalom v uchu popremiestňovali kryštáliky v uchu. Uvidíš, či bude lepšie a druhá vec, krčnú chrbticu máš v akom stave?

adkamajky
autor
27. dec 2024

A tá hospitalizácia dávali ti tam nejaké infúzie na to alebo ? , ten emperin som neskúšal lebo tak povedala mi ušná že ona nepozná len Betahistin ale ten akože nič nerobí 💁