icon

Ako zvládnuť dlhodobé problémy s točením hlavy?

adkamajky
26. dec 2024

Dobrý deň, má niekdo skúsenosti z točením hlavy ,?
Už 4 mesiace sa mi točí hlava beriem Betahistin skúšal som Vertigoheel no nepomáha nezaberá, posledných 6 dní to mám tak , že , keď vstanem z postele tak ma kolíše príde na mňa slabosť ovalí má teplo a mám pocit na odpadnutie, niekdy mi vyskočí aj tlak ,impulz srdca pretože sa bojím ,.bol som na všetkých vyšetreniach ako je MR , sonografia, EEG hlavy , interné , všetko negatívne, v poslednej dobe je to horšie a horšie a už fakt nevládzem mám paniku stres úzkosť strach , a nevládzem už iba ležím v posteli, mal niekto takýto problém? Alebo skúsenosti z tým? A ako to liečil? Čo pomohlo ? ,
Za odpoveď, radu vám vopred ďakujem .

adkamajky
autor
27. dec 2024

@mayami to neviem zatiaľ som mal len röntgen , tie cviky som už robil no z prva bola trošku úľava no teraz už ich vôbec nemôžem robiť lebo potom som jak na lodi potom ešte horšie

adkamajky
autor
27. dec 2024

@sono2 nemám antidepresíva len čaje na ukludnenie pijem,

mayami
27. dec 2024

@adkamajky cviky na chrbticu nezaberú hneď, mne trvalo tri mesiace pravidelného cvičenia, kým som sa dala dokopy. Ale ten manéver, čo som písala, že nájdeš na YouTube na úpravu tej ,, ušnej rovnováhy " účinkuje hneď. Za to nič nedáš, skús. Ak tvoje závraty pramenia z uší, tak určite pocítiš zlepšenie

mayami
27. dec 2024

@adkamajky jaj či tie si robil na tie uši? Som ťa nepochopila.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@mayami áno na uši a vždycki mi je na zvracanie z toho a hrozne ma ťahá dolu potom .

adkamajky
autor
27. dec 2024

@mayami nevydržím ani tých 30 sekúnd v tej jednej polohe lebo keď urobím ten cvik na tye uši tak to nedokážem ani dokončiť keď začnem

20erika07
27. dec 2024

@adkamajky áno infúzie aj atb infuzne a do uší nejaké gázičky namočené v niečom. Bolo to brutal, už to nechcem zažiť

adkamajky
autor
27. dec 2024

@20erika07 však aj mne dali ATB Megamox BID no to ako vôbec po tých som zvracal to mi telo neprijalo , mne tiež odsali z ucha hnis a dali mi tam na.dve hodinky takú dlhú gázu no ale nechápem prečo si ma tam nenechali keď videli že ledva stojím na nohách , môžem sa opýtať? Kdo ťa dal na hospitalizáciu na infúzie ušná či obvodná ? Lebo ja už tiež vidím nádej v tej hospitalizácii na tých infúziách len ako už iné nič

mayami
27. dec 2024

@adkamajky tak tam bude nejaký vážnejší problém po tom zápale, treba poriadne vyšetrenia, pátrať po príčine, nie len lieky pchať takto pokus-omyl, ale to sa ľahko povie, keď dr nemajú zaujem

adkamajky
autor
27. dec 2024

@mayami však toto už 4 mesiace si ma pohadzujú ako horúci zemiak a bez výsledku a nevedia nič len lieky ktoré nezaberajú proste už som z toho zdevastovaný načisto , to máš veľkú pravdu v tomto

20erika07
27. dec 2024

@adkamajky mňa nedal nikto na hospitalizáciu ani obvodna ani orl, odviezla ma zachranka, ja som dostala rotačné vertigo keď som umyvala okná, len ma pľaslo o zem a hrozné brutalne točky, ani oči som nemohla otvoriť, ani sa pohnúť, ja som myslela ze som porážku dostala, fakt to bol hrozný stav, bála som sa o život. Nikdy by som nepovedala, ze by sa dačo také z ucha mohlo stať. Ani otvoriť som nevládala ísť, otec vykopol dvere a zavolal zachranku.
Brali ma na neurologiu ale tam hneď vedela dr ,ze to je z ucha, ťahalo ma do jednej strany, proste narušená rovnovaha, ako keby som bola na totalne na mol. A tá má potom dala hneď previezť na orl oddelenie a tam mi hneď aj CT robili ,kde zistili tú tepnu, asi zo zápalu bola zuzena. 5dní si ma tam nechali ale už po 2 dňoch mi bolo veľmi dobre.

mayami
27. dec 2024

@adkamajky to už len na vlastnú päsť pátrať, študovať si okolo toho, sledovať kedy sa to zhoršuje, čo to spúšťa, a u teba je už podľa mňa dosť nalomená aj psychika a aj tá ti tie prejavy zhoršuje a to je už začarovaný kruh, z ktorého musíš nájsť cestu len ty sám.

20erika07
27. dec 2024

@adkamajky ešte som si spomenula, že kolegyna mala podobné a jej pomohla neurologicka, niečo s tou rovnovahou, nejaký ťah jej spravila aby sa jej to v tom uchu napravilo, ale neviem ci jej to pomohlo dlhodobejsie, opýtam sa jej v pondelok.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@20erika07 fuu tak to muselo bit niečo veľmi nepríjemné to ti verím , !však ja tiež už neviem čo ja tiež len na to čakám Kim ma trafí ! Ale ako nechcem abi to zašlo až tam budem musieť robiť niečo pre to abi má dali na hospitalizáciu lebo už fakt je to zlé tiez tak že ledva prejdem z izby do izby a tiež ako totálne na mol ožratý , každopádne to veľmi pekne ďakujem za odpoveď a za radu pretože dala si mi ešte nádej v tom že mi môže pomôcť ešte toto jedine tá hospitalizácia .

adkamajky
autor
27. dec 2024

@20erika07 daj potom vedieť ak tak díki moc

lukbe
27. dec 2024

Bol si na vyšetrenie ucha, kde sa skúmajú príčiny zavratov? Tam sa dá niečo zistiť. Inak betahistin mne osobne zaberal, potom mi ho dr. vysadila, pdišla som na to, že to mam z krčnej chrbtice, mne pomohli cviky.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@mayami áno to je pravda no že aj psychika no ale není sa čomu diviť ako že mi z toho už proste hrabe a mám také stavy , pretože ja som bol naučený aktívne pracovať a nemôžem tak aj z toho že len posteľ ležať a to je také no veľmi zlé,

adkamajky
autor
27. dec 2024

@lukbe bol som na vyšetrení v Banskej Bystrici kde mi len odsali z ucha hnis ale ďalej sa to neskúmalo

lukbe
27. dec 2024

Treba si stiahnuť, mne to veľmi pomohlo. https://www.fnmotol.cz/wp-content/uploads/poruc...

lukbe
27. dec 2024

@adkamajky to je iné vyšetrenie,neviem presne, ako sa vola, navodia ti stav ako pri závrate a hľadá sa príčina.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@lukbe to sú nejaké cviky ?

adkamajky
autor
27. dec 2024

@lukbe nie to mi nerobili také vyšetrenie vôbec

gribka1
27. dec 2024

Nájdi si dobrého neurológa, v centre poruchy rovnováhy v Komárne si bol? Krčná chrbtica vyšetrená, MR?

lukbe
27. dec 2024

@adkamajky áno, ak mám náhodou problém, vždy ich cvičím. Pri niektorom sa stane, že tie zavraty prídu, ale napokon mi to pomoho.

lukbe
27. dec 2024

@adkamajky tak by som skúsila pýtať sa na to. Mne sa vlastne takto vylúčila príčina z vnútorného ucha, známej tak videli, že čosi nemá dokrvene.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@gribka1 nie nikdo má tam neodporučil pozeral som že tam je centrum pre rovnováhu .
Bol som aj na MR ale hlavy a spánkovej kosti . Z chrbticou len röntgen

adkamajky
autor
27. dec 2024

@lukbe mne už podľa mňa cviky nezaberú ale skúsim no

20erika07
27. dec 2024

@adkamajky držím ti palce aby ti už niekto pomohol, viem aké muky prežívaš 🥺 skus to centrum rovnováhy určite, už ti to trvá dlho, nie je to sranda, neviem ci soferujes ale môj otec keď dostal náhly závrat z takejto porušenej rovnováhy, šoféroval kamion a ťahalo ho do jednej strany ,jediné šťastie bolo ,že nešlo nič v protismere...

mayami
27. dec 2024

@adkamajky cvičenie by som nezavrhovala, bola som na tom podobne, niektoré cviky mi robili ešte horšie, závraty sa stupňovali,ale tým, že sa budeš báť aj pohnúť, aby ťa netočilo, ti všetko akurát tak potuhne a budeš mať ešte väčší problém. Určite by som cvičila jednoduché cviky v rámci tvojich možností, jednoduchá joga, strečing. Keď si predstavím ako som pred rokom začínala s jogou, vždy som musela mať muža doma, sama som sa bála, aj keď to boli úplne jednoduché cviky, a teraz úplná pohoda.

adkamajky
autor
27. dec 2024

@20erika07 ďakujem 😩 no dúfam že pomôžu len teraz momentálne všetko aj zavreté u nás na krčnom atď takže ešte si potrpím no , nešoférujem teraz momentálne lebo nechcem ohroziť premávku
Tak ešte že tak že tak to dopadlo .