icon

Ako zvládnuť extrémnu únavu bez diagnózy?

3. júl 2024

Vedeli by ste prosím poradiť? Dlhodobo pociťujem ale ze neskutočnu únavu. Momentálne nepracujem, žijem sama v dome, mám 42r, dokážem fungovať max par hodín denne doobeda, poobede taka únava ze zaspím. Väčšinou som doma, sem tam niekde vybehnem ale to ma zvyčajne vyčerpá a zase zavrie doma na niekoľko dní. Pred par týždňami som bola na chirurgickom zákroku. Predoperačné všetko ok, par dni dozadu som bola u ženského a všeobecného, všetky výsledky z krv vporiadku, vitamíny, hormóny, štítna.....neuzivam žiadne lieky, nenapadá vás niečo prosím??

Strana
z2
fantaghiro21
3. júl 2024

Pises,ze brali aj vitaminy

Take b12 mas teda ok?

vakatko
3. júl 2024

Vyčisti si črevá od pliesní, kvasiniek .... vytvárajú v črevách Toxíny čo spôsobuje únavu, nespavosť, úzkosti ...

autor
4. júl 2024

@vakatko ďakujem a prosím vieš poradiť ako ich najlepšie vyčistiť?

autor
4. júl 2024

@fantaghiro21 áno aj B12 bolo ok

fantaghiro21
4. júl 2024

Tak potom asi ta depresia,alebo horeuvedene....
Pomahaju vit c infuzie.
Mne velmi pomohli a "nakopli" ma

autor
4. júl 2024

@luccija tlak mávam vždy 110/70....čo si napísala ze keď nič nemusíš Vtedy si najviac unavená to sa si bude mňa dosť týkať....pred Covidom som bola veľmi akčná, veľa som pracovala SZCO, potom som sa zavrela doma a postupne menej a menej, vtedy som stíhala a robila milión veci, priatelia, záhrada, teraz len cele dni prespím...

autor
4. júl 2024

@leonakr ano....dakujem veľmi za Tvoj príbeh, zrejme môj bude podobný aj keď zatiaľ mam aj noci kedy celé prespím, sem tam je nejaká kedy sa nepodarí aj s jedlom je to zatiaľ tak ze mi chutí ako vždy

autor
4. júl 2024

@fantaghiro21 ďakujem, ta infúzia C lepšia ako tabletky?tie si dávam....sama si si vypýtala alebo Ti naordinovali?

candii
4. júl 2024

Začni sa viacej hýbať. Športuj. Ja keď som bola na PN so zlomenou nohou bola som úplne vygrcnuta a pritom som nič nerobila. Od kedy sa viacej hýbem tak mám aj viacej energie

autor
4. júl 2024

@candii ďakujem....to mi poradil aj ženský doktor ze mam začať športovať a povedal mi aj ze nemám pre co žiť ze to tiež môže spôsobovať také stavy, nemám deti, už teda ani psíka...musim sa nejak nakopnúť ten šport bude asi ozaj dobrý nápad vdaka

autor
4. júl 2024

@candii s fenkou som mala vrela pohybu, každé ráno večer hodina aj viac...ani ma nenapadlo ze pohyb by mohol mat až taky vplyv

candii
4. júl 2024

Určite áno, ja to vidím na sebe. Pohyb je dobrý aj ak mávaš úzkosti. Ja napríklad chodím rýchlo chôdzu 10 km .. alebo idem na korčule a necítim sa tak unavená ako keď som len doma a ležím. Keď som bola doma na tej PN nevládala som ani poriadit, musela som si pospat aj poobede.. ako mám viac pohybu tak nemám potrebu cez deň si ľahnúť a cítim sa aj duševne lepšie aj fyzicky

leonakr
4. júl 2024

Porovnávať je ťažko 🙂u mňa to siaha už oveľa oveľa skôr.Ale to vidím až teraz.Ten spánok a jedenie už bol len vrchol všetkého. A u teba môžu byť príznaky úplne iné . Veľa žien písalo o úzkosti kedy mali točenie hlavy,rýchlo bijúce srdce, dýchavičnosť....prípadne ataky .U mňa to toto vôbec nebolo .Čize ťažko povedať len základe druhého aké mal príznaky on .No,porozmýšľaj aj nad týmto 🙂či takato možnosť nebude reálna 🫤. Držím ti palce 👍

vakatko
4. júl 2024

V prvom rade postupne vylúč toxické potraviny, cukor a sladkosti, sladké nápoje, bielu múku, bravčové mäso a mäsové výrobky, polotovary ... začni variť z čerstvých potravín.
Cukor nahraď nie moc sladkým ovocím čučoriedky, maliny, černice, kiwi, grapefruit ....
Uvar si hrniec zeleninovej polievky s Bylinkami (čistia črevá) fenikel, tymián, rasca, oregano, kurkuma, zázvor .... Pridaj viac zdravých tukov, hydinu z bio chovu, ryby ...
V lekárni si kúp bylinkové čaje na odkyslenie a očistu organizmu.
Na úzkosti pomôžu čaje rumanček, medovka, ľubovník, levanduľa ... Pestrec na očistu pečene, Palina na pliesne a parazity.
Nasaď Probiotiká, Rybí olej a jesť viac vývar z kostí je liekom na črevá.
Ako radí candii pohyb je veľmi dôležitý, skús prechádzky a túry v prírode tam naberieš veľa energie, zrelaxuješ telo, vyčistíš si hlavu 🙂
Musíš zmeniť životný štýl stravu a pohyb, prečítaj si knihu Staroveké liečenie, navedie ťa ako sa starať o telo, čo jesť a nejesť, aby si sa dobre cítila psychicky aj fyzicky 🙂

autor
4. júl 2024

@vakatko ďakujem veľmi veľmi pekne, toto je pre mňa veľmi užitočné!

luccija
4. júl 2024

Ja mám tlak oveľa nižší a poviem Ti, že niekedy idem s nechuťou na bicykel unavená, ale vrátim sa a som nabudena plná energie, az neviem niekedy zaspat.Ja musím mať pohyb rýchle prechádzky, šport, pravidelne jesť a piť...nechceš si znova zaobstarať psíka či ešte nechceš, vôbec nechceš.
Áno, najhoršie je samota nie je do čoho pichnúť, s kým porozprávať.Ja robím z domu a začína mi to ísť na nervy, ale ešte stále prevyšujú pozitíva.Niekedy treba aj cez únavu sa nakopnúť spraviť si režim či musíš ..

lacibo
8. júl 2024

Rezim dna si nastav..vhodne je niecomu sa pravidelne venovat..do prace ist alebo inu prospesnu cinnost robit..aby ti to davalo zmysel a naplnalo ta to spokojnostou..to ta potom popozenie z domu..aj ked sa ti nebude chciet

romanadam1626
8. júl 2024

Antidepresíva Ti pomôžu
Neboj sa toho, veľmi Ti to zlepší kvalitu života

slniecko5
8. júl 2024

Začni sa hýbať, napriek nechuti.
Jeden švédsky psychiater presne toto hovori, že v tomto musíme ísť akoby proti svojej vôli, vyslovene nútene vstať z gauči a ísť sa hýbať, lebo čím viac človek vylihuje, tým všetko všetko ide dole vodou.

certi
8. júl 2024

aky zakrok to bol? vsetko moze suvisiet s nim....

slovakboy
8. júl 2024

Fuuuha. Netrúfol by som si tak rychlo ti povedať, že más depresiu. Tá sa niekedy prejavuje veľkou spavosťou. Človek len spí a spí, ale nie je mu dobre. Mam kamaráta ale zas, ktorýkeďmá dlhšie v práci stres, tak potom si musí vziať voľno. Prespí dva dni a dve noci a znovu je fit. Tak sa s tým vysporiada. To s tym cukrom rôznych foriem sacharidov je dobrá rada od @vakatko .

selenka7
9. júl 2024

Mala si COVID? Vela ludi malo toto ako tzv. "long covid", kamoskinej kolegyni sa takato unava spustila ked sa dala zaockovat pfizer vakcinou a potom este dostala covid, ona ma ale este aj deti a invalidneho muza, nedokazem si predstavit, ako funguje.

biolady
9. júl 2024

Moze to byt psychika. Ale ta je uzko spojena s travenim. Keby bolo travenie v poriadku, bola by aj psychika na tom lepsie. Mna velmi nakopol zeleny jacmen od GW. Obsahuje vela vitaminov a mineralov, uz za tri dni budes citit zmenu. 🙂 a dodaj k tomu pohyb. Aspon hodinu zvysenej fyzickej aktivity, takej kde tep presahuje 120 uderov idealne. A budes sa citit lepsie aj fyzicky aj psychicky.

luizina
9. júl 2024

Necitala som vsetky komentáre, ale ak si placliva a mas uzkostne stavy, plus si stale unavena, to znamena, ze mozne su aj depresie, len si to neuvedomujes, tak by si mohla zvazit navstevu psychiatra, psychologa. Aj ja som tak bola a smrt psika a ocina ma dorazila. Momentalne sa liecim u psychiatra a konecne dokazem normalne zit a fungovat. Nie som len uzlik nervom.

luizina
9. júl 2024

@leonakr veru psychika dokaze najviac nicit cloveka, ovela viac, ako bezne ochorenie. Ja som tak trpela par rokov a az smrť psika a potom ocina ma dokopala konecne ist ku psychiatrovi, lebo to uz som bola kratko pred kolabsom. Nestale uzkostne stavy, panicke ataky, stala unava, nechut niekde ist z domu, depresie. Uz skoro rok sa liecim u psychiatra, mam este sem tam aj horsie dni, ale uz dokážem normalne zit a fungovat. Mala som to urobit skor a jie cakat, kym to bude take zle. To by mala určite urobit aj @autorka zjavne trpi a nevie z toho sama von. Co uplne chapem. Doktor a lieky pomozu.

ninjah
10. júl 2024

Zaujímal by ma tvoj jedálniček od rana do večera, aktivity počas dňa, spankova rutina.. "stravujem sa zdravo" je pre každého niečo iné.

lenrol001
30. sep 2024

Dobrý deň, už ste sa dopátrali čo vám je?? Ja mám hroznú únavu teraz.

autor
30. sep 2024

@lenrol001 zdravim🙂 bola som na vyšetrení u psychológa, údajne som na hranici miernej depresie a odporúčala mi antidepresiva, ale nešla som do toho.....ale dala som si infúzie Céčka a to mi veľmi pomohlo, normálne ma to prebralo k zivotu🙂 veľmi odporúčam....zaroven som si našla nové hobby, z kt sa veľmi teším, aj to ma napĺňa....je mi lepšie....drzim palce! 🙂

ninjah
1. okt 2024

Veľmi ti to prajem a dúfam že sa zo všetkého dostaneš <3

Strana
z2